Μήνυμα σε μπουκάλι επιστρέφει στην οικογένεια του αποστολέα μετά από 50 χρόνια


Στην οικογένεια του αποστολέα του επέστρεψε ένα μήνυμα 50 ετών, το οποίο είχε εντοπίσει προ πενταετίας ένας τουρίστας μέσα σε μπουκάλι στα νησιά Τερκς και Κέικος, βρετανικό υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, στην Καραϊβική.
Το μήνυμα είχε σταλεί στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από το Νιου Χάμσαϊρ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, με το μπουκάλι να διανύει περισσότερα από χίλια μίλια μέχρι να φτάσει στο νησιωτικό σύμπλεγμα νοτιοανατολικά του Μαϊάμι, σύμφωνα με το BBC.

«Επιστρέψτε το μήνυμα στη Λεωφόρο Όσεαν 419 και θα λάβετε μία ανταμοιβή 150 δολαρίων», αναγραφόταν μεταξύ άλλων στο μήνυμα, το οποίο έφτασε στα χέρια του Κλιντ Μπάφιγκτον το 2011.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπάφιγκτον, αυτό το μπουκάλι έπρεπε να επιστραφεί στην οικογένεια του αποστολέα του «σαν γράμμα από τους γονείς του».

Μετά από αναζήτηση στο Διαδίκτυο, ο συλλέκτης εντόπισε την Πόλα Πιρς, κόρη του ανθρώπου που έστειλε το μήνυμα, αποστέλλοντάς της το μπουκάλι.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ABC, η κ. Πιρς εξήγησε ότι, αν και ο κ. Μπάφιγκτον δεν ζήτησε τα 150 δολάρια που… είχε τάξει μέσω του μηνύματος ο πατέρας της, Πολ Τσιάτσιος, η ίδια επέμεινε να εκπληρώσει την επιθυμία του προγόνου της, προκειμένου «να κλείσει αυτός ο κύκλος».

naftemporiki.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: