ΜΟΝΤΕΡ #9: Αφή (Παπαδάκης), Όραση (Voice), Ακοή (Θεοφάνους), Όσφρηση (Αρβύλα)...

6





Καλησπέρα, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, του tvnea.com. Σήμερα, Τρίτη, και εμείς πιστοί στο καθιερωμένο μας ραντεβού, εδώ στον «Μοντέρ», για να «μοντάρουμε» παρέα όλα τα τηλεοπτικά νέα της εβδομάδας, που μας πέρασε.



Σήμερα η στήλη για ακόμη μία φορά αλλάζει εμφάνιση. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχολιάσει τηλεοπτικά προγράμματα μέσω μίας από τις σημαντικότερες αισθήσεις, τη γεύση, επιστρατεύοντας ,δηλαδή,τις 4 βασικές γεύσεις (αλμυρό, γλυκό, ξινό, πικρό). 

Μια και αγκαλιάσατε τόσο θερμά την προηγούμενη στήλη, αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε με τις υπόλοιπές 4 αισθήσεις.  


Γιατί, όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει ο Αντώνης Αναστασιάδης, "οι αισθήσεις, οι ορμές και η λογική χρησιμοποιούνται για την επιβίωση του ανθρώπου ως ολοκληρωμένου ανεξάρτητου οργανισμού".

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με τις.... εναπομείνασες αισθήσεις!

Αλλά, ας μην καθυστερούμε...

Στο σημερινό ΜΟΝΤΕΡ σχολιάζουμε: 
1. Το "Γιώργο Παπαδάκη". 
2. Το "Voice" του ΣΚΑΪ. 
3. Το "Junior Music Stars" του ΣΚΑΪ. 
4. Tους "Ράδιο Αρβύλα" του ΑΝΤ1. 



Αφή 







 
Δεν αγγίζει κανείς τον Γιώργο Παπαδάκη. Νομίζω, ότι αυτό που συμβαίνει φέτος στην πρωινή ζώνη, στον βαθμό και στη συχνότητα που συμβαίνει, είναι πρωτοφανές. Ναι μεν ο Γιώργος Παπαδάκης ανέκαθεν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην πρωινή ζώνη με αρκετή διαφορά από τα υπόλοιπα προγράμματα, ωστόσο ,φέτος ο ίδιος είναι σαρωτικός πέρα από το γενικό σύνολο και στα νεανικά κοινά. Οι διαφορές είναι χαοτικές, καθώς πολλές φορές ξεπερνούν και τις 10 (!) ποσοστιαίες μονάδες. Ίσως ο Γιώργος Παπαδάκης είναι ο διαχρονικότερος παρουσιαστής που έχει περάσει από την ελληνική τηλεόραση. Συστατικά αυτής της επιτυχίας είναι η έξυπνη ματιά, ο αυθορμητισμός, το χιούμορ του και το γεγονός ότι φέτος έχει χαλαρώσει και έχει αφήσει τον έντονο και επιτηδευμένο πολλές φορές εκνευρισμό των προηγούμενων χρόνων. Πιο ώριμος και ειλικρινής τηλεοπτικά από ποτέ...



Όραση 










 


Αν ο καναπές μου ήταν η καρέκλα του Voice και το τηλεκοντρόλ μου το buzzer για να τη γυρίσω και να το δω στην τηλεόραση, μάλλον θα έμενα βιδωμένος στην καρέκλα μου να κοιτάω τον τοίχο του σαλονιού μου απέναντι...

Η πρόβλεψη του προηγούμενου Μοντέρ μάλλον βγήκε στο μεγαλύτερο μέρος της σωστή. Το 3ο κατά σειρά Voice φάνηκε πιο άνευρο και ανιαρό από ποτέ. Οι φετινοί κριτές δεν έδωσαν τον απαιτούμενο αέρα ανανέωσης στο show. Νομίζω, ότι από τους 4 ξεχώρισαν η Έλενα Παπαρίζου και ο Κωστής Μαραβέγιας. Η Παπαρίζου, μετά τη χλιαρή της παρουσία στο Dancing on Ice, απέδειξε στο Voice ότι η θέση του κριτή, της ταιριάζει, καθώς και εύστοχο σχόλιο έκανε και τον αυτοσαρκασμό της επιστράτευσε. Ο Μαραβέγιας, επίσης, έδωσε μια θετική πνοή στο σόου με την αισιόδοξη ματιά του. Ως προς την κριτική επιτροπή έχω μια εύλογη απορία. Γιατί σε όλες μα όλες τις εμφανίσεις ήθελαν να τσαλακωθούν τόσο πολύ; Στη μία θα χόρευαν, στην άλλη θα τραγουδούσαν, στην τρίτη θα σηκώνονταν κάτι να πουν εμφατικά, στην τέταρτη θα ούρλιαζαν. Μήπως λέω εγώ τώρα πρέπει να αντιληφθούν τον ρόλο τους και να...σοβαρευτούν λιγάκι; Γιατί και ο τηλεθεατής κάπου κουράζεται.... 






Από την άλλη, ο παρουσιαστής, Γιώργος Καπουτζίδης, δεν με ενθουσίασε. Ίσως επειδή στις blind audiotions ο ρόλος τού παρουσιαστή είναι περιορισμένος. Η αλήθεια είναι, ότι μου έλειψε ο Λιάγκας, ο οποίος, όντας μια πληθωρική προσωπικότητα, είχε καταφέρει, έστω και αυτό το λίγο της παρουσίας του να το αξιοποιήσει στο έπακρον. Η παρουσία του Καπουτζίδη ήταν κατά βάση ανύπαρκτη, χωρίς να μπορεί να μεταδώσει τον παλμό και την αγωνία των συγγενών και φίλων των συμμετεχόντων.

Τέλος, οι φωνές μέτριες. Ενώ στα δύο προηγούμενα Voice οι φωνές ήταν από πολύ καλές έως εξαιρετικές, φέτος φάνηκε ότι το επίπεδο ήταν αρκετά πεσμένο.

Πάντως απ’ όσο φάνηκε, και τα νούμερα δεν ήταν υψηλά, αν αναλογιστεί κανείς τις προδιαγραφές αυτού του show και αν τα συγκρίνει με τα νούμερα των 2 άλλων κύκλων. Ελπίζουμε σε βελτίωση.... 




Ακοή 






Από την άλλη, το νέο μουσικό show του ΣΚΑΪ με τα παιδάκια ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Και το πιο ουσιώδες σημείο ήταν ότι ακούσαμε πραγματικά πάρα πολύ ωραίες εκτελέσεις των μουσικών κομματιών, είτε φωνητικά είτε ορχηστρικά. Τα παιδιά αυτά απέδειξαν ότι έχουν τεράστιο ταλέντο στη μουσική. Η πληθώρα τραγουδιστών και μουσικών, αλλά και ευρύτερα ανθρώπων της μουσικής, οι οποίοι παρευρέθηκαν για να ακούσουν, να αξιολογήσουν και να συμβουλεύσουν τους νέους αυτούς καλλιτέχνες, ήταν μία πάρα πολύ έξυπνη κίνηση.







Ο Γιώργος Θεοφάνους, ως παρουσιαστής, έκανε την έκπληξη. Ο ίδιος απέδειξε και με αυτό το project, ότι προσπαθεί να «χτίσει» μία νέα τηλεοπτική εικόνα και να «γκρεμίσει» τον ρόλο του κακού, άξεστου και αγενούς κριτή. Ευαίσθητος, με πολλή στοργή και αγάπη, πλησίασε τα παιδιά και προσπάθησε να τα κάνει να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η Αντωνία Καλλιμούκου στα παρασκήνια ήταν αρκετά καλή.

Τα νούμερα για πρεμιέρα αρκετά χαμηλά, ωστόσο, πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα ανόδου.




Όσφρηση 




«Μυρίζομαι» οι Ράδιο Αρβύλα για ακόμη μία φορά ότι θα είναι οι βασιλιάδες της βραδινής ζώνης. Η παρέα αυτή, η οποία συνεχίζει για 10η σεζόν, αποδεικνύει- και δικαίως- ότι είναι μία καθαρόαιμη σατιρική εκπομπή. Γιατί η σάτιρα είναι σάτιρα, όταν καταπιάνεται με όλους
Η σάτιρα δεν κάνει και δεν πρέπει να κάνει διακρίσεις. 
Οι 4 από τη Θεσσαλονίκη έχουν αποδείξει ότι με το χιούμορ και τα αστεία βιντεάκια τους, ασκούν τη σημαντικότερη και αποτελεσματικότερη κριτική σε όλα αυτά τα τραγελαφικά σημεία, που καθημερινά βλέπουμε στην πολιτική σκηνή της Χώρας μας. Το γεγονός, μάλιστα, ότι καταφέρνουν να παρουσιάσουν καταστάσεις, που μόνο θυμό, οργή και αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν, με χιούμορ και σαρκασμό, αποδεικνύει την επιτυχία αυτής της εκπομπής. Μας καλούν να «δούμε τη φωτεινή πλευρά της ζωής» και μάλλον το καταφέρνουν και με το παραπάνω, έστω και για 1,5 ώρα την εβδομάδα.







Γεύση




Για την 5η -υπεραναλυμένη- αίσθηση, τη γεύση, μπορείτε 
να δείτε τον 8ο Μοντέρ!










Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ!


Η στήριξη και η αγάπη σας είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου!


Ραντεβού εδώ την επόμενη Τρίτη, με τον 10ο "Μοντέρ", για να "μοντάρουμε" παρέα όλα τα τηλεοπτικά δρώμενα, όπως μόνο εμείς ξέρουμε...

Γιατί με τα ψέματα κερδίζεις παραστάσεις, ενώ με τις αλήθειες κερδίζεις ανθρώπους... 

Και μοναδικός στόχος του "ΜΟΝΤΕΡ" είναι να κερδίσει ανθρώπους!


Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ένσταση, συμφωνία και διαφωνία, θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας κάτω από την ανάρτηση, αλλά και τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου mail: georgebastounas@hotmail.gr.



Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, 

με παρέα σας το tvnea.com!

Γιατί το σερφάρισμα... σταματάει εδώ!


Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Και πάλι συγχαρητήρια!!!!!!! Είναι καταπληκτική στήλη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλέον το τέλειο δεν αρκεί για να σε περιγράψει!!! Εχεις αλλάξει επίπεδο!!! Παντα ανανεωμένος και ανατρεπτικός!!! Περιμένουμε την στήλη σου κάθε Τρίτη με αγωνία γιατι εισαι ένας απο τους λίγους που εχεις καλογραμμένα άρθρα που παντα στο τέλος μας αφήνεις τηνπροσωπικη σου γεύση!! Συνέχισε ετσι!!! Θαυμάζουμε σ' εσένα την αμεροληψία, το ήθος και την ειλικρίνεια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τα ωραία λόγια, τη συμπαράσταση και την στήριξή σας!
    Είναι ό,τι ακριβώς χρειάζομαι για να συνεχίζω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Γιώργο, πρωτα απ όλα θα ήθελα να σε συγχαρώ για τη στήλη σου που κάθε εβδομάδα μας εντυπωσιάζει με την πρωτοτυπία της, η εφευρετικότητα και η προσεγμένη γραφή σου δε, καυστική ή χιουμοριστική, σχολιάζει την Ελληνική τηλεόραση με τον δικό της τρόπο κάνοντας μας να περιμένουμε κάθε Τρίτη το νεο σου <>.
    Ωστόσο στο συγκεκριμένο ΜΟΝΤΕΡ έχω μια διαφωνία για το 'The Voice'. Θεωρώ πως to show κάθε άλλο παρά ανιαρό και άνευρο είναι, μάλιστα η αλλαγή της κριτικής επιτροπής του έδωσε μια πιο 'τσαλακωμένη' εικόνα όπως λες, αλλα εγώ αυτό το προσμετρώ στα θετικά του. Απο τα ασπρόμαυρα πλάνα των περσινων επεισοδίων και την λογική του 'αν δεν έρθει η συγκεκριμένη φωνή στην ομάδα μου καταστράφηκα', η φετινή εικόντα των κριτών είναι πιο προσιτή. Δείχνει μια τετράδα πιο προσγειωμένη, που απολαμβάνει το γεγονός οτι βίσκεται στο show, όλοι θέλουν να κερδίσον αλλά στο μεταξύ προτιμούν να απολαύσουν την διαδρομή με χιούμορ.
    Η επιλογή του Γιώργου Καπουτζίδη επίσης ως παρουσιαστή μπορει να μην είναι τόσο δυναμική, όσο του Λιάγκα, αποπνέει ωστόσο μια ευγένεια. Εξάλλου ο Καπουτζίδης έχει επιλεγεί ουκ ολίγες φορές ως παρουσιαστής και κατά τη γνώμη μου όχι άδικα. Τώρα ως προς το επίπεδο των φωνών, θα συμφωνήσω μαζί σου, ωστόσο επιφυλάσσομαι γιατί όπως είπες κι εσύ, ακόμα αρχή είναι.
    Συγχαρητήρια και πάλι για τις προσεγμένες δουλειές σου, αναμένουμε και τα επόμενα ΜΟΝΤΕΡ σου, για σχολιασμό της επικαιρότητας μέσα από τη δική σου οπτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι άλλο να πω. Κάθε ΜΟΝΤΕΡ είναι εντυπωσιακότατος! Η αλήθεια είναι ότι έχω μια διαφωνία όχι ως προς τα λεγόμενά σου, αλλά στην ύπαρξη αυτή καθ' αυτή ενός σόου για παιδια. Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να εκτίθονται από τόσο μικρά στη διαδικασία της τηλεθέασης, ωστόσο η κριτική για την εκπομπή σωστή και μάλιστα δεν περίμενα από τον Θεοφάνους αυτή την εικόνα. Οι Ράδιο Αρβύλα είναι πάντα στις προτιμήσεις μου όταν θέλω να δω κάτι βραδινό οπότε τα λόγια περιττά. Επίσης το Voice κάπου έχασε πόντους εφόσον άλλαξε κανάλι και είναι κάτι που ξενίζει τον τηλεθεατή ενώ όντως οι φωνές ήταν περισσότερο μέτριες, όμως ίσως αυτό να έγινε λόγω το ότι το ΣΚΑΙ είναι λιγότερο "γνωστό" άρα και προσιτό στη σκέψη. Όσο για τους κριτές, θεωρώ ότι είναι πιο συμπαθητικοί φέτος ειδικά η Παπαρίζου και ο Μαραβέγιας. Θα διαφωνήσω στο κομμάτι με τον Καπουτζίδη, στον οποίο έχω μεγάλη αδυναμία και θαυμάζω κάθε δουλειά του. Έχει εξαιρετικό ταλέντο και σίγουρα κατ' εμέ είναι ανώτερος παρουσιαστής από τον Λιάγκα. Ίσως ο Λιάγκας να ήταν πιο "κραυγαλέος" που ακριβώς αυτό δε μου άρεσε. Θα δούμε πώς θα προχωρήσουν και τα shows. Από δω και πέρα θα προσπαθήσω να διαβάζω πιο συχνά τα ΜΟΝΤΕΡ σου, προτιμώ όμως να το κάνω όταν θα έχω χρόνο να σου αφήσω και το ανάλογο σχόλιο. Περιμένουμε συνέχεια! :*:*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @maria taki & @Κατερίνα Κ.
    Πάρα πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σας και πάρα πολύ θεμιτές οι διαφωνίες σας!
    Ευχαριστώ που τις εκφράσατε με σεβασμό στην αντίθετη άποψη και τεκμηρίωση!
    Εξάλλου, αυτός είναι και ο στόχος του ΜΟΝΤΕΡ!
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ παρέα να σχολιάσουμε τα τηλεοπτικά!
    Θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας και στις προσεχείς εβδομάδες!!!!
    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !