Ικανοποίηση της κυβέρνησης για τις αναφορές Ομπάμα σχετικά με το χρέος

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη φαίνεται να είναι η ελληνική κυβέρνηση, από τις μέχρι τώρα δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου καθώς όπως λένε κορυφαίες κυβερνητικές πηγές υπάρχει μια εμφανής στροφή σε αυτά που έλεγε μέχρι και σήμερα ο Αμερικανικός παράγοντας. Συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι έχουν προχωρήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, και είναι η ώρα της συζήτησης του ελληνικού χρέους.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος η Αμερικανική πλευρά υποστήριζε ότι πρώτα πρέπει να γίνουν και άλλες μεταρρυθμίσεις και μετά να συζητηθεί το ελληνικό χρέος, πράγμα που σήμερα ο κ. Ομπάμα επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις. 
Η κατ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Ομπάμα,κράτησε 35 λεπτά. Τα είκοσι από αυτά οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όπου εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για όλες τις κινήσεις που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις και για αυτές που πρόκειται να γίνουν. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Μπάρακ Ομπάμα να εξαντλήσει τα όρια της πειθούς του προκειμένου να πείσει την γερμανική πλευρά ότι η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει στον καθορισμένο χρόνο. Δηλαδή να μην υπάρξουν προσκόμματα τα οποία θα εμποδίσουν το Eurogroup το οποίο θα συνεδριάσει στις 5 Δεκεμβρίου ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη των συζητήσεων για την απομείωση του χρέους. 
Στη διευρυμένη συνάντηση από πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης παρέστησαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ Νίκος Παππάς, καθώς και ο διπλωματικός σύμβουλος Βαγγέλης Καλπαδάκης. 


parapolitika

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: