Νέος Ελληνικό κινηματογράφος: «Fish’n Chips»

0
Όταν η ιδέα της πατρίδας γκρεμίζεται και η ταυτότητα αρχίζει να κλονίζεται...
Ο Άντι, ένας Κύπριος μετανάστης που έχει περάσει όλη του τη ζωή τηγανίζοντας «Fish and chips» στο Λονδίνο, αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του και να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, αλλά πολύ σύντομα αυτό μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς ο Άντι έχει ξεχάσει κάτι πολύ βασικό: η Κύπρος δεν είναι Λονδίνο... και ο κόσμος δεν τρώει «Fish and chips». Η επιστροφή του δεν είναι όπως την περίμενε, ο Άντι ακροβατεί ανάμεσα σε δύο πατρίδες και αρχίζει να αναζητεί την ταυτότητά του.

Με πολλές μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ στο ενεργητικό του, ο Ηλίας Δημητρίου γύρισε την πρώτη του μεγάλη ταινία, το «Fish n’ Chips», στην Αγγλία και την Κύπρο, με συντελεστές απ’ όλον τον κόσμο, τιμήθηκε με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ταξίδεψε μαζί της στα Φεστιβάλ του κόσμου (Μόντρεαλ, Τορόντο,  Μονπελιέ, Βαρκελώνη, Σόφια, Λονδίνο, Βανκούβερ, Αλγερία, Βηρυττό, Τάλιν, Χαϊλδεβέργη κ.ά.).

Ο Ηλίας Δημητρίου δημιουργεί μία ταινία ψυχής, που επικεντρώνεται στον άνθρωπο, βασισμένη σ’ ένα θαυμάσιο σενάριο και σκηνοθετημένη με εξαιρετική ισορροπία. Μία γλυκόπικρη τρυφερή κομεντί, όσο κι ένα μελαγχολικό, εσωτερικό ταξίδι επαναπατρισμού και απομυθοποίησης.

Ημερομηνία προβολής: Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στις 21:50 στην ΕΡΤ2

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !