Η συγκλονιστική επιστολή που συγκίνησε την Σάρον Στόουν

0

Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα της, η διάσημη ηθοποιός Σάρον Στόουν, την ώρα που διάβαζε από το βήμα συμποσίου στο Πανεπιστήμιο Santa Clara, την επιστολή μιας γυναίκας που είχε πέσει θύμα βιασμού. Το θέμα του συμποσίου, ήταν «οι βιασμοί στα Πανεπιστήμια». 

 Η κοπέλα, -τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά-, αναφέρεται ως Έμιλι Ντόε, περιγράφει τασυναισθήματα της και όλο τον εφιάλτη που έζησε, όταν μετά από ένα πάρτι βρέθηκε γυμνή και χωρίς να αισθάνεται τίποτα στο νοσοκομείο. Εκεί έμαθε ότι την βρήκαν πίσω από έναν κάδο σκουπιδιών, αναίσθητη.

 Λέει χαρακτηριστικά στο γράμμα: «Σερνόμουν από δωμάτιο σε δωμάτιο με μια κουβέρτα τυλιγμένη γύρω μου, ενώ άφηνα πίσω μου μια γραμμή από πευκοβελόνες. Μου ζήτησαν να υπογράψω κάτι χαρτιά που έλεγαν "Θύμα Βιασμού" και τότε πίστεψα πως όντως κάτι είχε συμβεί.

 Τα ρούχα μου κατασχέθηκαν και στεκόμουν γυμνή, ενώ οι νοσηλεύτριες μετρούσαν με έναν χάρακα διάφορες γρατσουνιές που είχα στο κορμί μου και τις φωτογράφιζαν» και συνεχίζει: 

 «Λίγες ώρες μετά μου επέτρεψαν να πλυθώ. Στάθηκα όρθια και παρατηρούσα το σώμα μου κάτω από τους υδρατμούς του νερού και αποφάσισα πως δεν το θέλω πια.

 Το φοβόμουν, δεν ήξερα τι είχε υπάρξει μέσα του, αν ήταν μολυσμένο, ποιος το είχε ακουμπήσει. 

Ήθελα να βγάλω το κορμί μου σαν να ήταν ζακέτα και να το άφηνα εκεί στο νοσοκομείο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα. 

 Εκείνο το πρωί, το μόνο που μου είπαν ήταν ότι είχα βρεθεί πίσω από έναν κάδο σκουπιδιών, πιθανότατα βιασμένη από έναν άγνωστο». 

Η Σάρον Στόουν χαρακτήρισε το γράμμα «πάρα πολύ δυνατό» και σημείωσε πως ήταν αδύνατο κανείς να το διαβάσει «χωρίς να νιώσει να του ραγίζει την καρδιά και την ψυχή». 

 «Υπάρχουν πολλές Έμιλι Ντόε, πολλές γυναίκες που δεν τις έχουμε ακούσει και πρέπει να αλλάξουμε και την κουλτούρα και τους νόμους» σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις τόνισε η Στόουν. 

 «Είναι μια εξωφρενική κατάσταση, η κατάστασή της, αυτή η κατάσταση κι αυτή η κουλτούρα που κάποιος μπορεί να πει πως είναι δράστης σεξουαλικής επίθεσης και συνεχίζει με τη ζωή του σαν να μην έχει συμβεί», πρόσθεσε η διάσημη ηθοποιός.

 Το γράμμα της κοπέλας πυροδότησε τη συζήτηση σχετικά με τους βιασμούς σε πανεπιστήμια και το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης. 

 Ο δράστης, πρώην κολυμβητής του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, αφέθηκε ελεύθερος έχοντας εκτίσει το μισό της ποινής του που ήταν... εξάμηνη. 


 ΠΗΓΗ: star.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !