Καρακούλη – Ψαρράς: Μαζί στη ζωή αλλά και στο θεατρικό σανίδι


«Ο χώρος της υποκριτικής σήμερα είναι μπερδεμένος. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις. Η παιδεία είναι πολύ σημαντική όπως και η στήριξη του πολιτισμού από τους πολιτικούς..»
δηλώνουν στο «Καρφί» ο εξαιρετικός ηθοποιός Νίκος Ψαρράς και η ταλαντούχα σκηνοθέτις Έλενα Καρακούλη. Δύο δεξιοτέχνες της τέχνης που μοιράζονται κοινή ζωή σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς φέτος η Έλενα Καρακούλη σκηνοθετεί τον σύζυγό της, Νίκο Ψαρρά στην θεατρική παράσταση «Φοβάσαι;». Πως είναι ένα ζευγάρι να βρίσκεται στον ίδιο επαγγελματικό χώρο;

Πολλοί λένε ότι δεν είναι καλό αυτό..
Ν: «Εμείς όμως είμαστε ένα ζευγάρι που γνωρίστηκε στον ίδιο επαγγελματικό χώρο, στο Εθνικό θέατρο και επιθυμία μας είναι να συνεργαζόμαστε όσο πιο συχνά γίνεται»
Ε: «Η συνεργασία με τον Νίκο είναι μεγάλη χαρά για μένα αλλά και μεγάλη ευθύνη. Μακάρι να μας δοθεί και στο μέλλον παρόμοια ευκαιρία»

Ποια βαθύτερη ανάγκη σας έκανε να ασχοληθείτε με το θέατρο ο καθένας από την δική του σκοπιά; Ν: «Έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια που πραγματικά πρέπει να σκάψω βαθιά για να βρω τι συνέβαινε τότε. Νομίζω πως είναι η μαγεία της τέχνης αυτής που συμπεριλαμβάνει κυριολεκτικά όλες τις τέχνες»
Ε: «Μέσω της λογοτεχνίας ανακάλυψα το θέατρο. Και το θέατρο τα περιέχει όλα»

Υπάρχει πλήρης ταύτιση όσον αφορά τις απόψεις σας στον χώρο της τέχνης;
Ν: «Σε ένα μεγάλο βαθμό ναι. Η Έλενα απλώς θεωρώ ότι αγαπάει το θέατρο πολύ περισσότερο από ότι εγώ»
Ε: «Με τον Νίκο έχουμε κοινή αισθητική και προβληματισμούς. Ζητούμενο δεν είναι η ταύτιση πάντως. Η διαδικασία της πρόβας περιλαμβάνει και τη διαφωνία, χωρίς όμως να παύει να είναι δημιουργική».

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: