Mediatown:Έλλειψη Ειλικρίνειας στο ΞαναΔέστε τους,τηλεοπτικό κουίζ,αναμονή για τη Μαμά,ανεβαίνει το Ant1 Νews,η διαχείριση του Μένιου και το Όλα...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
2

Εδώ είμαστε και αυτή την Τετάρτη με κέφι,μπρίο και χαρά!Ετοιμαστείτε να κάνουμε μία υπέροχη βόλτα στη δική μας τηλεοπτική πόλη.Μία πόλη που σήμερα αποτελείται από πολλά και διαφορετικά θέματα.Καθίστε στο κάθισμά σας,βάλτε ζώνη,χαλαρώστε, και ετοιμαστείτε...

¨Έλλειψη Ειλικρίνειας¨

Αν κάτι είναι εκνευριστικό στην τηλεόραση είναι η υποκρισία και η έλλειψη τιμιότητας.Αναφέρομαι στην εκπομπή ¨Ξαναδέστε τους¨ που ενώ τη Δευτέρα ανέφεραν συνεχώς χίλιες φορές που δεν θα ασχοληθούν με το πολύκροτο διαζύγιο Λιάγκα-Σκορδά τελικά έκαναν το μεγαλύτερο κουτσομπολιό.Πίστεψαν πως κάνοντας απλά μία συρραφή τα σχόλια άλλων εκπομπών για το συγκεκριμένο θέμα θα περνούσαν και την εντύπωση ότι δεν κάνουν κουτσομπολιό.Ναι,διότι η εκπομπή δεν είναι lifestyle και κουτσομπολίστικη,αλλά σατιρική και ασκεί κοινωνική κριτική.Αχ, Θεέ μου!Τι υποκρισία... Τόσο ενοχικά νιώθει ο Μουτσινάς που ενώ είναι ηθοποιός αναλύει αυτό το διαζύγιο;Πάντως τελείως ενημερωτικά,αξίζει να σημειωθεί ότι στα νεανικά κοινά η εκπομπή της Δευτέρας έσκισε στα νούμερα!Ε, άλλο να ασχολείσαι με τους Λιάγκα-Σκορδά και άλλο με την περιφερειακή τηλεόραση επειδή δεν έχεις υλικό από την πανελλαδική.

¨Τηλεοπτικό κουίζ¨

Κάποιοι βιάζονται να πουν ¨όχι¨ σε προτάσεις,χωρίς να σκέφτονται έξυπνα.Έτσι ,λοιπόν, γνωστή παρουσιάστρια πριν λίγο καιρό απάντησε αρνητικά σε πρόταση που της έγινε από τηλεοπτικό σταθμό για να ενταχθεί στο δυναμικό του.Όπως μάθαμε, στο φιλικό της και επαγγελματικό της περιβάλλον έχει εξομολογηθεί πως έχει μετανιώσει για αυτή την απόφαση και πως αν γύριζε τον χρόνο πίσω θα έκανε άλλες επιλογές...



¨Άντε να φύγει η Μαμά¨

Μετράμε αντίστροφα για να τελειώσει το ¨Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου¨.Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γρηγόρη,η εκπομπή δεν βλέπεται.Τσιρίδες,υπερβολές και επαναλήψεις χωρίς λόγο και αιτία.Το συγκεκριμένο παιχνίδι από τη στιγμή που σταμάτησε να φιλοξενεί μαμάδες και παιδιά και αλλοιώθηκε στο concept,έχασε τον βασικό λόγο δημιουργίας του.Τραβήχτηκε από τα μαλλιά! Το ερώτημα είναι αν μία τέτοια εκπομπή μπορεί να κάνει κακό στην καριέρα του Άρνι.Κάποιος θα έλεγε πως όχι,διότι στο ενεργητικό του έχει πάρα πολλές επιτυχίες στα πολλά χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης.Η απάντηση και για μένα είναι αρνητική,αλλά για άλλο λόγο.Την τηλεοπτική παρουσία του Γρηγόρη τη σώζει το ¨The 2night show¨.Ένα βραδινό project που κάνει 25άρια ,διαγράφει από τη μνήμη μας τα καθημερινά απογευματινά 10άρια.Και αυτά τα 25άρια έχουν μεγαλύτερη αξία,όταν ομοειδές πρόγραμμα κάνει 12άρια, όπως δηλαδή το ¨Βράδυ¨ του Πέτρου Κωστόπουλου.



¨Ανεβάζουν στροφές οι ειδήσεις του Ant1¨

Ανεβάζει στροφές το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 με τη Μαρία Χούκλη, κυρίως στο σύνολο,και σ' αυτό βοήθησε η αλλαγή τόσο στα γραφικά όσο και στο lead in(πλέον δεν δίνει πάσα στις ειδήσεις η ¨άνοστη¨ Μαμά του Γρηγόρη,αλλά τα ¨Πέντε Κλειδιά¨).Καθημερινά το δελτίο του σταθμού χτυπάει 18άρια,ενώ τον προηγούμενο μήνα περιοριζόταν σε 12άρια.Το περίεργο είναι μάλιστα πως ενώ στο slot 6 με 7 η διαφορά Alpha-Ant1 είναι περίπου στις 12 μονάδες υπέρ του πρώτου ,την ώρα των δύο δελτίων η ψαλίδα είναι μικρότερη από τις 2 μονάδες, πάλι βέβαια υπέρ του Alpha.Πραγματικά, η νέα εικόνα του Ant1 News είναι πολύ ωραία και αρκετά σύγχρονη.Παράλληλα,θεωρώ πως σιγά σιγά πλήθος κόσμου μετακινήθηκε από το δελτίο του Alpha σε αυτό του Ant1.Βλέπετε, το πρώτο μάς απογοήτευσε με την πολιτική που αποφάσισε να ακολουθήσει κατά της Κυβέρνησης, εξαιτίας του γεγονότος πως το κανάλι δεν πήρε άδεια.Η εξόφθαλμη προπαγάνδα γίνεται αντιληπτή από το τηλεοπτικό κοινό,το οποίο δεν μασά πλέον κουτόχορτο!Ο Αντ1 έχει μία πιο ψύχραιμη φωνή στα πράγματα και δεν κάνει προσπάθειες κατεδάφισης ή αποθέωσης της κυβέρνησης.Και τα δύο όταν γίνονται είναι εμετικά.Πάντως, σίγουρα στον Ant1 περιμένουν πως και πως να μπει στη ζώνη 6 με 7 το ¨Lucky Room¨,διότι αν πάει καλά θα δοθεί και πολύ μεγαλύτερο σπρώξιμο στο δελτίο.

¨Σωστή διαχείριση από τον Μένιο¨

Καλή διαχείριση έκαναν τα ¨Αποκαλυπτικά¨ όσον αφορά το διαζύγιο Λιάγκα-Σκορδά.Χωρίς υπερβολές και βαρύγδουπα σχόλια,αλλά και ρεπορτάζ ουρανοκατέβατα, κέρδισαν την προτίμηση του κοινού για το Σαββατοκύριακο.Επειδή πολλές φορές η συγκεκριμένη εκπομπή έχει κατηγορηθεί πως θυμίζει πολύ τις παλιές, κακές μεσημεριανές εκπομπές,ο τρόπος αντιμετώπισης στο ιδιαίτερο θέμα του ΣΚ ,διαψεύδει το παραπάνω.Στάθηκαν διακριτικοί και αξιοπρεπείς,ενώ πολλοί δεν το περίμεναν.Και σε αντίθεση με την εκπομπή του Μένιου,για άλλα πρόσωπα και για άλλες εκπομπές από όπου θα περίμενε κανείς μεγαλύτερο σεβασμό,είδαμε συμπεριφορές που δεν μας πολυάρεσαν(Και δεν αναφέρομαι τώρα στο ¨Ξαναδέστε τους¨).

¨Σαρώνει το Όλα¨
Δυναμικά έχει μπει στη μάχη και το ¨Όλα Ξεκόλλα¨ με τους Θέμο Αναστασιάδη και Δούκισσα Νομικού.Η εκπομπή και φέτος έχει πολύ δυνατούς καλεσμένους και κυρίως πρόσωπα που δεν έχουν καεί από τηλεοπτικές συνεντεύξεις.Παράλληλα, και τα βιντεάκια είναι σπαρταριστά,αφού με πολύ σύντομο τρόπο παρουσιάζονται στον τηλεθεατή οι πιο ¨ιδιαίτερες¨ στιγμές της ελληνικής tv, και σε πανελλαδικό και σε περιφερειακό επίπεδο.Αυτή η ταχύτητα στην εκπομπή και η εναλλαγή θεμάτων την καθιστά για ακόμη μία χρονιά σταθερή προτίμηση των τηλεθεατών.Το ¨Όλα¨ είναι η πρώτη εκπομπή που ξεκίνησε αυτό το είδος τηλεόρασης πριν αρκετά χρόνια, και η συνταγή είναι τόσο ξεχωριστή που κανείς δεν μπόρεσε να την αντιγράψει με επιτυχία.


Αυτά τα ωραία και πολλά για σήμερα!Για σχόλια,ερωτήσεις,παρατηρήσεις και ό,τι άλλο θέλετε, μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου: artemiadisangelos@gmail.com!Εμείς θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την άλλη Τετάρτη!Καλή συνέχεια και να θυμάστε να προσέχετε τους εαυτούς σας...

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Η εκπομπή "Όλα Ξεκόλλα" αναμασά τα ίδια τηλεοπτικά πρόσωπα. Κάθε χρόνο βλέπεις τους ίδιους καλεσμένους. Ακόμη καλεί κάποιους άσχετους που την ύπαρξή τους δεν γνωρίζαμε και έγιναν ξαφνικά διάσημοι (βλέπε Μπέλλα). Γενικώς παρακμιακή εκπομπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Όλα σαν λογική καλεί πάντα και ανθρώπους που ειναι πολύ διασημη,αλλά η tv δεν τους εχει ανακαλύψει ακόμη.Η Μπέλλα είναι μία τέτοια περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !