Ο αγαπημένος ηθοποιός, Αντώνης Αντωνίου αποκαλύπτει τι κοινό έχει με τον Μηνά στη «Μουρμούρα», μιλά για το τηλεοπτικό του... μισό, τη Βουλίτσα, την οικογένειά του, το θέατρο και τις πραγματικές αξίες στη ζωή.Εσείς ηθοποιός, η σύζυγός σας η κ. Ασίκη ηθοποιός, η κόρη σας η Μικαέλα ηθοποιός. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με μία φύσει και θέσει καλλιτεχνική οικογένεια. 

«Εντάξει, οι άλλες δύο κόρες μου δεν έχουν σχέση με το θέατρο» 

Είστε μπαμπάς τριών κοριτσιών;

«Βέβαια, και με... καμάρι. Τα άλλα δύο μου κορίτσια, λοιπόν, η μία τελειώνει τώρα το Πάντειο και η άλλη τις Βαλκανικές Σπουδές» 

Οπως και να έχει, όμως, είστε μία καλλιτεχνική οικογένεια.

«Ξέρεις κάτι; Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ έτσι, γιατί δεν μου αρέσουν οι κατηγοριοποιήσεις. Εμείς ζούμε έτσι όπως μας αρέσει και έτσι όπως νιώθουμε και ερμηνεύουμε την ανάγκη μας για έκφραση»

Είστε ένας καλλιτέχνης που βρίσκεστε 40 και πλέον χρόνια στον χώρο και δεν έχετε εγκαταλείψει ποτέ το καλλιτεχνικό σας όραμα. Είναι δύσκολοι οι καιροί για να είναι κανείς... πιστός Δον Κιχώτης;

«Οταν θες να είσαι πιστός στο όραμά σου και στις καλλιτεχνικές σου ιδέες, πάντα είναι δύσκολοι οι καιροί. Βλέπεις, βάζεις κάποιες κόκκινες γραμμές κι ανάλογα πορεύεσαι. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιες φορές δεν μπορείς να βρεθείς κι από την απέναντι μεριά... Ομως, κι αυτό όταν συμβεί στην ουσία δεν χάνεις. Γιατί είναι ένα γεγονός που σε καθορίζει ξανά και σε επαναπροσδιορίζει σε σχέση με τα πιστεύω σου και το όραμά σου»

Ο... πιο ήσυχος, ο πιο μοναχικός καλλιτεχνικός δρόμος είναι και ο πιο δύσκολος. Απαιτεί πολλές θυσίες, σε όλα τα επίπεδα.

«Το να πορεύεσαι σαν μοναχικός καβαλάρης σίγουρα είναι πιο δύσκολο. Ομως, δεν τίθεται θέμα θυσίας. Θυσίες κάνουν οι ήρωες και είναι κάτι που όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να θαυμάζουν, κι εγώ ήρωας δεν είμαι. Απλώς κάνω τη δουλειά μου όπως πιστεύω εγώ πως είναι πιο σωστά»

Πιο ουσιαστικά; Δεν σας αρέσει να στέκεστε στο περιτύλιγμα;

«Η αλήθεια είναι πως όχι! Το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα δεν με νοιάζει, με νοιάζει η ουσία και η αλήθεια που μπορεί να κρύβει. Η υποκριτική είναι ένα ταξίδι στο οποίο πρέπει να παραδοθείς άνευ όρων. Είναι θέμα καλλιτεχνικής αξιοπρέπειας να μη στέκεσαι στο περιτύλιγμα και στην επιφάνεια»

Βέβαια, η αξιοπρέπεια μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες...

«Η δική μου αξιοπρέπεια έχει την κανονική, την παραδοσιακή ερμηνεία, αυτή που υπάρχει στο λεξικό. Είναι θέμα... τσίπας, πώς το λένε;», λέει ο ηθοποιός σε συνέντευξη του στο περιοδικό Tv Έθνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]