Φέτος κάνουμε Χριστούγεννα στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ

0
Διαφορετικό χρώμα θα έχουν φέτος οι ημέρες των Χριστουγέννων στην Κατερίνη, αφού ο δήμος θέτει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο εγχείρημα: να μετατρέψει όλο το κέντρο της πόλης σε ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο. Το θεματικό αυτό εορταστικό πάρκο θα έχει έκταση που θα αγγίζει τα 90 στρέμματα, καθώς θα περιλαμβάνει το αναβαθμισμένο Πάρκο Κατερίνης έκτασης 55 στρεμμάτων, τον ενδιάμεσο χώρο, τους πεζόδρομους, καθώς και τις δυο μεγαλύτερες πλατείες της πόλης, την Πλατεία Ελευθερίας και την Πλατεία Δημαρχείου, έκτασης άλλων 35 στρεμμάτων.

Η διάρκεια που ο χώρος αυτός προγραμματίζεται να λειτουργήσει ως Χριστουγεννιάτικο Πάρκο είναι από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου 2017. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά, εκδηλώσεις με ταχυδακτυλουργούς, ξυλοπόδαρους και animater κ.τ.λ.

Προϋπολογισμός 206.000 ευρώ

Όλες αυτές οι δράσεις και οι δραστηριότητες θα είναι χωρίς εισιτήριο, αφού, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, δεν μπορεί να μπει εισιτήριο σε έναν ανοιχτό, ελεύθερο δημόσιο χώρο, ούτε εξάλλου υπήρχε αυτή η πρόθεση. Ο στόχος της προσπάθειας είναι διπλός, αφού από τη μια θα κυριαρχήσει εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη ικανοποιώντας δημότες και κατοίκους της Πιερίας και προσελκύοντας επισκέπτες από άλλα μέρη της Ελλάδας και από την άλλη θα αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην Κατερίνη.

Το κόστος για το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο έχει προϋπολογιστεί στα 206.000 ευρώ, από τα οποία τα 150.000 ευρώ θα καταβληθούν από το Δήμο Κατερίνης, τα 50.000 ευρώ από τον ΟΠΠΑΠ και τα 6.000 ευρώ από το Επιμελητήριο Πιερίας. Μάλιστα, προκειμένου το εγχείρημα αυτό να επιτύχει, οι τρεις φορείς θα υπογράψουν προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων (e-trikala), που εδώ και χρόνια διοργανώνει στα Τρίκαλα το γνωστό «Μύλο των Ξωτικών», ένα θεματικό πάρκο που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα.

Συνεργασία με το e-trikala

Όπως τόνισε ο κ. Χιονίδης, η δημοτική αρχή ανταποκρινόμενη σε ένα πάγιο αίτημα δημοτικών συμβούλων και δημοτών, αποφάσισε φέτος να κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα δίνοντας στο δήμο μια αναπτυξιακή δυνατότητα. «Έχουμε το τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα ότι είμαστε η μόνη πόλη που περνά η εθνική οδός μέσα από τα σπλάχνα της και υπάρχει η δυνατότητα έλξης ανθρώπων. Συγχρόνως μπορούμε να συγκρατήσουμε και πάρα πολύ κόσμο. Θεματικό πάρκο θα είναι όλο το κέντρο της πόλης και θεωρήσαμε πως είναι καλό να απευθυνθούμε σε κάποιους που έχουν μια τεχνογνωσία ετών στο συγκεκριμένο θέμα και εκείνοι δέχθηκαν χωρίς να το δουν ανταγωνιστικά, αλλά συμπληρωματικά βοηθώντας μας να αποφύγουμε γκάφες που οι ίδιοι υπέστησαν» επισήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος. Στην προσπάθεια αυτή, συνέχισε, συμπαραστάτης είναι το Επιμελητήριο που βλέπει θετικά αυτή την προσπάθεια ενώ εξήγησε πως στολισμός θα υπάρξει και στις υπόλοιπες περιοχές, αλλά βασικός κορμός των εκδηλώσεων θα είναι το κέντρο της πόλης.

Μοναδικό στο είδος του

Ο κ. Χιονίδης υπογράμμισε πως το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Κατερίνης δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ή Θεματικό Πάρκο που τις ίδιες μέρες διοργανώνεται σε άλλη περιοχή της Ελλάδας, αλλά θα είναι κάτι μοναδικό. «Κοιτάξαμε να μην κάνουμε αυτό που έχει η Δράμα με την «Ονειρούπολη» ή τα Τρίκαλα με το «Μύλο των Ξωτικών». Είναι κάτι τελείως διαφορετικό» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας Μπάμπη Παπαδόπουλου, Γνωσούλας Χαϊλατζίδου, Νίκου Μακρίδη και Γιώργου Κυριακίδη, ο δήμαρχος εξήγησε πως το Επιμελητήριο ήταν «εκ των ουκ άνευ» να συμμετέχει, αφού έχει άμεση σχέση με εμπόρους και βιοτέχνες. Αυτό δε σημαίνει, τόνισε, πως δεν θα κληθούν να συμμετέχουν οι σύλλογοι, φορείς και εθελοντές, καθώς ο δήμος χρειάζεται συνέργειες. Όσον αφορά τη συνεργασία με το e-trikala, ο κ. Χιονίδης επισήμανε πως υπάρχει η τεχνογνωσία και θα απασχοληθούν κάποια άτομα από την αναπτυξιακή με κάποιο μικρό τίμημα. Μάλιστα ευχαρίστησε και το δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου που έδειξε κατανόηση και δεν είδε το θέμα ανταγωνιστικά. Διευκρίνισε επίσης πως δεν ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας, η οποία έχει 38 δήμους, αλλά ούτε και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας που έτσι κι αλλιώς «δεν μπορεί να δώσει λεφτά». «Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σαν δήμος αλλά δεν θα αρνηθούμε εφόσον θέλουν να επιδοτήσουν κάτι. Μπορεί επίσης κάποιος άλλος σύλλογος ή φορέας να θέλει να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια ή να ζητήσουμε και τη συνδρομή του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στον Καπνικό

Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο και τον κίνδυνο να διαχωριστούν οι κάτοικοι και να δημιουργηθεί ανταγωνισμός με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου που θα λειτουργεί τις μέρες των εορτών στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και που διοργανώνεται φέτος για τρίτη χρονιά από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι ο δήμος θα δημιουργήσει ένα Χριστουγεννιάτικο Πάρκο και όχι ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αφού ο κ. Παπαδόπουλος από την «Λαϊκή Συσπείρωση» ψήφισε «παρών», ενώ κατά ψήφισε ο ανεξάρτητος Γιάννης Φάκας, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει βασική ανάγκη για τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου. «Δεν είναι μόνο ότι υπάρχει κάτι παρόμοιο όπως το Χριστουγεννιάτικο Χωριό. Κατά τη γνώμη μου, είναι πολλά τα λεφτά, τα οποία μπορούν να δοθούν σε κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις. Να το πω και λίγο λαϊκίστικα: δεν θέλω έστω και ένα παιδί να πεινάει και εμείς να κάνουμε φιέστες και γιορτές». Σχολιάζοντας ο κ. Χιονίδης σημείωσε πως ο δήμος συμμετέχει κάθε χρόνο σε κοινωνικές δράσεις όπως τα συσσίτια, τα ΚΗΦΗ ή τα ΚΑΠΗ. «Είναι δυο πράγματα που δεν συγκρίνονται. Με αυτή την αιτιολογία δεν θα έπρεπε να κάνουμε τίποτα. Εγώ θα χαρώ πάρα πολύ όταν αυτό το παιδί που δεν έχει οικονομική άνεση μπορεί να χαρεί τα Χριστούγεννα όπως όλα τα παιδιά χωρίς να ξοδεύουν οι γονείς».

Μ. Τσιώνη
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !