Κινηματογραφική ταινία με θέμα την Eurovision

Όπως μας πληροφορεί το επίσημο Ελληνικό σωματείο φίλων της Eurovision INFE GREECE ετοιμάζεται αυτό το καιρό κινηματογραφική ταινία με θέμα ...τη "Eurovsion".
Είναι η εξιστόρηση της πρώτης συμμετοχής της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης πίσω στο 1993, όταν η χώρα μαστιζόταν από τον πόλεμο με τους Σέρβους. Μεσούντος του πολέμου λοιπόν, η Βοσνιακή τηλεόραση διοργάνωσε εθνικό τελικό, όπου κέρδισε ο Muhamed Fazlagić, πιο γνωστός ως «Fazla» με το πολιτικό-προπαγανδιστικό τραγούδι Sva Bol Svijeta (= Όλος ο πόνος του κόσμου). Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, 24 ετών τότε, ψυχαγωγούσε τους Βόσνιους στρατιώτες μαζί με άλλους καλλιτέχνες, όταν επελέγη να εκπληρώσει μια «εθνική αποστολή»: να στείλει το μήνυμα της βασανισμένης χώρας του σε όλη την Ευρώπη, με μέσο τη Eurovision  των 300 εκατομμυρίων τηλεθεατών.
 Η εταιρεία Vico Films, με έδρα την Ιρλανδία  ανέλαβε την συμπαραγωγή μαζί με το The Irish Film Board και το σενάριο του φιλμ υπογράφει ο Βρετανός Jonathan Ellen . Η εταιρεία επιθυμεί ώστε η ταινία, να έχει μεγάλη απήχηση και να προβάλει τον Βοσνιακό πόλεμο. Όπως έχει γίνει και με κάποιες άλλες ταινίες, γίνεται προσπάθεια να προβληθεί η αθέατη πλευρά του διαγωνισμού, όπου πίσω από τα φώτα και τη λάμψη μπορεί να κρύβεται η αγωνία μιας χώρας να επιβεβαιώσει την ύπαρξή της και κάποιων καλλιτέχνων να ρισκάρουν τη ζωή τους, αλλά και διάφορα γεωπολιτικά παιχνίδια.
Δείτε το trailer της ταινίας,


ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: