«Μου τηλεφώνησε ο Αντώνης Ρέμος να μου κάνει τσαμπουκά γιατί…»

«Τα βέλη της σάτιράς σας πολλές φορές στρέφονται επί δικαίων και αδίκων, σε πρόσωπα όπως η Φαραντούρη με κάποια μικρή σωματική αναπηρία», ρωτά ο Αντώνης Μποσκοΐτης τον Τζίμη Πανούση στο περιοδικό, DownTown, και ο απρόβλεπτος καλλιτέχνης απαντά πως η σάτιρα δεν μπορεί να τα έχει αυτά ως όριό της…

«Είχε έρθει και η ίδια και το ‘χει ακούσει και νομίζω είχε γελάσει κιόλα», λέει ο Τζίμης Πανούσης για τη Μαρία Φαραντούρη, και συνεχίζει: «Η Μαρίζα Κωχ, η κοινή μας φίλη, είχε στεναχωρηθεί πολύ και μ’ έπιασε και μου ‘πε: «Μη λες για το πόδι της Μαρίας, δεν είναι ωραίο». Το ποίημα παρ’ όλα αυτά που αναφερόταν στον «σκάρτο πόδι της Φαραντούρη» ήταν κάτι που την είχε σημαδέψει.

Η σάτιρα δεν κωλώνει σε αναπηρίες, δεν κωλώνει σε τίποτα. Σατιρίζει και τον χοντρό και τον ομοφυλόφιλο, έχει αριστοφανικές καταβολές και πιο άγριες ακόμη. Σάτιρα κάνει κάποιος μέχρι και στον εαυτό του, κάτι που είναι το δυσκολότερο. Από εκεί ξεκινάς και μετά πας σε ό,τι άλλο θες να κάνεις με τα κρεμμυδάκια. Σε αυτή τη δουλειά, να ξέρετε, της σάτιρας εννοώ, δεν πρέπει να ταυτίζεις τη δημόσια εικόνα σου με αυτό που είσαι στην πραγματικότητα. Κάποια στιγμή μου τηλεφώνησε ο Αντώνης Ρέμος να μου κάνει τσαμπουκά γιατί τον σατιρίζω. Του είπα: «Αν δεν σε σατιρίζω εγώ και κάνας άλλος, δεν θα υπάρχεις».

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: AΓΓΕΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΑΔΗΣ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: