Συμφοιτητής Γιακουμάκη: Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καταθέτουν ότι «δεν είδα, δεν άκουσα»

Unknown
0

Στον «Ελεύθερο Τύπο» μίλησε ο συμφοιτητής και φίλος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Νίκος Δάβρης, ο οποίος έχει καταθέσει και στην προανάκριση που διενεργείται για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο με τον αδόκητο χαμό του νεαρού Κρητικού.


Ο Νίκος Δάβρης, που είναι σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, προέβη σε σημαντικές αποκαλύψεις που ενδεχομένως να βοηθήσουν στην εξέλιξη της υπόθεσης.

«Ή θα μιλήσουμε τώρα για τον Βαγγέλη ή ποτέ. Και θα το κουβαλάμε μια ζωή. Δυστυχώς βλέπω ότι άνθρωποι που γνώριζαν τι γινόταν καταθέτουν στο δικαστήριο ότι ‘δεν είδαν, δεν άκουσαν’. Δήθεν φιλεύσπλαχνοι που υποτίθεται προσπαθούν να δώσουν κουράγιο στη μάνα και τον πατέρα του Βαγγελάκη, χωρίς να κάνουν τίποτε για να απαλύνουν τον πόνο που νιώθουν οι γονείς από το μαχαίρι που έχουν στην καρδιά από τότε που έχασαν το αγγελούδι τους», σημειώνει στην συνέντευξή του ο συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Ήμασταν ίδιοι. Προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής μόνοι μας. Και εγώ όταν ήρθαν εφτά Κρητικοί και μου είπαν ότι θα με βουτήξουν έξω από τη Σχολή και θα με σπάσουν στο ξύλο δεν πήγα στη διεύθυνση αλλά προσπάθησα να τους αντιμετωπίσω μόνος μου. Πιστεύω ότι η διαφορά με τον Βαγγέλη είναι ότι εκείνον τον απειλούσαν με κάτι και έτσι του ήταν πιο δύσκολο να μιλήσει, ενώ ένας άλλος παράγοντας ήταν η καταγωγή του. Τα άτομα αυτά ήταν συντοπίτες του, πράγμα που λάμβανε υπόψη του. Ο Βαγγέλης δεν μιλούσε όχι για να προστατευτεί αλλά για να προστατέψει. Τα αδέρφια του, τους γονείς του. Να μην τους στενοχωρήσει, να μη βάλει σε κίνδυνο κανέναν», συνέχίζει.

Όσον αφορά την είδηση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκείνος βρισκόταν στη Βραζιλία με αποτέλεσμα να πληροφορηθεί το γεγονός με καθυστέρηση δύο ημερών: «Μόλις το άκουσα είπα από μέσα μου: ''Πάει το φάγανε το παιδί''. Έβλεπα πως του φερόντουσαν και τους θεωρούσα ικανούς ακόμα και γι’ αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι ξέρω πως έφυγε το παιδί από τη ζωή. Είχαν αρχηγό, είχαν υπαρχηγό και δεν σεβόντουσαν τίποτα. Όταν μία φορά είχα παραπονεθεί γιατί έκαναν φασαρία το βράδυ με έπιασαν και μου είπαν: ‘πρόσεχε γιατί έτσι ξεκινάνε οι βεντέτες στην Κρήτη», υποστηρίζει αφοπλιστικά.

Ερωτηματικά εγείρουν τα όσα λέει ο φίλος του Βαγγέλη Γιακουμάκη για το μήνυμα που δέχθηκε στο Facebook ο ίδιος λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του άψυχου σώματος του νεαρού φοιτητή αλλά και την συνομιλία που είχε ο ίδιος αργότερα με τον διευθυντή της Σχολής καθώς στο Skype.

«Είχε ενημερωθεί ότι θα έρθω για να καταθέσω. Στη συνομιλία μας παραδέχτηκε την εμπλοκή πολιτικών και ότι τον είχα ενημερώσει για τα όσα βίωνε ο Βαγγέλης. Μου είπε να μην μιλήσω στον Τύπο. Μου ζήτησε να τον βοηθήσω, όπως με είχε βοηθήσει και αυτός (εννοούσε ότι μου είχε προτείνει να πάω να δουλέψω ως γαλακτοκόμος σε ένα εργοστάσιο στη Βραζιλία). Φυσικά και δεν τον άκουσα. Ήθελα να βγω μπροστά για να δώσω θάρρος και σε άλλους να μιλήσουν. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα όσο περίμενα. Προσωπικά στενοχωριέμαι γιατί βλέπω ότι τα ψέματα συνεχίζονται στη δίκη. Βλέπω ανθρώπους που ακόμα και τώρα αρνούνται να πάρουν την απόφαση να παλέψουν για την αλήθεια. Απορώ για πόσο ακόμα θα φορούν αυτό το προσωπείο και θα δειλιάζουν», καταλήγει ο Νίκος Δάβρης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !