Με δύο κανάλια ο Θοδωρής Κυριακού

Επανέρχονται δυναμικά και πιο ισχυρά από ποτέ στο Μαρούσι τα σενάρια περί μετάλλαξης του τηλεοπτικού χαρακτήρα του Μακεδονία TV.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του SECRET, η οικογένεια Κυριακού και οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1 έχουν βάλει μπροστά το σχέδιο για τη μεταφορά της έδρας του καναλιού από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, γεγονός που θα σημάνει και την αλλαγή του ονόματός του και τη μετατροπή του σε ένα θεματικό -καθαρά ψυχαγωγικό- τηλεοπτικό προϊόν. Mε τον τρόπο αυτό, η πλευρά του Θ. Κυριακού καταδεικνύει την πρόθεσή της να δώσει στίγμα με δύο κανάλια διαφορετικής φυσιογνωμίας στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Η συγκεκριμένη ιδέα είχε πέσει εδώ και καιρό στο τραπέζι, ωστόσο το υψηλό τίμημα που θα κατέβαλλε ο ΑΝΤ1 για την εξασφάλιση μίας εκ των τεσσάρων αδειών που δημοπρατήθηκαν στο πλαίσιο του νόμου Παππά εμπόδισε τις σχετικές εξελίξεις, αφού η όλη διαδικασία κρίθηκε οικονομικά ασύμφορη (δεδομένου ότι θα χρειαζόταν ο όμιλος να διεκδικήσει και θεματική άδεια για την εκπομπή του Μακεδονία TV. Πλέον, μετά την ακύρωση της δημοπρασίας από το ΣτΕ, το πλάνο για τη μετατροπή του Μακεδονία TV σε ψυχαγωγικό κανάλι δρομολογήθηκε εκ νέου.

Βασική στόχευση της διοίκησης του ΑΝΤ1 είναι τα πρώτα μεγάλα βήματα να γίνουν πριν από το τέλος του 2016 και μέσα σε ένα εξάμηνο να έχει ολοκληρωθεί πλήρως το project, ώστε αργότερα και κατόπιν των σχετικών αποφάσεων του νεοσύστατου ΕΣΡ να διεκδικήσει θεματική άδεια.

Μέχρι τότε, το κανάλι θα εκπέμπει κανονικά και, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που λαμβάνουν χώρα στο Μαρούσι, σε πρώτη φάση το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει τέσσερις καθημερινές ψυχαγωγικές εκπομπές, καθώς και ακόμα περισσότερες επαναλήψεις παλαιότερων επιτυχημένων σειρών του ΑΝΤ1.

Αν και οι άνθρωποι του ομίλου θα στήσουν το νέο προϊόν (υπάρχει πρόταση για την αξιοποίηση ακόμα και εν ενεργεία παρουσιαστών του ΑΝΤ1), ο υπό αναδημιουργία τηλεοπτικός σταθμός δεν πρόκειται να συστεγαστεί με τον ΑΝΤ1 και, ως εκ τούτου, αναζητούνται ήδη κτίρια για τις εγκαταστάσεις.

Το όλο εγχείρημα συντονίζει ο Τζώνη Καλημέρης.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

1 Τα Σχόλια σας:

Ανώνυμος είπε...

μηπως γι αυτό εγινε τελικα και η μεταγραφη του στελεχους από τον ALPHA προ ημερών?