Ο Ανγκ Λι σκηνοθετεί την Πέμη Ζούνη σε 3D


Ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης Ανγκ Λι σκηνοθετεί τον θεατρικό μονόλογο του Άκη Δήμου «...και Ιουλιέτα», με την Πέμυ Ζούνη, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια μοναδική εμπειρία 3D Live Theater.


Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στις 18 Δεκεμβρίου και οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 6 Μαρτίου 2017. Στην εκδοχή του Ακη Δήμου βρίσκουμε την Ιουλιέτα μόνη στο σπίτι της. Δεν υπάρχει Ρωμαίος, δεν υπάρχει κανείς. Μιλά σε έναν φανταστικό επισκέπτη για τη ζωή της, τον έρωτα, τη γυναικεία φύση.

Μυσταγωγία

Μια Ιουλιέτα κουλουριασμένη, ακίνητη, ξεχασμένη -απομεινάρι της πιο ένδοξης ερωτικής ιστορίας που γράφτηκε ποτέ- θυμάται, στοχάζεται και προβλέπει, προειδοποιεί και αποκαλύπτει, μετέχοντας ακούσια σε μια μυσταγωγία της ανθρώπινης ύπαρξης. Η Ιουλιέτα -όπως το περιγράφει ο συγγραφέας- «όταν μιλάει, δεν αισθάνεται, προσπαθεί να επαναλάβει τα παλιότερα αισθήματά της, να εκβιάσει τη μνήμη της για να γίνει παρόν, ενώ ξέρει πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο...».

O Ανγκ Λι έχει βραβευθεί με δύο Οσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τις ταινίες «Το μυστικό του Brokeback Mountain» και «Η ζωή του Πι» και με Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για το «Τίγρης και Δράκος».

ethnos

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: