Ισόβια για τη δολοφονία του Κωστή

Unknown
0
Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την από κοινού δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς στην μητέρα και τον πατριό του.

Η απόφαση του Δικαστηρίου ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, μετά από μαραθώνια σύσκεψη δικαστών και ενόρκων που διήρκησε πάνω από έξι ώρες!

Η Δέσποινα Κουτσέγκου και ο Χρήστος Ντιός κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι, ενώ τους επιβλήθηκε διαρκής στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Το Δικαστήριο αποφάσισε ακόμα το ενδεχόμενο της έφεσης να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Οι δύο κατηγορούμενοι άκουσαν ανέκφραστοιτην ετυμηγορία του Δικαστηρίου. Λίγη ώρα αργότερα όμως η μητέρα του Κωστή ξέσπασε σε κλάμματα...

«Σύγχρονη Μήδεια…»
Νωρίτερα οι παρευρισκόμενοι στην κατάμεστη αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καστοριάς, χειροκρότησαν την Εισαγγελέα της Έδρας που πρότεινε την ενοχή τους πέρα από κάθε αμφισβήτηση.

Προηγουμένως στην εισήγηση της είχε αναφέρει πως λείπουν εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία που οδηγούν ευθέως στην εξαγωγή κάποιου συμπεράσματος για την αιτία θανάτου. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ακριβώς επειδή στην υπόθεση αυτή ευθεία απόδειξη δε μπορεί να υπάρξει, είναι αναγκαία η προσφυγή στην επαγωγική απόδειξη. Πρέπει να δούμε ποιά είναι αυτά τα στοιχεία».

Απευθυνόμενη στους ενόρκους κατά την αγόρευση της μεταξύ άλλων τόνισε: « Μην αφήσετε να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή. Να αναβιώσει και να δικαιωθεί. Είχε άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του. Πράγματι είναι μια Μήδεια της σύγχρονης εποχής. Χειρότερη από Μήδεια, γιατί ωθήθηκε από πραγματικά ταπεινά αίτια, γιατί ήθελε να απαλλαχθεί από την οικονομική υποχρέωση των οφειλών.»

Η συγκεκριμένη δίκη που ξεκίνησε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα δύσκολη από τους νομικούς κύκλους, καθώς πραγματοποιήθηκε χωρίς την ύπαρξη πολιτικής αγωγής.

Σημαντική ήταν η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη που διήρκησε δύο ώρες και σαράντα πέντε λεπτά. Η δημοσιογράφος παρουσίασε στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια, όλα όσα εντόπισε η πολύχρονη και βαθιά έρευνα του «Τούνελ» από την ημέρα που η μητέρα του αδικοχαμένου Κωστή βρέθηκε στην εκπομπή, για να τον αναζητήσει ως αγνοούμενο.

Καρέ –καρέ όλες οι λεπτομέρειες της πολύκροτης δίκης για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου στη Σιάτιστα Κοζάνης.

Η έρευνα του Τούνελ
Η υπόθεση του Κωστή Πολύζου είχε συγκλονίσει όσο λίγες το Πανελλήνιο και είχε προκαλέσει την οργή του κόσμου.

Για σχεδόν πέντε χρόνια το «Τούνελ»αγωνιζόταν για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η βαθιά έρευνα της εκπομπής όλο αυτό το διάστημα, έφερε στο φως τα ψεύτικα σενάρια πως δήθεν ο Κωστής εξαφανίστηκε με τον οδηγό ενός αγνώστου αυτοκινήτου μες στην καταιγίδα ή επισκέφθηκε πάλι μες στη νύχτα τον φίλο του, τον Σπύρο. Παρουσίασε τα δάνεια που είχαν φορτώσει στον άτυχο νέο και την πλαστογραφία εγγράφων, ενώ αποκάλυψε την πορεία του αγροτικού αυτοκινήτου του πατριού, την πώληση και το αίμα στην κουκούλα της καρότσας του.

Το χρονικό
Τα ίχνη του Κωστή Πολύζου χάθηκαν μια νύχτα με καταιγίδα, από το σπίτι του στη Σιάτιστα. Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2011. Δεκαπέντε μέρες μετά, η μητέρα και ο πατριός του ζήτησαν τη βοήθεια του «Τούνελ» για την αναζήτηση του. Η απάντηση για την τύχη του δόθηκε επτά μήνες αργότερα όταν τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν το μισοφαγωμένο του πτώμα σε χωράφι που ανήκε στον πατριό του. Λίγες ώρες πριν τη μακάβρια αποκάλυψη , το ζευγάρι έδινε άλλη μία «παράσταση» στο στούντιο της εκπομπής.

Τον Ιανουάριο του 2016 το ζευγάρι συνελήφθη στο σπίτι όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια στην Ελευσίνα, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος τους.

Το συγκινητικό μήνυμα των φίλων του Κωστή στο Facebook
Η διαχειρίστρια των φίλων της σελίδας «Στη μνήμη του Κωστή Πολύζου» στο Facebook , αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ανήρτησε ένα συγκινητικό μήνυμα στο οποίο ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για να αφυπνιστούν οι Αρχές και να συλληφθούν οι ένοχοι.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στους φίλους που βοήθησαν να συνταχθούν επιστολές που απευθύνονταν στον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Μεταξύ άλλων στο μήνυμα της έγραψε:
«Και κάπως έτσι έφτασε η μέρα που όλοι αναμέναμε! Η δικαιοσύνη μίλησε!
Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω πρωτίστως την Αγγελική Νικολούλη και όλους τους συντελεστές της εκπομπής που για χρόνια δεν άφησαν την υπόθεση και αναζητούσαν στοιχεία τα οποία θα έδεναν, όπως και η ίδια έλεγε, τους δολοφόνους του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που ήσασταν κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια, που μας εμψυχώνατε, μας δίνατε ιδέες, μας κρατούσατε δυνατούς, μας συντροφεύατε και μας αφήνατε να ελπίζουμε στη σύλληψη των δολοφόνων του Κωστή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολλά μέλη ονομαστικά αλλά η λίστα θα ήταν ατελείωτη…

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το αφήνω για το τέλος… Σπύρο Καλαμπούκα ατελείωτα ευχαριστώ για την στάση που κράτησες όλα αυτά τα χρόνια. Για την τόλμη, την ειλικρίνεια, την επιμονή σου, την ανθρωπιά σου, την αγάπη που έχεις στον Κωστή, για τις τόσες αρετές που δεν θα τις αναφέρω γιατί θα κουράσω… κι άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα αυτή που θα  παραμείνει ζωντανή ώστε να θυμούνται όλοι τον Κωστή μας».



anikolouli

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !