Tvnea.com ©

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ TVNEA.COM!

Στατιστικά TVNEA.COM

Άρθρα

Σχόλια

ΤΑ SOCIAL MEDIA

ΤΟΥ TVNEA.COM

    Ανάρτηση απο: Γιώργο Πασχαλίδη Ημερομηνία: 11/02/2016 10:04:00 π.μ. / Σχόλια : 0

    Έφυγε τα ξημερώματα της Τετάρτης από τη ζωή ο Γιώργος Βασιλείου. Ο γνωστός ηθοποιός τον τελευταίο καιρό έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Και το πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει στο σπίτι του, όπου πολεμούσε την ασθένεια κάτω από άνισες συνθήκες.
    Γεννήθηκε το 1950 στην πόλη της Λαμίας, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε την σύζυγό του, Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε της Νομικής σχολής Αθηνών, την οποία παντρεύτηκε μετά από 4 χρόνια και απέκτησε τα 2 παιδιά του, Βασίλη Βασιλείου (1979) και Ιουλιέττα Βασιλείου (1988).

    Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως: Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου κ.α. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ύστερα από πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, βιντεοκασέτες και τηλεόραση, γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο, τον οποίο αποκαλεί από τότε δάσκαλο και ο οποίος του εμπιστεύτηκε σπουδαίους ρόλους, όπως αυτόν του "Στάθη Θεοχάρη" της καθημερινής σειράς Καλημέρα Ζωή (26-11-1993 έως 31-3-2006). Στις εκλογές του 2004 εξελέγη Bουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2007, μετά το πέρας της βουλευτικής του ιδιότητας, έως και σήμερα, εργάζεται κατά καιρούς σε θέατρο και τηλεόραση. Το Νοέμβριο του 2011 ανακοίνωσε την προσχώρηση του στο κίνημα της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", και την αποφασή του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β' Πειραιώς. Τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του διέμενε μόνιμα στη Σαλαμίνα με τη σύζυγό του.

    Ο Γιώργος Βασιλείου είχε πάρει μέρος και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα, τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες. Επίσης έχει δώσει τη φωνή του σε πολλες μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές, καθώς επίσης έχει διδάξει στη δραματική σχολή της Τράγκα.

    Φιλμογραφία
    Η φούσκα (2002)
    Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα (1989)
    Ο κοντός και οι μνηστήρες (1988)
    Ο μεγάλος παραμυθάς (1988)
    Ράκος.... Νο 14: Και ο πρώτος μπουνάκιας (1986)
    Ο άνθρωπος που το ’παιζε πολύ (1981)
    Το ξένο είναι πιο γλυκό (1981)
    Τα καμάκια (1981)
    Ρένα να η ευκαιρία (1980)
    Τώρα θέλω τώρα (1980)

    Βιντεοταινίες
    Αρέσω και κυκλοφορώ (1986)
    Οι σκληρές της πενιάς και του ροκ (1986)
    Ο Εμμανουέλος (1986)
    Ο τελευταίος γυφτοκράτορας (1986)
    Ο φίκος μου ο Νίντζα (1986)
    Η κολπατζού (1986)
    Αρέσω και κυκλοφορώ (1986)
    Ο σωφέρ και το μανούλι (1986)
    Ο γυφτοροκάς (1986)
    Ο μαφιόζος (1986)
    Ο παρθενοφάγος (1986)
    Πολιτσ΄μάνα του σαματά η μάνα (1986)
    Πονηρός ο βλάχος (1986)
    Η μικρομεσαία των μπάτσων σχολή (1987)
    Ο άρχοντας της λιγούρας (1987)
    Η φλόγα (1987)
    Η ψεύτρα από το Κατάκωλο (1987)
    Μαρκησία του λιμανιού (1987)
    Πράσινα, μπλε και κόκκινα καρύδια (1987)
    Τα ντερέκια (1987)
    Το 'πε, το ΄πε ο παπαγάλος, είσαι κόκορας μεγάλος (1987)
    Μια νύχτα στο τμήμα ηθών (1987)
    Μπουνιά και συχώριο (1987)
    Η γυναίκα της πρώτης σελίδας (1987)
    Ο κουρδιστός εραστής (1987)
    Ο λαχειοπώλης (1987)
    Εκείνη η γυναίκα (1988)
    Το ρεπορτάζ (1988)
    Ο ερωτόγυφτος με το Ντάτσουν (1988)
    Οι συνένοχοι (1988)
    Γύφτος και γοητεία (1989)
    Ο σύντροφος και ο μπάτσος (1989)
    Άγαμοι και θύτες (1990)
    Ο χαρτοπαίχτης (1990)
    Ο Ταμπάκος ζει (1990)
    Άβε Μαφία ...: Εθνική Ακαδημία Απατεώνων (1989)
    Άγαμοι & θύτες (1990)

    Τηλεοπτικές σειρές
    Καλημέρα ζωή (1993-2006) ... ΑΝΤ1
    Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη (2002) ... ΑΝΤ1
    Καλώς ήρθες μαζί μας (1994) ΑΝΤ1
    Αγαπάτε αλλήλους (1993) ΑΝΤ1
    Εκλογή (1993) ΑΝΤ1
    Η Ελίζα και ..... οι άλλοι (1992) .... Mega
    Ο εκβιαστής (1992) ΑΝΤ1
    Τα καλά παιδιά (1992) ΑΝΤ1
    Πλάκας μέλαθλόν (1992) ΑΝΤ1
    Η λάμψη (1991) ΑΝΤ1
    Η γυναίκα της πρώτης σελίδας (1990) Mega
    Ο χαρτοπαίχτης (1990) ΕΤ1
    Οδός ανθέων (1988) ΕΤ1
    Η βεντέτα (1986) .... ΕΡΤ2
    Οι ιερόσυλοι (1983) ΕΡΤ2
    Ορκιστείτε παρακαλώ (1982) ΥΕΝΕΔ
    Αργώ (1980) .... ΕΡΤ
    Ναυτικές ιστορίες (1978) ΥΕΝΕΔ
    Η θέμις έχει νεύρα (1975) .... ΕΡΤ
    Γυφτοπούλα (1974) .... ΥΕΝΕΔ
    Εν τούτω νίκα (1973) ΥΕΝΕΔ
    Χαρούμενη Κυριακή (1972) .... ΕΡΤ
    Η γειτονιά μας (1972) ΥΕΝΕΔ

    Τηλεοπτικό θέατρο
    Τα... λαμόγια (2004) ΑΝΤ1
    Πολιτική κουζίνα (2004) Star
    Δυο γάμοι και μια μοιχία (2002) ΑΝΤ1
    Πόρνες και πόρνες (1994) ΑΝΤ1
    Μπράβο Κολλονέλο (1986) ΕΡΤ2
    Η χαρτοπαίχτρα (1985) ΕΡΤ
    Ο ουρανοκατέβατος (1985) ΕΡΤ
    Μεταγλωτισμένες παραγωγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
    Ντένις ο τρομαρός (1988) ΕΤ1
    Ο επιθεωριτής Σαΐνης (1985)
    Τάο - Τάο (1985) ΕΡΤ
    Κάντυ Κάντυ (1983) ΕΡΤ
    Το θαυμάσιο ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον (1983) ΕΡΤ 

    icon allbkg

    Tagged with:

    Επομενο αρθρο
    Νεότερη ανάρτηση
    Προηγουμενο αρθρο
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ