Η ΕΡΤ θυμήθηκε να βάλει μπροστά την παραγωγή σειρών

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Κι ενώ η σεζόν έχει ξεκινήσει… ! Κι ενώ η ΕΡΤ έχει επαναλειτουργήσει εδώ και ενάμιση χρόνο…! Κι ενώ οι πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται χρήματα που δίνονται αλλού…! Κι ενώ θα έπρεπε η «δημόσια τηλεόραση» -όπως θέλουν να την ονομάζουν- να παράγει έργο..! Ενώ λοιπόν όλα αυτά και πολλά άλλα… μόλις πριν από λίγες ημέρες αποφάσισαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής να βάλουν μπροστά τη μυθοπλασία, την παραγωγή δηλαδή ελληνικών σειρών.

Μάλλον όχι… να διευκρινίσω για να μην γίνει καμία παρεξήγηση: «βάζουν μπροστά» δεν σημαίνει ότι ξεκινούν τα γυρίσματα κάποιας ελληνικής σειράς. Όοοοοοοχι… δεν θέλω να είστε τόσο αισιόδοξοι. «Βάζουν μπροστά» το διαγωνισμό, εννοώ. Τώρα. Μετά από ενάμιση χρόνο που η ΕΡΤ έχει ξεκινήσει να λειτουργεί αποφάσισαν να απευθύνουν πρόταση σε όσους ενδιαφέρονται.

Όπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση “Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Ραδιοφωνία, Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία» προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο ημεδαπό ή αλλοδαπό φυσικό ή νομικό πρόσωπο – εκτελεστή παραγωγής να καταθέσει προτάσεις για την παραγωγή σειρών μυθοπλασίας προκειμένου, σε περίπτωση θετικής αξιολόγησης σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της παρούσας πρόσκλησης, να αναλάβει την εκτέλεση της παραγωγής αυτού για λογαριασμό της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, η Εταιρεία θα δεχθεί επίσης προτάσεις για συμπαραγωγές…”, ενώ διευκρινίζεται ότι “Οι ενδιαφερόμενοι εκτελεστές παραγωγής καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους από την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 έως τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον κεντρικό διαδικτυακό τόπο της Εταιρείας www.ert.gr. Η ανωτέρω ημερομηνία είναι ενδεικτική. Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. δύναται να κάνει δεκτές προτάσεις που θα υποβληθούν και μετά την ως άνω ημερομηνία.”

 Τώρα λοιπόν «τρέχει» η πρόσκληση… στη συνέχεια θα γίνουν οι αξιολογήσεις… και κάααααααποια στιγμή θα βγει ελληνική σειρά από την κρατική τηλεόραση που θα έπρεπε να βοηθά την εγχώρια παραγωγή μυθοπλασίας.

Βέβαια στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι γίνονται επαφές με το ΡΙΚ για να κάνουν συμπαραγωγή κάποια σειρά και που θα την «τρέξουν» κυρίως από την Κύπρο, αλλά με έλληνες και κύπριους ηθοποιούς. Έτσι, ίσως την τρέχουσα σεζόν δούμε την ελληνοκυπριακή σειρά από την κρατική τηλεόραση και όσο για τις άλλες που θα προκύψουν με αξιολογικά κριτήρια μάλλον από του χρόνου… και αν…!

Τέλος να αναφέρουμε ότι όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν προτάσεις μπορούν να μπουν στο http://company.ert.gr/wp-content/uploads/2016/11/%CE%A94%CE%94%CE%91465%CE%981%CE%95-3%CE%A5%CE%93.pdf να συμπληρώσουν το έντυπο με τα ζητούμενα στοιχεία και ίσως είναι από τους… τυχερούς!

newsit.gr-Γρηγόρης Μελάς

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !