Σύνθετο το τοπίο των ραδιοφώνων-Έρχεται τέλος του έτους η ρύθμιση των ραδιοφωνικών συχνοτήτων...

0

Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων ,Χρήστος Σπίρτζης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή,''Πρωινή Ζώνη'',και μίλησε τόσο για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών όσο και τη ρύθμιση των ραδιοφωνικών συχνοτήτων.


Αναφερόμενος,λοιπόν,στις τηλεοπτικές άδειες υπογράμμισε ότι «ο νόμος δεν θα ακυρωθεί, αλλά θα αλλάξει στα σημεία που έχει αποφασίσει το ΣτΕ», ενώ δήλωσε ότι η ΝΔ με διάφορα προσχήματα ακυρώνει τη νόμιμη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Εμείς ως ένδειξη καλή θέλησης σταματήσαμε όλες τις νομοθετικές κινήσεις για να διευκολύνουμε τη συνταγματική επιταγή συγκρότησης του ΕΣΡ. Εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθούμε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και η ΝΔ με διάφορα προσχήματα ακυρώνει τη νόμιμη συγκρότηση του ΕΣΡ», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης , ενώ υπογράμμισε ότι «Δεν θα ακυρωθεί ο νόμος, ο νόμος θα αλλάξει στα σημεία που έχει αποφασίσει το ΣτΕ, όταν έχουμε την απόφαση και διαβάσουμε το σκεπτικό της και μέχρι τότε πρέπει να υπάρχει προσωρινή αδειοδότηση.

Τι πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον νόμο που έχει ψηφίσει η ΝΔ; Θα πρέπει η Digea – η οποία ανήκει στους έξι καναλάρχες- να κάνει αυτό που έκανε στην ΕΡΤ, να ρίξει μαύρο γιατί δεν έχουν έστω και προσωρινή αδειοδότηση». Διευκρίνισε ότι, πρέπει να υπάρχουν αδειοδοτήσεις, μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών ,και δήλωσε πως «Η ΝΔ έχει μετεξελιχθεί από αξιωματική αντιπολίτευση σε γραφείο Τύπου των καναλαρχών, δεν είναι θεσμική λειτουργία αυτό. Η ΝΔ στοχεύει να μην γίνει ποτέ διαγωνισμός. Πού είναι τα δάκρυα για τους εργαζόμενους;».

Για το αν θα υπάρξει νόμος-γέφυρα, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, απάντησε ότι εξαρτάται από το πότε θα συγκροτηθεί το ΕΣΡ και από το πόσο γρήγορα θα υλοποιηθούν οι διαδικασίες που ο νόμος ορίζει.

Αναφερόμενος στο θέμα των ραδιοφώνων, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «στα ραδιόφωνα έχουμε πιο σύνθετο τοπίο από αυτό της τηλεόρασης, με σταθμούς που δεν είναι ούτε προσωρινά αδειοδοτημένοι, έχουμε την αθλιότητα του δάσους κεραιών στις κορυφογραμμές και αυτό που προσπαθούμε είναι να βάλουμε και εκεί μία τάξη. Ο χάρτης είναι προς διαβούλευση στις Ενώσεις ραδιοφώνου και πιστεύουμε ότι έως τέλος του χρόνου θα έχουμε αποτελέσματα».

Ακόμη,σε ό,τι αφορά στο θέμα του ανασχηματισμού, είπε ότι, «Η αρμοδιότητα για το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, για το πώς θα συγκροτηθεί το υπουργικό συμβούλιο, ανήκει στον πρωθυπουργό και μόνο», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «Όποτε γίνει ανασχηματισμός, θα πρέπει να είναι δομικός».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !