ΜΟΝΤΕΡ #8: Αλμυρό (Voice), Γλυκό (Rising Star), Ξινό (Lucky Room), Πικρό (Καινούργιου)

5





Καλησπέρα, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, του tvnea.com. Σήμερα ,Τρίτη, και εμείς πιστοί στο καθιερωμένο μας ραντεβού, εδώ στον «Μοντέρ», για να «μοντάρουμε» παρέα όλα τα τηλεοπτικά νέα της εβδομάδας, που μας πέρασε.



Σήμερα η στήλη για ακόμη μία φορά αλλάζει εμφάνιση. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχολιάσει τηλεοπτικά προγράμματα μέσω των καιρικών μεταβολών.

Στον σημερινό ,όγδοο «Μοντέρ» θα επιδιώξουμε να σχολιάσουμε και πάλι τηλεοπτικά προγράμματα, επιτελώντας ένα τεστ γευσιγνωσίας. Η γεύση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αισθήσεις.... Ως γνωστόν, οι 4 βασικές και θεμελιώδεις γεύσεις είναι το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό και το πικρό. Έτσι για τις ανάγκες της σημερινής στήλης θα συνδυάσουμε τις γεύσεις με την τηλεόραση. Παράδοξος ο συνδυασμός! Μένει να δούμε,λοιπόν, αν θα τα καταφέρουμε!















Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με το τεστ... γευσιγνωσίας!

Αλλά ας μην καθυστερούμε...

Στο σημερινό ΜΟΝΤΕΡ σχολιάζουμε: 
1. Το "Voice" του ΣΚΑΪ -πλέον. 
2. Το "Rising Star" του ΑΝΤ1. 
3. Το "Lucky Romm" του ΑΝΤ1. 
4. Tο "Φτιάξε καφέ να στα πω" του ΕΨΙΛΟΝ. 



Λύσσα το έκαναν το Voice εκεί στον ΣΚΑΪ...

Το τηλεοπτικό ριάλιτι, το οποίο αφότου πέρασε από 40 κύματα, εξασφάλισε η τηλεόραση 




Το τηλεοπτικό ριάλιτι ,το οποίο αφότου πέρασε από 40 κύματα εξασφάλισε η τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, θα προβληθεί αύριο στις οθόνες μας με διαφορετική αυτή τη φορά σύνθεση. Αρχικά, στη θέση του παρουσιαστή επελέχθη ο Γιώργος Καπουτζίδης, ένα πάρα πολύ ικανό πρόσωπο το οποίο μπορεί να δώσει με το ήθος, την ευγένεια και το χιούμορ του μία δυνατή πνοή στο κατά τα άλλα αδύναμο show. Και πού εντοπίζω την αδυναμία; Μα, φυσικά αναφέρομαι στην επιλογή των κριτών. Οι 2 από τον χώρο της ποπ, κοινώς ο Σάκης Ρουβάς και η Έλενα Παπαρίζου, και οι άλλοι 2 από τον χώρο –περισσότερο- του εντέχνου, τουτέστιν ο Κωστής Μαραβέγιας και του εναλλακτικού ροκ ο Πάνος Μουζουράκης. Δυστυχώς, από το σόου λείπει το λαϊκό μέρος από την κριτική επιτροπή. Και αυτό είναι ένα μεγάλο αρνητικό. Το αν θα μπορέσουν να το εξισορροπήσουν θα φανεί. Λύσσα ,λοιπόν, σε αυτά τα είδη μουσικής και ανάλατο ως προς στο λαϊκό κομμάτι… το Voice.


Ωστόσο, έχω μία εύλογη απορία. Γιατί ο ΣΚΑΪ ξεπέταξε έτσι διαφημιστικά το Voice; Θυμάμαι στο X-Factor και έριξε πέρα από πολύ χρήμα και πολλή προώθηση. Και εκεί πέτυχε… Εδώ θα πετύχει;

Το έργο πολύ δύσκολο… Όλα θα φανούν στο χειροκρότημα



Γλυκιά γεύση, όμως ,στο άλλο στρατόπεδο και συγκεκριμένα στο Rising Star....




Την εβδομάδα που μας πέρασε ανακοινώθηκε με δόξα και τιμή η τελική σύνθεση της κριτικής επιτροπής του show. Και κατ’ εμέ ο ΑΝΤ1 πήρε τη ρεβανς. Οι δύο σίγουροι εξ αρχής ήταν η Δέσποινα Βανδή (η οποία έσκισε στο Voice και δικαίως επιλέχθηκε εξ αρχής και για το Rising Star) και ο Χρήστος Μάστορας (ο οποίος ελπίζω να μην μπει στη λούμπα του να αντιγράψει τον Stavento, όπως ανεπιτυχώς έκανε ο Θοδωρής Μαραντίνης στο X-Factor, αλλά να αξιοποιήσει το χιούμορ και τον αυθορμητισμό του). Στη συνέχεια προστέθηκε ο Κώστας Μακεδόνας. Και εδώ φάνηκε η δυναμική του ΑΝΤ1 στο να κάνει μακράν τα καλύτερα show. Ένα όνομα, το οποίο πιστεύω πως θα κάνει την έκπληξη. Σοβαρός, έξυπνος, ευγενικός, με τεκμηριωμένο λόγο, ίσως είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσαν να γίνουν. Τέλος, ο Αντώνης Ρέμος τελικά έκανε την κωλοτούμπα και γύρισε πίσω στο show, το οποίο φάνηκε εξαρχής να απορρίπτει. Και ΕΥΤΥΧΩΣ το έκανε. Το Rising Star θα ήταν φτωχότερο χωρίς τον Ρέμο, αφενός λόγω της βαρύτητας του ονόματός του, και αφετέρου λόγω της εξαιρετικής, όπως απέδειξε στο Voice, τηλεοπτικής του παρουσίας.




Στο τιμόνι ο Λιάγκας, ο οποίος είναι ίσως ο καταλληλότερος για να βάλει την ίντριγκα, την οποία χρειάζεται ένα τέτοιο show, και να «ανάψει» τα αίματα μεταξύ των κριτών. Γιατί κακά τα ψέμματα το Rising Star αποτελεί ένα ριάλιτι και μάλιστα αρκετά… σκληρό.

Η προσθήκη της Καλομοίρας στα παρασκήνια μία καλή επιλογή. Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, όμως ,ποτέ δεν ξέρεις….



 Το άγχος λένε φέρνει… ξινίλα στο στομάχι και το στόμα...





 
Και αυτό ακριβώς μας απέδειξε το νέο τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1, το «Lucky Room». Ένα τηλεπαιχνίδι πάρα πολύ αγχώδες. Η μουσική αγωνίας παίζει από την αρχή μέχρι το τέλος, οι παίχτες πηγαινοέρχονται πανικόβλητοι, οι συγγενείς στο ειδικά διαμορφωμένο και ηχομονωμένο δωμάτιο μιλούν με τρεμάμενη φωνή. Ωστόσο, αν εξαιρέσουμε αυτό το σημείο,  το τηλεπαιχνίδι αυτό είναι καλοφτιαγμένο και προσεγμένο. 

Ο Γιώργος Λιάγκας, αρκετά ανανεωμένος, γύρισε στα παλιά γνωστά λημέρια του τηλεπαιχνιδιού, χωρίς βέβαια να αποτινάξει και τελείως από πάνω του, τους «κιτρινισμούς» του παρελθόντος. Ό,τι πιο κατάλληλο για τη μετάβασή του από το «Πρωινό». Συγκεκριμένα, το παιχνίδι πέρα από το γνωστικό κομμάτι, κοιτά από την κλειδαρότρυπα τις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας, καθώς καλούνται όλοι μαζί να συνεργαστούν για να κερδίσουν. Έξυπνο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα το concept. Ο ίδιος, προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες και μένει να δούμε αν θα το καταφέρει. Η Μαντώ Γαστεράτου, που ήταν στο ειδικό δωμάτιο, αρκετά αγχωμένη και «μαγκωμένη» ,δεν έκανε την έκπληξη.




Στα αρνητικά, η τεράστια αναμονή της απόφασης των συγγενών από το ειδικό δωμάτιο ενός από τα 5 buzzer με ποσά και οι διαπεραστικές τσιρίδες, που ακούγονται ενίοτε. Η επιλογή της ώρας και μέρας νομίζω είναι ιδανική. Το τηλεπαιχνίδι είναι για μία, άντε το πολύ δύο φορές της εβδομάδα. Πιστεύω πως η μεταφορά του στο καθημερινό ,το β΄μισό της σεζόν, θα το φθείρει αρκετά και θα οδηγήσει όσους συνεχίσουν να το βλέπουν στα αγχολυτικά



Πίκρα τα νούμερα της Καινούργιου, πίκρα και η αντίδρασή της...






Πικρό καφέ μάς σέρβιρε η Καινούργιου....

Η ίδια εκπομπή έχει ξανασχολιαστεί εκτενώς στον 1ο Μοντέρ, οπότε δεν θα μπω ξανά σε μία εκτενή ανάλυση. Αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι το παράδοξο της τηλεθέασης, καθώς οι θερμοκρασίες της εκπομπής είναι πολικές. Ο Γιώργος Παπαδάκης έχει σαρώσει τα πάντα και στο σύνολο και στα νεανικά κοινά (γεγονός, που έχει πλήξει αντίστοιχα και την έτερη πολύ πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή ,το Happy Day). Η ψυχαγωγία πιο αποδυναμωμένη από ποτέ (γενικότερα)…

Η εκπομπή είναι μία πραγματικά καλοδουλεμένη εκπομπή και εξαιρετικά πλούσια, με πρωτογενές υλικό. Ίσως είναι από τις εκπομπές που φέτος έχει την περισσότερη αναπαραγωγή τηλεοπτικών και γενικά lifestyle ειδήσεων από τα blogs. Το πάνελ, αν και αρχικά μουδιασμένο, φαίνεται σιγά σιγά να βρίσκει τους ρυθμούς του και να αποκτά δυναμικότερο σχόλιο και κρίση. Η έλλειψη χημείας μεταξύ των συντελεστών, είναι ακόμα εμφανής, ωστόσο, με τον καιρό ίσως βελτιωθεί και σε αυτό το κομμάτι. Πολύ σημαντικός ο πιο ενεργός ρόλος του ικανότατου, Θέμη Μάλλη.




Ένα σημαντικό αρνητικό της εκπομπής είναι η «γκρίνια» της κεντρικής παρουσιάστριας, της Κατερίνας Καινούργιου, για τα νούμερα της τηλεθέασης. Πραγματικά, είναι κάτι που της τελευταίες μέρες επαναλαμβάνεται συνεχώς και κουράζει πάρα πολύ τον τηλεθεατή, που βλέπει την εκπομπή για να χαλαρώσει και όχι για να ακούει τα παράπονα αυτά. Και συμφωνώ ότι θα ήταν υποκριτικό, εφόσον παρουσιάζονται τα ποσοστά τηλεθέασης ,να μην γίνει κάποιο σχόλιο για τα ποσοστά της ίδιας της εκπομπής, ωστόσο, αυτή η επανάληψη δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στο μικρό –έστω- ποσοστό αυτό, που βλέπει και στηρίζει την εκπομπή. 




Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ!

Η στήριξη και η αγάπη σας είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου!

Ραντεβού εδώ την επόμενη Τρίτη, με τον 9ο "Μοντέρ", για να "μοντάρουμε" παρέα όλα τα τηλεοπτικά δρώμενα, όπως μόνο εμείς ξέρουμε....

Γιατί το πρωτότυπο, είναι και θα παραμείνει καλύτερο από το όποιο κακέκτυπο αντίγραφο!

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ένσταση, συμφωνία και διαφωνία, θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας κάτω από την ανάρτηση, αλλά και τα μηνύματά σας στο georgebastounas@hotmail.gr.


Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, 
με παρέα σας το tvnea.com!

Γιατί το σερφάρισμα... σταματάει εδώ!

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. κακά τα ψέματα, ο ΣΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ -ακομη- με την ψυχαγωγία!
    Δεν έχει τον κατάλληλο-έμπειρο μηχανισμό promotion για τετοιου είδους τυπολογία. Ακόμη, στο μεν XFACTOR είχε γίνει ουσιαστικά εσωτερική παραγωγή με "δανεικούς" έμπειρους ανθρώπους της αγοράς που ήξεραν πως να το στήσουν και να το προωθήσουν, στο VOICE είναι ο γνωστός τούρκος παραγωγός που δεν έχει γνώση της ελληνικής αγοράς και επιμένει να το τρέχει μόνος του! (αυτος ηταν και ο λογος που το αφησε ο ΑΝΤ1 να φύγει)
    Βέβαια, στο ταμείο θα φανεί το αποτέλεσμα, οπότε ίδωμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Aνώνυμε εύστοχη η προσέγγισή σου!

    @xanthippi bitsakaki κορίτσι μου σε ευχαριστώ!!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απολαυστικός όπως πάντα και μας άφησες την καλύτερη... γεύση! Δεν έχω καταλάβει όμως ακόμα γιατί "μετακόμισε" το Voice και αντικαταστάθηκε από το Rising Star. Την ίδια δουλειά δεν κάνουν; Επίσης θα διαφωνήσω στα θετικά σχόλια για Ρέμο και Λιάγκα, μιας και στο Voice προσωπικά μου έσπαγαν τα νεύρα. Δεν ξέρω, δεν τους πάω καθόλου! Γενικά όμως, αντικειμενικός και εύστοχος όπως πάντα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί ανέλαβε το κονσεπτ ένα Τούρκος παραγωγός, ο οποίος ήθελε να έχει την πρώτη και την τελευταία λέξη ως προς το αποτέλεσμα.
    Δλδ. να το ετοιμάσει και το κανάλι να το πάρει έτοιμο!
    Και ίσως επειδή δεν ήθελαν το Voice να κουράσει για 3η σεζόν, αλλά να δοκιμάσουν ένα άλλο σοου.
    Πάνω κάτω δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες διαφορές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !