Πρώτη φορά υποψηφιότητα στα Independent Spirit Awards, έναν θεσμό που βραβεύει σημαντικές ανεξάρτητες αμερικανικές ταινίες και ξενόγλωσσες παραγωγές, βάζει φέτος η Ελλάδα με το «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη. 

Η ταινία της, όπως ανακοινώθηκε, βρίσκεται μέσα στην τελική πεντάδα, απ' όπου θα ανακηρυχθεί και ο νικητής στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2017. 

Το «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη -που υποβλήθηκε επίσημα από την Ελλάδα ως η ελληνική επιλογή για τα βραβεία Όσκαρ του 2017- βρήκε τη θέση του στην κατηγορία για το Best International Film των Independent Spirit Awards δίπλα στο Aquarius του Kleber Mendonca Filho από τη Βραζιλία, τα Χρυσά Χρόνια του Arnaud Deplechin από τη Γαλλία, το Toni Erdmann της Maren Ade από τη Γερμανία και το Under the Shadow του Babak Anvari από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Παράλληλα, τo Chevalier, το Toni Erdmann και το Under the Shadow βρίσκονται και στη μακρά λίστα των 89 υποβολών για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας της 89ης απονομής των βραβείων. 

Ο θεσμός των Independent Spirit Awards ξεκίνησε το 1984 και σκοπός του ήταν να αναδεικνύει και να βραβεύει ανεξάρτητους δημιουργούς απ' όλο τον κόσμο. 

Έτσι, φέτος η τελική πεντάδα διαμορφώθηκε με ταινίες που ξεχώρισαν σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ τρεις από αυτές αποτελούν την επίσημη υποψηφιότητα για το ξενόγλωσσο βραβείο Όσκαρ από τη χώρα τους. 

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι οι ταινίες που έχουν βραβευτεί τα τελευταία χρόνια με το βραβείο ξενόγλωσσης ταινίας στα Independent Spirit Awards υπήρξαν υποψήφιες για το αντίστοιχο βραβείο Όσκαρ την ίδια χρονιά, όπως ο «Γιος του Σαούλ» του Lazlo Nemes από την Ουγγαρία το 2015 και η «Ida» του Pawel Pawlikowski από την Πολωνία το 2014. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

loading...