Η Κλεοπάτρα Πατλάκη αποκλειστικά στο Face2Face του tvnea.com:Δεν νιώθω τηλεοπτικό πρόσωπο...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
1
Η Κλεοπάτρα Πατλάκη είναι μία δημοσιογράφος που έχει σταθεί με απόλυτη αξιοπρέπεια σε αυτό τον χώρο.Φέτος βρίσκεται στην καθημερινή εκπομπή, ¨La biri biri¨ ,με παρουσιάστρια τη Χριστίνα Λαμπίρη.Η ίδια παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη στο tvnea.com,και μας μίλησε για όλους και για όλα!!

Τρία χρόνια στο πλευρό της Χριστίνας Λαμπίρη. Έχει δημιουργηθεί και μία ουσιαστική φιλία πέρα από την επαγγελματική σχέση;
Με τη Χριστίνα έχουμε μια σπάνια σχέση τρυφερότητας, αγάπης, εμπιστοσύνης, σεβασμού και εκτίμησης. Μιλάμε με ειλικρίνεια(δεν συνηθίζεται αυτό στον χώρο μας) και υπάρχει ουσιαστικό νιάσιμο της μιας για την άλλη.  Το αν αυτό θα μετουσιωθεί στη συνέχεια και σε σχέση ζωής,  θα φανεί όταν θα χρειαστεί να χωριστούν επαγγελματικά οι δρόμοι μας! Βλέπεις, στη ζωή μου, η… ιερή στρατιά φίλων μέχρι αυτή τη στιγμή είναι εκτός τηλεόρασης. 


Η μετακόμιση της εκπομπής από την πρωινή στη μεσημβρινή ζώνη που κάτι που βρήκε και εσάς πολύ θετική;
Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του; Με λίγα λόγια, ποιος δεν θέλει να ξυπνά ώρες ανθρώπινες και όχι στις 5 τα χαράματα;

Αντεχόταν το πολύ πρωινό ξύπνημα;
Θα πρέπει να σας πω ότι όλες οι απουσίες μου στο σχολείο ήταν κατά βάση από το γεγονός ότι έχανα την πρώτη ώρα γιατί δεν μπορούσα να ξυπνήσω. Ε, λοιπόν, όσο σκληρό κι αν ήταν το πρωινό ξύπνημα, τα δύο περίπου χρόνια που το ξυπνητήρι με «χαστούκιζε», εγώ άνοιγα τα μάτια με χαμόγελο και ήμουν έτσι όλη τη μέρα, καθώς μετά συνέχιζα στην εφημερίδα ,Star Press, απ' όπου τελείωνα το βράδυ.  Δεν θυμάμαι να αγκομάχησα παρά μόνο σε κάτι αργίες ! Το λέει πολλές φορές η Χριστίνα ότι η εκπομπή αυτή και η παρέα που έχουμε δημιουργήσει, λειτουργούν ψυχοθεραπευτικά για όλους! 


Η αποχώρηση του Στέφανου Κωνσταντινίδη, ήταν κάτι που σας ξάφνιασε; Ήταν σημαντική απώλεια;
Δεν ξάφνιασε κανέναν μας, γιατί ο Στέφανος φέρθηκε με εντιμότητα κι από την αρχή μάς ενημέρωσε για την πρόταση που είχε. Χαρήκαμε όλοι γι' αυτό και το κρατήσαμε επτασφράγιστο μυστικό μέχρι να οριστικοποιηθεί. Στο ενδιάμεσο, ξεκινήσαμε οι γυναίκες της παρέας τη συλλογή υπογραφών προκειμένου να φέρουμε τον Σπαλιάρα κοντά μας!

Τι άποψη είχατε πριν τη γνωριμία σας με τον Γιάννη Σπαλιάρα και τι μετά από αυτή;
Τον είχα κρίνει αρκετά αυστηρά για εκείνη τη συνέντευξή του για τις 4.000 γυναίκες και όσα ακολούθησαν. Όταν,όμως, τον γνώρισα, είδα πέρα από τον ωραίο άντρα, και τις ποιότητες που τον διακρίνουν ως άνθρωπο. Ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει σε αυτόν τον χώρο και τα πλέον σεμνά.  Είναι άνθρωπος που σέβεται, καθόλου «αχόρταγος», εξαιρετικά γενναιόδωρος, και άψογος επαγγελματίας! 

Πολλοί τον έχουν κατηγορήσει ότι καταλαμβάνει μία θέση που θα έχει ένας δημοσιογράφος. Πώς το κρίνετε εσείς αυτό;
Εγώ δεν διάβασα πουθενά κάτι τέτοιο κι αν το διάβαζα θα γελούσα για ώρες. Θέλετε αλήθεια να κουβεντιάσουμε ποιοι απ' όσους εργάζονται στην τηλεόραση είναι δημοσιογράφοι, ποιοι έχουν σχέση με αυτό που παρουσιάζουν, ποιοι θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, και, πάνω απ όλα, αν κάποιοι απ' αυτούς που «απασχολούν» τα glossy έντυπα και τα αντίστοιχα sites θα έπρεπε όντως να …απασχολούν;  Άσ'τε το καλύτερα …ε ;

Την επιθυμία της κεντρικής παρουσιάστριας την είχατε ποτέ;
Πριν γνωρίσω τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι της τηλεόρασης και προερχόμενη από έναν χώρο που ουδεμία σχέση είχε με το Lifestyle, θεωρούσα ότι θα μπορούσα να δημιουργήσω μια δυνατή ομάδα και να κάνουμε εκπομπές κάπως πιο… προχωρημένες. Περνώντας τα χρόνια  και αντιλαμβανόμενη πώς λειτουργεί το σύστημα,  αλλά κυρίως εγώ μέσα σ' αυτό, συνειδητοποίησα ότι αυτό που με ενδιαφέρει πάνω απ' όλα είναι να είμαι καλά, να παραμένω έντιμη σε ό,τι κάνω και να συνεχίσω να ονειρεύομαι και να λειτουργώ για το καλύτερο. 

Την πορεία της εκπομπής, ¨La Biri Biri¨, στους πίνακες τηλεθέασης, πώς την κρίνετε;
Με χαροποιεί το γεγονός ότι από εβδομάδα σε εβδομάδα τα νούμερα έχουν ανοδικές τάσεις. Εννοείται ότι το καλύτερο θα είναι πάντα ο στόχος αυτής της ομάδας και ήδη συζητάμε αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση. 

Γράφετε πολύ ωραία κείμενα άποψης για τηλεοπτικά πρόσωπα και εκπομπές. Νιώθετε τηλεκριτικός;
Νιώθω δημοσιογράφος. Ούτε καν τηλεοπτικό πρόσωπο. Εργάζομαι από πολύ μικρή στα έντυπα – η τηλεόραση ήρθε στη ζωή μου πολύ μετά τα 30 μου αρχικά ως κειμενογράφος στους «ΑΜΑΝ τα καθάρματα»- και έζησα δίπλα σε δημοσιογράφους « παλιάς κοπής», τόσο στην εφημερίδα, «Μακεδονία», όσο και στη «Μεσημβρινή» . Έχω, λοιπόν, ακόμα αυτή τη ρομαντική εικόνα για το επάγγελμά μου. Γι' αυτό σας είπα πως, ό,τι κάνω, για ό,τι γράφω, η μόνη μου αγωνία είναι να είμαι δίκαιη και να γράφω αλήθειες. Δεν εκτελώ παραγγελιές, δεν κάνω δημόσιες σχέσεις, απέχω από «αυλές» και το ότι συνεχίζω να υπάρχω,  μερικές φορές μού φαίνεται …τρολιά! Οι λέξεις για μένα έχουν αξία και σημασία, και τις σέβομαι είτε στον γραπτό είτε στον προφορικό λόγο!

Υπήρξαν 2,5 χρόνια που δεν βρισκόσασταν στην τηλεόραση. Σας έλειψε το μέσο αυτό το διάστημα;
Όχι! Μου λείπει περισσότερο τώρα… και για να μην παρεξηγηθώ, μου λείπει η τηλεόραση που έχει δημιουργία, χρήμα και ανθρώπους που είναι δεξαμενές ιδεών. Δυστυχώς, η τηλεόραση περνά την πλέον… καταθλιπτική της περίοδο. Όλο αυτό που συνέβη με το μπρος –πίσω των αδειών, η δεινή θέση των συναδέλφων στο Μega που εμπαίζονται από τους μετόχους του καναλιού και η τεράστια κρίση που μαστίζει τον χώρο των ΜΜΕ, παράγωγο της γενικότερης κρίσης που περνά η Χώρα, έχουν ρίξει μια τεράστια σκιά στο τηλεοπτικό χωριό.

Σας λείπει η Κατερίνα Καραβάτου; Θα θέλατε να βρεθείτε ξανά μαζί τηλεοπτικά;
Προς το παρόν αυτό που θέλουμε τόσο εγώ όσο και η Κατερίνα, είναι να καταφέρουμε να βρεθούμε για έναν καφέ! Έτσι όπως είναι οι ζωές μας διαμορφωμένες, είναι δύσκολο ακόμη και κάτι που φαίνεται τόσο απλό!

Έχετε πει πολλά  ''όχι'' σε δουλειές;
Είπα όλα εκείνα τα «όχι» που δεν άντεχα με τίποτα να μετατρέψω σε «ναι». 

Πώς σας φαίνεται η Φαίη Σκορδά στο ''Πρωινό'' χωρίς τον Γιώργο Λιάγκα;
Θα χαρακτήριζα « το Πρω1νό» ως ένα … υγιεινό πιάτο, με χαμηλά λιπαρά,και χωρίς τα  πολλά μπαχαρικά που το νοστιμεύουν μεν αλλά μπορεί να δημιουργήσουν και πρόβλημα στο στομάχι.

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει βελτιωθεί μέσα στα χρόνια;
Νομίζω ότι φέτος έχει ξεκινήσει να ακούει τους συνομιλητές της και να επικοινωνεί μαζί τους. Αυτό το λες βελτίωση. Επίσης και το παρεάκι μπροστά έχει «δέσει».

Είστε από τους ελάχιστους ανθρώπους που δεν τα έχουν βάλει αυτό το διάστημα με τον Λάκη Λαζόπουλο. Συμφωνείτε με τη στάση που έχει κρατήσει τα τελευταία χρόνια;
Με τον Λάκη Λαζόπουλο έχουμε συνυπάρξει στον Alpha, και έχω δει επί παντοδυναμίας του, πολλούς εντός του Alpha να τον «προσκυνούν» κάθε που τον έβλεπαν. Εκείνη την περίοδο εγώ, διαφωνώντας με κάτι που είχε πει στο Τσαντίρι, τον σχολίασα αρνητικά στο «Κους Κους», με αποτέλεσμα στο επόμενο Τσαντίρι να βρεθώ στην κατηγορία « τηλεκαημένα». Όμως, τότε αυτό πίστευα, αυτό είπα.Τώρα που έχει γίνει «στόχος» βλέπω τους ανθρώπους που τότε τον «προσκυνούσαν» να βάλλουν εναντίον του, και άλλους που ούτε καν τον ξέρουν, να τον ερμηνεύουν.
Και τώρα, λοιπόν, που δεν έχω να κερδίσω τίποτα ( δεν είμαι στον Alpha), λέω αυτό που πιστεύω.
Έχω μάθει να θαυμάζω τους ταλαντούχους ανθρώπους και ο Λαζόπουλος είναι υπερταλαντούχος. Ναι, κάποιες φορές έγινε και άδικος, αλλά ο άνθρωπος αυτός, για χρόνια, έγραφε ένα ολόκληρο θεατρικό έργο κάθε εβδομάδα. Το θεωρείτε εύκολο κάτι τέτοιο; Παράλληλα έκανε τηλεθεάσεις ασύλληπτες. Εκβίασε κανέναν για να τον βλέπει;  Δεν μου έβαλε κανένα ψηφοδέλτιο στο χέρι και δεν θα μπορούσε άλλωστε, γιατί δεν θεωρώ τον εαυτό μου μέλος κοπαδιού και δεν θέλω να πιστεύω ότι το τηλεοπτικό κοινό αποτελείται από ανθρώπους χωρίς κρίση. Ο Λαζόπουλος καθοδηγεί μέσα από μια σατιρική εκπομπή και οι υπόλοιποι κάνουν κάτι άλλο πέρα από υπέροχες κωλοτούμπες; 
Οι δημοσιογράφοι των Καγιέν έκαναν κάτι άλλο τόσα χρόνια ; Ο Λαζόπουλος ευθύνεται για τα δεινά μιας χώρας και τα μυαλά των πολιτών και των πολιτικών της; Να βγω να φωνάζω ότι πετούν έξω από τον Alpha τον Λαζόπουλο θέλετε, όταν ο σταθμός δεν λέει κουβέντα; Να πω κι εγώ ότι ο Λαζόπουλος πάει στην ΕΡΤ ενώ γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και γράφεται από συγκεκριμένους κύκλους για συγκεκριμένους σκοπούς; 

Υπάρχει κάποιο πρόσωπο της τηλεόρασης που σας λείπει;
Μου λείπει μια Ellen DeGeneres σε ένα Late night που σ' εμάς είναι καθαρά αντρική υπόθεση μέχρι στιγμής. Χρησιμοποιώ,όμως, το όνομα της Ellen DeGeneres και για έναν ακόμη λόγο. Θα μπορούσε η ελληνική τηλεόραση να δεχτεί κάτι αντίστοιχο; Μια γυναίκα ταλαντούχα που δηλώνει λεσβία, είναι παντρεμένη με γυναίκα και επιθυμεί να έχει τηλεοπτική εκπομπή;  Ή προτιμάμε ακόμα να σοκαριζόμαστε με το …ψάρι του Γκλέτσου;

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Μπράβο Άγγελε για τις ωραίες σου συνεντεύξεις.Είμαστε φαν.Συνέχισε έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !