ΜΟΝΤΕΡ #6 - Πέτρα (Σόι σου), Μολύβι (Κωστόπουλος), Ψαλίδι (Jenny - Jenny), Χαρτί (Αστέρας Ραχούλας)....

7




Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, καλησπέρα. Σήμερα Τρίτη και εμείς πιστοί στο καθιερωμένο μας ραντεβού, εδώ στον «Μοντέρ», για να σχολιάσουμε όλα τα τηλεοπτικά νέα. Να σας ευχηθώ πριν ξεκινήσουμε καλό και δημιουργικό μήνα!


Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες σιγά - σιγά ολοκληρώνονται. Το θετικό φέτος στα τηλεοπτικά είναι, ότι γίνονται αρκετά καινούργια και αξιόλογα πράγματα.

Σήμερα η στήλη, όπως θα παρατηρήσετε, έχει έναν ιδιαίτερο τίτλο, ο οποίος παραπέμπει στο αγαπημένο παιχνίδι "Πέτρα, Μολύβι, Ψαλίδι, Χαρτί". Με αυτόν τον πιο παιχνιδιάρικο τίτλο θα σχολιάσουμε στον 6ο "Μοντέρ" την τηλεοπτική επικαιρότητα της εβδομάδας, που μας πέρασε. 






Αλλά ας μην καθυστερούμε....


Στο σημερινό ΜΟΝΤΕΡ σχολιάζουμε: 
1. Τη σειρά «Το σόι σου»
2. Το «Βράδυ του Κωστόπουλου»
3. Το κόψιμο της «Jenny - Jenny»
4. Tη νέα σειρά «Αστέρας Ραχούλας»








Σκηνή 1η: Πιάνουν πέτρα και γίνεται χρυσός εκεί στο «Σόι σου».


Η σειρά του ALPHA συνεχίζει για Τρίτη σεζόν στον τηλεοπτικό αέρα. Μία σειρά η οποία μέχρις στιγμής τα πηγαίνει περίφημα στους πίνακες τηλεθέασης. Πρόκειται για μία σειρά αρκετά καλογυρισμένη, με ωραία εικόνα και μία σκηνοθετική άποψη, που θυμίζει (στο οπτικό κομμάτι) παλιές αγαπημένες οικογενειακές κωμωδίες από τον μετρ αυτών, τον Ανδρέα Μορφονιό (βλ. Άκρως Οικογενειακόν, Ευτυχισμένοι μαζί). Η σειρά πάσχει ωστόσο σεναριακά. Ναι μεν έχει αρκετές κωμικές καταστάσεις, θυμίζοντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερο φαρσοκωμωδία, όχι όμως μία πιο καθαρόαιμη ατακαδόρα οικογενειακή κωμωδία, όπως μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει και αγαπήσει. Αξίζει όμως να αναφερθεί, ότι ο τίτλος αναφέρεται στις 2 πρωταγωνίστριες της σειρά, που κυριολεκτικά κλέβουν την παράσταση. Την υπερταλαντούχα Μίρκα Παπακωνσταντίνου και την ικανότατη Ρένια Λουϊζίδου. Η πρώτη κάνοντας σπάνια τηλεόραση θυμίζει, ότι αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της γενιάς της, καθώς καταφέρνει να απογειώνει μία κατά τα άλλα μέτρια σειρά. Η Ρένια Λουϊζίδου από την άλλη μοιάζει πιο ώριμη τηλεοπτικά από ποτέ σε κάτι που της ταιριάζει και δείχνει να το απολαμβάνει. Η κοινή τους συνύπαρξη απολαυστική με εξαιρετική χημεία.




Σκηνή 2η: Βυθίστηκε σαν μολύβι η πρεμιέρα του Κωστόπουλου….


Ο Πέτρος Κωστόπουλος σίγουρα βρίσκεται εκεί που πρέπει να βρίσκεται, στο «Βράδυ». Ο ίδιος με αλλαγμένη μέρα έφυγε από το μεγάλο ανταγωνιστή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και μεταφέρθηκε στις Τρίτες, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο σε σχέση με πέρσι αποτέλεσμα. Ο ισχυρός, ωστόσο αντίπαλος Daddy Cool, «βύθισε» την πρεμιέρα του. Αναφορικά τώρα με τον Πέτρο Κωστόπουλο. Ο ίδιος σίγουρα αποτελεί μία αντιτηλεοπτική παρουσία, με την έννοια, ότι βρίσκεται έξω από τα συνηθισμένα πρότυπα παρουσιαστών. Στα υπέρ του είναι ο αυθορμητισμός του, καθώς φαίνεται, πως οτιδήποτε και αν σκεφτεί το «πετάει» στη συζήτηση (με όχι τόσο μεγάλη επιτυχία πάντα). Επίσης έχει ένα πιο βιτριολικό χιούμορ, το οποίο ταιριάζει στο late night. Τέλος, χαρακτηριστική είναι η οικειότητα, που έχει με τους περισσότερους καλεσμένους του, γεγονός, που τους κάνει να «ανοίγονται» και να μιλούν ευκολότερα. Από εκεί και πέρα, η εκπομπή προσφέρει ανύπαρκτες ειδήσεις. Οι καλεσμένοι αναμασούν πράγματα, που έχουν πολλάκις ξαναπεί, λες και βλέπουμε την ίδια εκπομπή σε επανάληψη. Αιτία αυτού είναι οι όχι τόσο καλά προετοιμασμένες ερωτήσεις του παρουσιαστή, αλλά και η θέλησή του να μην «σπάσει» τα αυγά. Αν ο Αρναούτογλου βρίσκεται στο άκρο της πίεσης και του εξαναγκασμού του καλεσμένου προκειμένου να βγάλει την είδηση, που καταντάει αγχωτικό προς τον τηλεθεατή, ο Κωστόπουλος βρίσκεται στο ακριβώς αντίθετο άκρο, με αποτέλεσμα το αποτέλεσμα να καταντάει τις περισσότερες φορές τηλεοπτικά αδιάφορο και ανιαρό. Μέτρον άριστον είπαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αλλά μάλλον κανένας εξ αυτών των δύο δεν τους άκουσε. Ακόμη, που λείπει από την εκπομπή το σχόλιο του Κωστόπουλου. Ο ίδιος μοιάζει για άνθρωπος, που λέει ξεκάθαρα, χωρίς περιστροφές την άποψή του. Μένει λοιπόν να αποδείξει, ότι μπορεί να το εντάξει σε μεγαλύτερες δόσεις….






Σκηνή 3η: Έπεσε…. ψαλίδι στην εκπομπή της Τζένης Μπαλατσινού «Jenny - Jenny».


Μία εκπομπή, η οποία μετακόμισε από το MEGA στον ANT1 και μόλις χθες ανακοινώθηκε η λήξη της… λόγω ανήσυχου καιρού στη διαφημιστική πίτα…. Η Τζένη Μπαλατσινού μέσα από αυτή την εκπομπή προσπάθησε να δείξει τις δικές της ικανότητες ως παρουσιάστρια στο τηλεοπτικό κοινό. Και για μένα τα κατάφερε. Ενώ στο πρωινό με τον Κωστόπουλο έβγαλε μία πιο παγωμένη εικόνα και πιο απόμακρη από αυτή της μέσης νοικοκυράς, εντούτοις το νέο της εγχείρημα ήταν κομμένο και ραμμένο πάνω της. Η εκπομπή άκρως γυναικεία παρουσίαζε μία ποικιλία θεμάτων στην προσπάθειά του να κοπιάρει την πετυχημένη συνταγή του άλλοτε Joy και τώρα Join Us του ΣΚΑΪ. Παρόλο που πολλοί περίμεναν το δυνατό σημείο της εκπομπής να είναι η μόδα, πιστεύω, ότι τις εντυπώσεις έκλεψαν οι συνεντεύξεις. Η Τζένη Μπαλατσινού αντιμετώπισε με μεγάλη μαεστρία τους καλεσμένους της και με εξαιρετική απλότητα, θέλοντας όχι να πιέσει για να βγάλει την είδηση, αλλά να δημιουργήσει ένα χαλαρό κλίμα και να κάνει μία ήρεμη συζήτηση, όπως άλλοτε ταίριαζε και με το κόνσεπτ της εκπομπής. Κρίμα…. Πολύ κρίμα…. Γιατί η εκπομπή πήγαινε αρκετά ικανοποιητικά στους πίνακες τηλεθέασης με δυνατότητες επαύξησης των ποσοστών. Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να ξαναεπιστρέψει στο τηλεοπτικό τοπίο.




Σκηνή 4η: Δυνατό χαρτί…. ο «Αστέρας Ραχούλας».


Νομίζω, ότι η νέα σειρά του ALPHA, ξεπέρασε και με το παραπάνω κάθε προσδοκία. Πρόκειται για μία εξαιρετικά καλαίσθητη και αισθητικά προσεγμένη σειρά. Με πλήθος εξωτερικών γυρισμάτων, εξαιρετική φωτογραφία και μία αρκετά απ όσο φαίνεται δαπανηρή παραγωγή ο ALPHA κερδίζει το στοίχημα στη μυθοπλασία. Το καστ απαρτίζεται από μία σωρεία ηθοποιών και ακριβώς αυτή η πολυπληθής ομάδα προσφέρει δημιουργικές εναλλαγές σκηνών. Νομίζω ξεχωρίζουν η Yρώ Μανέ, η οποία μετά από πολυετή απουσία επέστρεψε στα τηλεοπτικά δρώμενα, ο εξαιρετικός Δάνης Κατρανίδης, σε έναν ρόλο κόντρα σε σχέση με άλλους τηλεοπτικούς του ρόλους, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο οποίος περατώνει με επιτυχία οποιοδήποτε project και αν του ανατεθεί, αλλά και ο νεαρότερος Σταύρος Σβήγκος, ο οποίος αποδεικνύει, ότι είναι ένα όλο και περισσότερο ανερχόμενο ταλέντο. Το σενάριο αρκετά δουλεμένο, θέλει να παρουσιάσει ήρωες ολοκληρωμένους με μία στόφα, που ακροβατεί ανάμεσα στο κωμικό και το σουρεαλιστικό. Θεωρώ, ότι η προσέγγιση στο σύνολο της σειράς είναι περισσότερο κινηματογραφική, παρά τηλεοπτική, κάτι που μόνο θετικά μπορεί να αποδώσει.



Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ!


Ραντεβού εδώ την επόμενη Τρίτη, με τον 7ο "Μοντέρ" ,για να "μοντάρουμε" παρέα όλα τα τηλεοπτικά δρώμενα....

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ένσταση, συμφωνία και διαφωνία θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας κάτω από την ανάρτηση, αλλά και τα μηνύματά σας στο georgebastounas@hotmail.gr


Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, 
με παρέα σας το tvnea.com!

Γιατί το σερφάρισμα.... σταματάει εδώ!!!!

Δημοσίευση σχολίου

7Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Τελειοοο!! Πόσο ευρηματικός ακομα θα γίνεις;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το 6 και το 7% της jenny jenny ηταν ικανοποιητικο; μην τρελαθουμε κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Eleftheria Antonaki Είσαι φοβερή!!! Σε ευχαριστώ για την στήριξη!!!!
    @Ανώνυμε Έχεις δίκιο. Λάθος διατύπωση. Εννοούσα σε σχέση με τα αντίστοιχα προϊόντα, όπως το Joy και Join Us, τα οποία αν και πολύ καλαίσθητα και προσεγμένα συγκέντρωναν χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης. Το αναφέρω συγκριτικά με αυτά! Ορθή παρατήρηση! Σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν το θετεις ετσι εχεις δικιο. επισης η στηλη σου ειναι παρα πολυ ενδιαφερουσα με αποψη. συνεχισε ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ανώνυμε σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την στήριξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Πέτρα-Μολύβι-Ψαλίδι-Χαρτί τέλειο και τόσο ευρηματικό! Για τις σειρές που αναφέρεις, έχεις δίκιο - τώρα όσο για τους παρουσιαστές Κωστόπουλο-Μπαλατσινού, δεν τους συμπαθώ άρα δεν θα μπορούσα να έχω αντικειμενική άποψη :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !