Δημήτρης Καταλειφός: «Θεωρώ αδιανόητο ένας καλλιτέχνης να μη σέβεται την ιδιαιτερότητα του άλλου.»

Για το σήριαλ "Η λέξη που δε λες" στο οποίο και πρωταγωνιστεί, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΒΗΜΑgazino ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός.


«Η λέξη που δεν λες είναι ότι το παιδί σου έχει αυτισμό. Το κρύβεις γιατί ντρέπεσαι για τη διαφορετικότητα. Αυτή είναι η υπόθεση και ένα πραγματικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Και ο αυτισμός έχει αυξηθεί από το 8% στο 15%. Το σίριαλ είναι ριμέικ από ένα ισραηλίτικο. Παίζω τον ρόλο του παππού και τους γονείς του παιδιού παίζουν η Μαρία Πρωτόπαππα και ο Βασίλης Μπισμπίκης. Το ξέρετε ότι και ο Σπίλμπεργκ είχε αυτισμό αλλά σε ήπια μορφή;».

Όσο για το πως βλέπει ο ίδιος τη διαφορετικότητα, απάντησε:

«Τι θα πει αυτό; Θεωρώ αδιανόητο ένας καλλιτέχνης να μη σέβεται την ιδιαιτερότητα που δίνει σε έναν άνθρωπο, η φύση. Και να, η διαφορετικότητα που ξεσήκωσε τους γονείς στα σχολεία εναντίον των παιδιών των μεταναστών, και να, τα παιδιά που κάνουν μπούλινγκ σε ένα άλλο παιδί επειδή είναι χοντρό, και να, πίσω από αυτό, η οικογένεια με τα σύνορα που λέγαμε. Μπορεί και εταιρεία συμφερόντων να είναι η οικογένεια, μια εταιρεία που κλείνεται στο καβούκι της και όλοι οι άλλοι δεν υπάρχουν. Μην ξεχνάμε ότι για τα οικογενειακά συμφέροντα γίνονται και εγκλήματα παντός τύπου, και ότι μερικές φορές οι οικογένειες μοιάζουν με μικρές εγκληματικές εταιρείες»

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Μιχάλης Κουφογιαννάκης

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: