ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΕΜΥ προειδοποιεί – Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

0
Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ – Έρχονται χιόνια και πολικές θερμοκρασίες – Επιμένουν οι ισχυρές καταιγίδες – Πότε και πού θα χιονίσει
Ο καιρός αλλάζει. Τα χιόνια που έρχονται από σήμερα, Δευτέρα (28/11/2016) το μεσημέρι, από τη Θράκη και στη συνέχεια στη Μακεδονία αλλάζουν το σκηνικό.
Αναλυτικά, για σήμερα Δευτέρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι τοπικά στο αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση το βράδυ.
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές και στα ανατολικά παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση το βράδυ.
νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στις νοτιότερες περιοχές του Ιόνιου, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 6 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στην ανατολική Πελοπόννησο, τη Στερεά και πιθανόν πρόσκαιρα την Εύβοια και τη Θεσσαλία θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπική ισχυρές. Από το βράδυ στα βόρεια σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Για αύριο, Τρίτη (29/11) προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια, οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, καθώς και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια.
Την Τετάρτη (30/11) στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χώρας και πιθανόν της Κρήτης. Καταιγίδες θα σημειωθούν τοπικά στα νότια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα. Ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί τοπικά στα βόρεια.
Την Πέμπτη (01/12) στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, με βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα βόρεια με πιθανότητα παροδικών ασθενών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο από τα δυτικά. Ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !