ΜΟΝΤΕΡ #7 - Έχει ο καιρός γυρίσματα...(Happy Day, Λέξη που δεν λες, Όλα, Λιάγκας/Σκορδά)

5




Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, καλησπέρα. Σήμερα ,Τρίτη, και εμείς πιστοί στο καθιερωμένο μας ραντεβού, εδώ στον «Μοντέρ», για να σχολιάσουμε όλα τα τηλεοπτικά νέα παρέα. 


Σήμερα η στήλη για ακόμη μία φορά αλλάζει εμφάνιση και στυλ. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε σχολιάσει τα τηλεοπτικά νέα με το ένα και μοναδικό παιχνίδι, "Πέτρα, Μολύβι, Ψαλίδι, Χαρτί", το οποίο, απ' όσο φάνηκε και από τα σχόλιά σας, σας άρεσε ιδιαίτερα.

Στη σημερινή στήλη θα κριτικάρουμε με ακόμη έναν ιδιαίτερο τρόπο, και συγκεκριμένα, μεταδίδοντας ένα δελτίο καιρού.... Και επειδή έχει ο καιρός γυρίσματα, πάμε να ξεκινήσουμε δυναμικά τον 7ο κατά σειρά "Μοντέρ".




Αναλυτικότερα...


Στο σημερινό ΜΟΝΤΕΡ σχολιάζουμε: 
1. Την εκπομπή, «Happy Day»
2. Τη νέα σειρά,«Η λέξη, που δεν λες»
3. Την εκπομπή, «Όλα Ξεκόλλα»
4. Tο διαζύγιο «Λιάγκα - Σκορδά»



Πρόγνωση 1η: Ήλιος με δόντια… στο Happy Day.



Η επιτυχημένη παρέα του Happy Day συνεχίζει για τέταρτη σεζόν. Και πραγματικά αποτελούν μία φωτεινή ηλιαχτίδα σε ένα θολό τηλεοπτικό τοπίο. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή βρίσκεται στην καλύτερή της φάση. Έξυπνη, με χιούμορ και με δυνατό σχόλιο (ιδιαίτερα στα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα), αποδεικνύει ότι μπορεί να διαχειριστεί με μαεστρία όλα τα θέματα της εκπομπής και δεν φοβάται να εκθέσει με θάρρος τις απόψεις της. Η ίδια, αν και έχει μία σφαιρική ενημέρωση για τα θέματα, δεν διστάζει να ρωτήσει πράγματα που δεν ξέρει, ή πράγματα που της διαφεύγουν. Και αυτή η τηλεοπτική ειλικρίνεια μετράει πάρα πολύ. Στα συν της επίσης τα άπταιστα ελληνικά που μιλάει, και αποτελούν όαση σε ένα –ας μου επιτραπεί η έκφραση- κατά βάση αναλφάβητο τηλεοπτικό τοπίο.

Από εκεί και πέρα δυνατό μέρος του πάνελ είναι ο Δημήτρης Παπανώτας. Ο ίδιος δυναμικός, ετοιμόλογος και ατακαδόρος παίζει τον ρόλο του «κακού» της παρέας. Βέβαια φέτος, αξίζει να αναφερθεί ότι έχει αποτινάξει από πάνω του τα φαντάσματα που τον κυνηγούσαν τις προηγούμενες σεζόν και την εμμονή που είχε με αρκετά πρόσωπα. Και στο κομμάτι Βερύκιου, η γνώμη του είναι τεκμηριωμένη και εύστοχη. Αναφορικά με τα άλλα δύο μέλη του πάνελ, την Ελένη Τσολάκη και τον Κώστα Φραγκολιά, πιστεύω, ότι είναι εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε δύο δυνατά πρόσωπα, την Τσιμτσιλή και τον Παπανώτα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδώσουν στο 100% και να κάνουν ένα βήμα πίσω σε όσα λένε. Πολλές φορές ,μάλιστα, δεν εκφράζουν καν άποψη, γεγονός που πρέπει να διορθώσουν.

Τέλος, το ενημερωτικό κομμάτι Βερύκιου – Λάμπρου είναι το πιο πετυχημένο (από άποψη ποσοστών τηλεθέασης) κομμάτι της εκπομπής. Οι δυο τους παρουσιάζουν με έναν περισσότερο υποκειμενικό και σχολιαστικό τρόπο τις ειδήσεις της ημέρας. Ο Βερύκιος δείχνει ότι δεν μασάει τα λόγια του και λέει με πάθος την άποψή του, και εξ αυτού του λόγου σίγουρα παρουσιάζει τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, αρκετές φορές αγγίζει τα όρια της γραφικότητας, της υπερβολής και του λαϊκισμού. Αυτό, όμως, που εμένα μου «χτυπάει» τηλεοπτικά είναι ο τρόπος με τον οποίο καπελώνει τους συνεργάτες του και υποβαθμίζει τις απόψεις και τον αντίλογό τους, όχι πάντα με πειστικά επιχειρήματα…


Πρόγνωση 2η: Καταιγίδα συναισθημάτων.... στη «Λέξη που δεν λές».




Η νέα σειρά του Alpha, η οποία φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη της τεράστιας επιτυχίας «Νησί», αν μη τι άλλο προσφέρει έναν καταιγισμό συναισθημάτων. Η ίδια πραγματεύεται ένα πάρα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, αυτό της οικογενειακής συνύπαρξης και των ισορροπιών με ένα παιδί που πάσχει από αυτισμό. Το σενάριο αρκετά προσεγμένο και καλοδουλεμένο, προσπαθεί να διαχειριστεί το θέμα με τον πιο ευαίσθητο τρόπο. Η σκηνοθεσία από τον Παπαδουλάκη, πραγματικά εξαιρετική. Τα πολυδιάστατα πλάνα του, εκτός από την αύξηση της δραματικότητας την οποία αριστοτεχνικά αποδίδουν ,παρουσιάζουν το ειδυλλιακό τοπίο της πόλης των Χανίων. Η φωτογραφία και το γενικότερο αισθητικό αποτέλεσμα της σειράς κλέβει τις εντυπώσεις. Νομίζω, ότι ο Alpha φέτος στο κομμάτι αυτό παίρνει τα περισσότερα bonus. 


Αναφορικά με τους πρωταγωνιστές, τις εντυπώσεις κλέβουν ο υπερταλαντούχος «Παυλής» (Γιώργος Στεντούμης), ο παππούς του ,«Παύλος» (που τον υποδύεται ο εξαιρετικός θεατρικός κατά βάση ηθοποιός, Δημήτρης Καταλειφός), η αδερφή του, «Νατάσα» (Νεφέλη Κουρή), και τέλος η γιατρός, (Μαρίνα Ψάλτη), η οποία αν και δεν ανήκει στο βασικό cast, στο δεύτερο επεισόδιο απέδειξε ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της. Στα αρνητικά της σειράς θα μπορούσα να εντάξω την εξαιρετικά αργή πλοκή, χωρίς ιδιαίτερες ανατροπές. Ναι μεν η σειρά κερδίζει με τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών, όμως ,το σενάριο για να κρατήσει το κοινό του θα πρέπει να ενδυναμωθεί με μία πιο ισχυρή πλοκή.


Πρόγνωση 3η: Κατά τόπους νεφελώδες… το ΟΛΑ Ξεκόλλα




Όλα. Η εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, η οποία συνεχίζει για 16η χρονιά. Η εκπομπή ήδη από πέρσι, μετά τη φυγή του Περρή, έχει αλλάξει άρδην. Συγκεκριμένα, το κομμάτι των συνεντεύξεων έχει αυξηθεί αισθητά και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής. Για μένα μία σωστή κίνηση, καθώς είναι γνωστό ότι ο Θέμος με το ιδιαίτερο χιούμορ του κάνει τους καλεσμένους να νιώσουν πάρα πολύ άνετα. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που πολλοί απ' αυτούς πηγαίνουν στο Θέμο για να μιλήσουν αποκλειστικά και να αποκαλύψουν πράγματα. Θετικό πρόσημο στις συνεντεύξεις είναι η παρουσία της Δούκισσας Νομικού. Η ίδια απέκτησε έναν πιο ενεργό ρόλο και μέχρι στιγμής τον έχει υπηρετήσει αρκετά ικανοποιητικά. Ούσα ιδιαίτερα τολμηρή, θέτει πάρα πολύ ουσιώδεις ερωτήσεις στους καλεσμένους της εκπομπής, και δεν διστάζει να εκφέρει, όταν χρειαστεί , άποψη και να έρθει σε αντίλογο με τον συνεντευξιαζόμενο. Και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά, καθόσον ο Θέμος πολλές φορές φοβάται να μην «σπάσει» τα αβγά και έτσι μένει σε πιο «ασφαλείς» ερωτήσεις.

Αναφορικά τώρα με τα βιντεάκια της εκπομπής είναι πάρα μα πάρα πολύ αποδυναμωμένα και ανούσια. Και εκεί κατ' εμέ φαίνεται το μεγάλο κενό που άφησε ο Περρής. Τα περισσότερα δεν έχουν να προσφέρουν γέλιο και σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάζουν καμία σύμπτωση και συνάφεια με τα παλιά, «έξυπνα» και «ψαγμένα» βιντεάκια.

Για την τηλεοπτική παρουσία του Φάνη Λαμπρόπουλου, έχω να πω ότι είναι ίσως η χειρότερη και πιο κακόγουστη ενότητα της εκπομπής.


Πρόγνωση 4η: Κεραυνός εν αιθρία…. ο χωρισμός Λιάγκα – Σκορδά.



Και ενώ αυτή η στήλη είναι κατά βάση αφιερωμένη στις κριτικές τηλεοπτικών προγραμμάτων, δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω τον ντόρο που προκλήθηκε με την ανακοίνωση του συγκεκριμένου χωρισμού. Σίγουρα, το γεγονός ήταν πάρα πολύ απρόσμενο και κανείς δεν το περίμενε. Ωστόσο, νομίζω ότι εν έτει 2016, πρέπει η τηλεόραση, αλλά και γενικότερα το διαδίκτυο, να σταματήσει αυτόν τον ακαταλόγιστο κιτρινισμό. Είναι μία προσωπική απόφαση, η οποία αν μη τι άλλο πρέπει να γίνει αποδεκτή και σεβαστή. 



Και σίγουρα για κανέναν από τους δύο ο χωρισμός δεν είναι εύκολος, ωστόσο, πρέπει απ' όλο αυτό να προστατευθούν όχι οι ίδιοι, αλλά τα παιδιά τους. Ας αφήσουμε, λοιπόν, όλοι πίσω μας τις παλιές κακές εποχές του κίτρινου της τηλεόρασης και των κουτσομπολίστικων εκπομπών, οι οποίες σταύρωναν και ξεσταύρωναν ανθρώπους, συνειδήσεις και ψυχές στον βωμό της τηλεθέασης. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά αναφέρεται με αφορμή αυτό το γεγονός και για πολλές άλλες περιπτώσεις τηλεοπτικής εκμετάλλευσης, αλλά και φαλκίδευσης της ζωής των άλλων.





Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ!

Η στήριξη και η αγάπη σας είναι η μεγαλύτερη ψυχική ανταμοιβή μου!

Ραντεβού εδώ την επόμενη Τρίτη, με τον 8ο "Μοντέρ" ,για να "μοντάρουμε" παρέα όλα τα τηλεοπτικά δρώμενα....

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ένσταση, συμφωνία και διαφωνία, θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας κάτω από την ανάρτηση, αλλά και τα μηνύματά σας στο georgebastounas@hotmail.gr


Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, 
με παρέα σας το tvnea.com!

Γιατί το σερφάρισμα... σταματάει εδώ!

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. τι πλυση εγκεφαλου ηταν αυτη για το happy day; ελεος! επισης σιωπη για τα χαμηλα νουμερα της εκπομπης, ε; απο τα 30αρια στα 15αρια στα νεανικα κοινα. πανω απ' ολα αντικειμενικος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @xanthippi bitsakaki Κορίτσι μου σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!
    @Ανώνυμε Εδώ δεν είμαι για να κάνω πλύση εγκεφάλου σε κανέναν. Αλλά για να σχολιάσω με τη δική μου οπτική γωνία ορισμένα τηλεοπτικά προγράμματα. Το γεγονός, ότι το Happy Day έχει πέσει σε νούμερα είναι αδιαμφισβήτητο και νομίζω, ότι επαρκώς αναφέρω τους λόγους για το οποίο έχει γίνει αυτό! Νομίζω θίγω επακριβώς τα κρίσιμα σημεία της εκπομπής, που χρειάζονται βελτίωση (όπως Τσολάκη, Φραγκολιάς, Βερύκιος). Το γεγονός ακόμα, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του, το έχω επισημάνει και αναλύσει στον #3ο Μοντέρ.
    Από εκεί και πέρα σου συνιστώ να χαλαρώσεις και πριν πετάξεις το φαρμάκι σου να διαβάζεις ολόκληρη την κριτική μου.
    Τα σχόλια είναι ανοιχτά, όπως και το mail μου για να εκφράσεις την αντίθεσή σου.
    Οι χαρακτηρισμοί νομίζω περιττεύουν.
    Α και επειδή το υπαινίχθηκες, να σου επισημάνω, ότι δεν λαμβάνω γραμμή από πουθενά. Ό,τι βλέπεις να γράφεται και να φέρει το ονοματεπώνυμό μου είναι δικό μου αποκλειστικά.
    Αν μη τι άλλο σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι δημιουργικότατο κόνσεπτ με τον καιρό! Από τις εκπομπές που σχολίασες, μπορώ να πω για τη 'Λέξη που δεν λες" την οποία έψαξα και μου αρέσει πάρα πολύ! Τώρα ξέρεις ότι οι ενημερωτικές εκπομπές με πάνελ καλεσμένους κ.λπ δεν είναι η συμπάθειά μου, όμως θα συμφωνήσω ότι δεν πρέπει να γίνονται θέματα όπως ο χωρισμός βορά στα media και στα κουτσομπολίστικα αν μη τι άλλο για παιδιά που δε φταίνε. Δυστυχώς στην τηλεόραση υπάρχει αυτό το φαινόμενο που την κάνει αδηφάγο θηρίο, υποτίθεται για την ενημέρωση του κοινού... Συνέχισε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Κατερίνα Κ. υπέροχο το σχόλιό σου για ακόμη μία φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !