Oι εκπομπές ψυχαγωγίας σε κρίση

Κωνσταντίνος Κότσαρης
3
Οι χρυσές εποχές των πρωινών και μεσημεριανών εκπομπών ανήκουν στο παρελθόν, καθώς φαίνεται πως οι τηλεθεατές έχουν κουραστεί από τη συνταγή που ακολουθείται χρόνια και το... ξαναζεσταμένο τηλεοπτικό φαγητό. Οπως αποδεικνύουν τα νούμερα της τηλεθέασης, το κοινό φέτος δεν είναι διατεθειμένο να γίνει στο... ίδιο έργο θεατής.

Ισως να έφτασε το τέλος της τηλεοπτικής... ανουσιότητας! Ισως να έφτασε η στιγμή να ζήσουμε την απομυθοποίηση της... μπούρδας και της... μπούκλας!
Βλέπετε, τα χρόνια της τηλεοπτικής αθωότητας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί! Οι τηλεθεατές πλέον, έχουν πάψει να είναι τόσο... διαθέσιμοι απέναντι σε όποια αερολογία και σε όποιον προσπαθεί να τους πουλήσει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Εχουν γίνει πιο απαιτητικοί, πιο δύσκολοι, πιο δύσπιστοι σε ό,τι τους «σερβίρεται». Ετσι, φέτος είναι πιο έντονο όσο ποτέ το γεγονός ότι οι τηλεθεατές γυρίζουν την πλάτη σε εκπομπές... τσιχλόφουσκα. Σε εκπομπές που τις «μασάς» για λίγο και μόλις φύγει η υποτιθέμενη, ελκυστική τους γεύση τις πετάξεις και δεν σου έχει μείνει τίποτα!
Μόνο με αψυχολόγητα τσιφτετέλια μέσα στο χάραμα, υποτιθέμενες αθώες απορίες, γελάκια, σπρωξιματάκια, προσωπικές ίντριγκες και... «μμμμ» απόλαυσης πάνω από τηλεοπτικές κουζίνες, οι τηλεθεατές δεν συγκινούνται.
Ως αποτέλεσμα, όλες οι ψυχαγωγικές εκπομπές αυτής της σεζόν ή σχεδόν όλες αγκομαχούν σε σχέση με τα νούμερα, καταγράφοντας βαρομετρικό χαμηλό στους πίνακες τηλεθέασης.
Η ελεύθερη πτώση ξεκινά από νωρίς το πρωί και από την Κατερίνα Καινούργιου και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, για να φτάσει μέχρι την Ελένη Μενεγάκη, τη Μαρία Μπεκατώρου και τον Νίκο Μουτσινά. Και επειδή καλό είναι να μιλάμε με στοιχεία και με βάση τα δεδομένα της ημερήσιας τηλεθέασης από την οποία κρίνεται το μέλλον όλων των ανθρώπων της τηλεόρασης, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι καμία εκπομπή με... αβάσταχτη ελαφρότητα, δεν έχει μπορέσει φέτος να σκαρφαλώσει πάνω από το 20%. Ακόμα και η «βασίλισσα» Ελένη που κάποτε τα μηχανάκια της Nielsen απλώς της... υποκλίνονταν, αυτή η σεζόν αποδεικνύεται πως δεν είναι στρωμένη για εκείνη με ρόδα, αλλά με πολλά αγκάθια. Η «Ελένη» βρίσκεται στον αέρα από τις αρχές του μήνα και κινείται σταθερά γύρω στο 15%, με πολλές μέρες να κατρακυλάει μέχρι και στο 12,5% και με κάποιες άλλες μόλις και μετά βίας να ανεβαίνει στο 18% σε ό,τι έχει να κάνει πάντα με το σύνολο της τηλεθέασης. Σκούρα, όμως, τα έχουν βρει φέτος και οι... «Ξαναδέστε τους». Το ριμέικ του «Δέστε τους» και ο Νίκος Μουτσινάς επέστρεψαν στον Alpha, μόνο που η εκπομπή κινείται διαρκώς γύρω από τη... βάση της Nielsen, δηλαδή, γύρω από το 10%, με πολλές μέρες να πέφτει και σε μονοψήφια. Σημάδια κόπωσης στους πίνακες τηλεθέασης σημειώνει αυτήν τη σεζόν και το «Happy Day» της Σταματίνας Τσιμτσιλή το οποίο κινείται γύρω στο 14%, ενώ πολλά πρωινά έχει βρεθεί και στο 12%, ακόμα και στο 10%. Παρ’ όλα αυτά το «Happy Day» διατηρεί τη δυναμική του αναμφισβήτητα χάρη στην καθημερινή παρέμβαση στην εκπομπή του Δήμου Βερύκιου, ο οποίος δίνει το φιλί της ζωής στους πίνακες τηλεθέασης.
Ακρως απογοητευτική, όμως, είναι και η φετινή παρουσία της Μαρίας Μπεκατώρου στο μεσημεριανό «Σου-Κου», μια και η εκπομπή του ΑΝΤ1 παλεύει με τον εφιάλτη των... μονοψήφιων, παρά τον ανεβασμένο κατά πολύ μέσο όρο που έχει το κανάλι. Και για του λόγου το αληθές, η εκπομπή έχει σημειώσει στο σύνολο της τηλεθέασης από 5,9% μέχρι και 11%! Μάλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν της πρεμιέρας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το «Jenny-Jenny» της Τζένης Μπαλατσινού το οποίο κατέφθασε στους δέκτες μας και κινήθηκε από το 6,3% μέχρι και το 11,8%. Μάλλον δεν είναι καιροί για να ενδιαφέρονται οι τηλεθεατές για το ευ ζην, όταν δεν είναι εξασφαλισμένο, ούτε καν το ζην!
Στα Τάρταρα είναι και η τηλεθέαση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, με το «Σπιτάκι της» να καταποντίζεται και να φτάνει στο 8% και στα πολύ... ανεβασμένα του να φτάνει το 10%. Με τα μονοψήφια αναμετριέται και η Κατερίνα Καινούργιου, όπου ο «Καφές» της μέχρι τώρα έχει «φουσκώσει» μάξιμουμ μέχρι το 7%, ενώ και το «Ετοιμο το πρωινό» της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη κινείται γύρω στο 8% με10%, έχοντας φυσικά απέναντι μία Φαίη Σκορδά, η οποία με τον δικό της «Πρωινό» παραμένει σε υψηλά ποσοστά που κυμαίνονται από 25% έως 28%. Και ενώ οι ψυχαγωγικές εκπομπές έχουν απομυθοποιηθεί, η ψυχαγωγία της μυθοπλασίας εκτιμάται από τον κόσμο. Είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο ολοκαίνουργιος «Αστέρας Ραχούλας» του Alpha έκανε με το πρώτο «καλησπέρα» πάνω από 28%, ενώ και η «Μουρμούρα» και οι «Συμμαθητές», κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών!
Η Φαίη Σκορδά και το «Πρωινό» της διασώζονται στους πίνακες της τηλεθέασης, αλλά δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι η θεματολογία της εκπομπής δεν αναπαράγεται όπως άλλες χρονιές. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι σύντομα η «ατζέντα» της εκπομπής ενδέχεται να χρειαστεί ενέσεις. Καν' το όπως ο Λιάγκας...

tvεθνος

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Λογικό να σημειώνουν μονοψήφια ποσοστά οι ψυχαγωγικές εκπομπές. Αυτές βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Καμία επαφή με την πραγματικότητα. Κούρασαν και κουράζουν. Καιρός να μας αδειάσουν τη γωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή πέρυσι δεν ήταν εκτός τόπου και χρόνου οι εκπομπές που πήγαιναν πολύ καλύτερα; Άλλοι είναι οι λόγοι που δεν τραβάνε, και αυτό έχουν να κάνουν με την μετριότητα σε ρεπορτάζ και θέματα που κουβαλά η καθεμία + το γεγονός ότι βλέπουμε και φέτος με το στανιό τα ίδια ακριβώς άτομα με πέρυσι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους που αρκετά από αυτά και πέρυσι δεν τα πήγαν καλά σε τηλεθέαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιο παλια εβλεπα καποιες εκπομπες ειδικα μεσημεριανες ολο αυτο με εχει κουρασει γιατι πλεον τα προβληματα της καθημερινοτητας ειναι τοσα πολλα που δεν με ενδιαφερει τι εκανε ο ενας και ο αλλος ουτε αν θα ειναι 4 τα καναλια η 14.Προτιμω να δω μια ταινια να βρεθω με παρεα παρα να βλεπω 'χαζομαρες".Ειδικα με την πολιτικη που ειχαν ασχοληθει λογω του οτι φοβοντουσαν οτι θα μεινουν ανεργοι ξερναγα.Πριν απο αυτο ασχολιοντουσαν με τα κιλα του ταδε και αποτομα τα ιδια ατομα ηθελαν να κανουν πολιτικη...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !