Ο Νίκος Παππάς και ο Λευτέρης Κρέτσος για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης-Τι δήλωσαν;


Χθες,Δευτέρα,21/11/2016,ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης.Έτσι,με αυτή την αφορμή, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής,Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,Νίκος Παππάς,αλλά κι ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας,Λευτέρης Κρέτσος,προέβησαν σε δηλώσεις για το Μέσο. Tόνισαν ,λοιπόν,μεταξύ άλλων πως υπάρχει ανάγκη να ξαναβρεί η tv την παλιά της αίγλη αλλά και ότι οφείλουμε να έχουμε τηλεόραση με όρους διαφάνειας ,νομιμότητας και ποιότητας.

Δήλωση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκου Παππά:
H φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης είναι ακόμη πιο σημαντική για τη Χώρα μας αφού ταυτόχρονα γιορτάζουμε και τα 50 χρόνια της δημόσιας τηλεόρασης. Στα 50 αυτά χρόνια από ένα βαρύ έπιπλο στη μέση του σαλονιού, το οποίο εξέπεμπε για μερικές ώρες την ημέρα, περάσαμε στην αλα καρτ εκπομπή από το κινητό μας. Και η ΕΡΤ ήταν μια από τις πρωτοπόρους και στον τομέα αυτό.

Σήμερα οφείλουμε να κοιτάξουμε προς το μέλλον, ιδιαίτερα το τεχνολογικό, χωρίς να χάνουμε τον ουσιαστικό στόχο: την εκπομπή ενός τεχνικά άρτιου τηλεοπτικού σήματος με όρους διαφάνειας, νομιμότητας και ποιότητας και με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών και απαιτήσεων των πολιτών.

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λευτέρη Κρέτσου: 
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεόρασης συμπίπτει με τη δημοσίευση του Ευρωβαρόμετρου «Πλουραλισμός των μέσων μαζικής ενημέρωσης και δημοκρατία», στο οποίο καταγράφεται μια μεγάλη δυσπιστία του ελληνικού κοινού προς την τηλεόραση, η οποία φτάνει το 83%. Είναι, λοιπόν,φανερό, πως η τηλεόραση στη Χώρα μας, ένα μέσο προσιτό σε κάθε πολίτη, έχει ανάγκη από την αρωγή και τη συνδρομή όλων για να ξαναβρεί τη χαμένη της αίγλη. Χωρίς άλλες γκρίζες διαφημίσεις, με προγράμματα που σέβονται την αξιοπρέπεια του πολίτη, με ποιοτική ενημέρωση και ψυχαγωγία. Την ίδια ανάγκη έχουν και οι εργαζόμενοι σε αυτήν, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έρχονται αντιμέτωποι με απολύσεις και επισφάλεια.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: