Κώστας Χαρδαβέλλας: «Όταν έδινα τη μάχη με τον καρκίνο συνέχισα να κάνω εκπομπές. Αυτό με κράτησε ζωντανό»

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή της Tatiana Live για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο από όπου βγήκε νικητής. Στο πλευρό του ο γιος του Κωνσταντίνος, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε πως δεν είχε ποτέ αμφιβολία πως ο πατέρας του θα το ξεπερνούσε.


«Εγώ γενικότερα δεν είχα ποτέ αμφιβολία ότι θα τα κατάφερνε και για αυτό που είπαμε πριν ότι οι άνθρωποι αισθάνονται άτρωτοι, εγώ πάντα αισθανόμουν ότι ο πατέρας μου είναι άτρωτος, ακόμα και όταν κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Οπότε δεν μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία να το συζητήσουμε όταν το κατάλαβα» λέει ο γιος του Κώστα Χαρδαβέλλα στην εκπομπή.

Η μάχη με τον καρκίνο

Ο δημοσιογράφος εξομολογήθηκε στην Τατιάνα Στεφανίδου, πως έμαθε για την κατάσταση της υγείας του, αλλά και πως συνεχίζοντας τις εκπομπές έπαιρνε δύναμη να μην τα παρατήσει.
«Εγώ το έμαθα από τον Δημήτρη Λινό, τον καθηγητή, αδελφικός μου φίλος πλέον. Κάναμε αξονική και μαγνητική γιατί μου είχε βγει ένα εξόγκωμα στον ουρανίσκο. Με κάλεσε στο γραφείο του στο ΥΓΕΙΑ αρχές Ιουλίου. Ήταν ένα χαρτί μπροστά του, γραμμένο και εγώ ήξερα ότι σε αυτό το χαρτί, είναι γραμμένη μια απόφαση για εμένα. Ή στο εκτελεστικό απόσπασμα ή να ζήσω. Μου λέει αντέχεις την αλήθεια; Του λέω «ναι». Και το εννοούσα. Ένας άνθρωπος που έχει πάει σε 30 πολέμους σαν δημοσιογράφος και έχει κινδυνεύσει πάρα πολλές φορές να σκοτωθεί, έχει γίνει κάπως φίλος με τον κίνδυνο. Του λέω «αντέχω». Μου λέει «έχεις καρκίνο άγριο, 70% να φύγεις και 30% να μείνεις». Καρκίνος στους λεμφαδένες κακοήθη. Του λέω «πόσο καιρό μου δίνεις;» και μου κάνει αυτή την κίνηση ότι ξέρει ο Θεός. «Εμείς οι γιατροί θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, εσύ θα κάνεις ό,τι μπορείς, αλλά ο Θεός ξέρει αν θα ζήσεις ή όχι.»
Είναι πολλά πράγματα, γιατί δεν ξέρεις αν θα σε πιάσει η χημειοθεραπεία, αν θα αντέξει ο οργανισμός σου τη χημειοθεραπεία. Είναι σκληρές οι θεραπείες αυτές. Το αίμα σου γίνεται νερό κάποια στιγμή. Αν θα άντεχα 34 ακτινοβολίες στο λαιμό μου. Καταστράφηκε η γλώσσα μου, καταστράφηκαν οι αδένες μου, οι σιελογόνοι, η γεύση, αλλά εγώ ήξερα ότι θα έρθω κάποια στιγμή στην εκπομπή της Τατιάνας και θα μιλάω» ανέφερε ο Κώστας Χαρδαβέλλας ο οποίος πρόσθεσε για τη δύσκολη περίοδο των χημειοθεραπειών όπου συνέχιζε να κάνει εκπομπές λίγο καιρό μετά:
«Είχα χάσει 40 κιλά. Ήμουν άσπρος. Ζαλιζόμουν την ώρα που περπάταγα από τις χημειοθεραπείες και εγώ πήγα και έκανα εκπομπή. Διότι αυτό με κράτησε στη ζωή. Δεν μπορούσα να μείνω σπίτι και να νιώθω άρρωστος.
Έκανα 3 πακέτα την ημέρα. Από 15 χρονών. Σας παρακαλώ πάρα πολύ όποιος καπνίζει. Κόψτε το τώρα, σήμερα. Δεν γλιτώνει κανείς. Καρκίνοι. Καρδιοπάθειες. Ήταν το τσιγάρο. Όταν άνοιξαν την κύστη την καρκινική στην αμυγδαλή, βρήκαν μέσα νικοτίνη.»

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: