ΜΟΝΤΕΡ #10: STOP (Πέντε Κλειδιά), Προτεραιότητα (Τατιάνα), Στροφή 180º (Συμπεθέρα)

9





Καλησπέρα, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, του tvnea.com. Σήμερα, Τρίτη, και εμείς πιστοί στο καθιερωμένο μας ραντεβού, εδώ στον «Μοντέρ», για να «μοντάρουμε» παρέα όλα τα τηλεοπτικά νέα της εβδομάδας, που μας πέρασε. Αυτή η Τρίτη είναι μία ιδιαίτερη Τρίτη, καθώς σήμερα ο ΜΟΝΤΕΡ συμπληρώνει #10 συνεχείς εβδομάδες διαδικτυακής παρουσίας....



Σήμερα η στήλη για ακόμη μία φορά αλλάζει εμφάνιση. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχολιάσει τηλεοπτικά προγράμματα μέσω των αισθήσεων, σε μία στήλη, όπου η τόσο μεγάλη ανταπόκρισή σας ήταν συγκλονιστική

Στον σημερινό ΜΟΝΤΕΡ,τη σκυτάλη παίρνουν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας!


Προσδεθείτε και φύγαμεεεεεε!





Αλλά, ας μην καθυστερούμε...

Στο σημερινό ΜΟΝΤΕΡ σχολιάζουμε: 
1. Το κόψιμο των "5 κλειδιών" από τον αέρα του ΑΝΤ1 Ελλάδος. 
2. Την "Τατιάτα Live" του Έψιλον. 
3. Τη "Συμπεθέρα" του ΑΝΤ1. 




Stop για τα 5 κλειδιά αποφάσισε ο ΑΝΤ1







5 Κλειδιά: Η σειρά του ΑΝΤ1, που εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες στις αρχές της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Η νέα αυτή σειρά παρουσιάστηκε με δόξα και τιμή ως μια σειρά φιλόδοξη, βασισμένη στο ομώνυμο αστυνομικό μυθιστόρημα της Λένας Μαντά. Ακόμη και στην ίδια την περιγραφή της σειράς, ο ΑΝΤ1 τη χαρακτήρισε ως «ερωτικό θρίλερ».

Δυστυχώς, όμως, δεν θύμισε, ούτε μία αστυνομική σειρά με αγωνία και σασπένς, αλλά ούτε ένα ερωτικό θρίλερ με δυνατές συγκινήσεις και ερμηνείες. Αντ' αυτών, παρουσίασε μία σειρά η οποία θύμιζε περισσότερο μία σαπουνόπερα από άλλη εποχή. Η πλοκή εξαιρετικά αργή, οι ερμηνείες άνευρες με μία επιτηδευμένη και παρωχημένη υπερβολή, αλλά και το γενικότερο αισθητικό αποτέλεσμα παρουσίασε περισσότερο μία φτηνή παραγωγή μέτριων προδιαγραφών. Και το μεγαλύτερο από όλα τα λάθη ήταν η τοποθέτηση αυτής της σειράς στην απογευματινή ζώνη, γεγονός που συνετέλεσε ακόμη περισσότερο στην πτώση στους πίνακες τηλεθέασης. Μία σειρά παρουσιαζόμενη με τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, θα έπρεπε να τοποθετηθεί στη βραδινή ζώνη.



Όμως, ο ΑΝΤ1 αιφνιδίως αποφάσισε.... υποχρεωτική διακοπή πορείας. Το γεγονός ότι μια σειρά δεν πάει καλά,δεν σημαίνει ότι πρέπει να τη σταματάς, χωρίς καμία προσπάθεια επιδιόρθωσης. Ο ΑΝΤ1 κατ’ εμέ έκανε μια εξαιρετικά βεβιασμένη κίνηση, δείχνοντας ότι δεν υπολόγιζε εκ των πραγμάτων πάρα πολύ τη σειρά εξ αρχής. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δείχνει μία ασέβεια απέναντι στο κοινό, που παρακολουθούσε τη συγκεκριμένη σειρά. Και ναι μεν ειπώθηκε ότι θα εκπέμψει ξανά από το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, κάτι τέτοιο, όμως, δεν εξαλείφει πλήρως την ευθύνη του

Η τακτική «πονάει χέρι, κόβει χέρι» πρέπει να σταματήσει,επιτέλους!




Δρόμος προτεραιότητας για την Τατιάνα Στεφανίδου



Η Τατιάνα Στεφανίδου φέτος διανύει ίσως την καλύτερή της τηλεοπτική σεζόν. Η εκπομπή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της. Μία εκπομπή πραγματικά infotainment συνδυάζει τόσο την ενημέρωση όσο και την ψυχαγωγία. Η Τατιάνα κατάλαβε ότι η ενημέρωση της πηγαίνει περισσότερο, και γι' αυτό η εκπομπή σε αυτό το κομμάτι είναι αρκετά ενισχυμένη. Η ίδια μπορεί με μαεστρία να διαχειρίζεται όλα τα θέματα, δίνοντας βέβαια τον καλύτερό της εαυτό στα κοινωνικά.

Το αρνητικό της εκπομπής είναι το πάνελ της. Ένα πάνελ το οποίο δεν έχει χημεία και πολλές φορές «κοκορομαχεί» μεταξύ του σε πολιτικά ζητήματα, με αποτέλεσμα να καταλήγει η όλη συζήτηση σε ένα ανούσιο ξεκατίνιασμα παλαιών –αλησμονήτων- χρόνων της τηλεόρασης. 

Εξαιρετική η παρουσία του ικανότατου πολιτικού συντάκτη, Βαγγέλη Γιακουμή, ο οποίος φαίνεται να ασφυκτιά στο κατά τα άλλα αλλοπρόσαλλο πάνελ.




Η εμφάνιση της Λίλας Σταμπούλογλου υπολείπεται σε σχέση με την περσινή της παρουσία. Τα αστεία της ,περισσότερες φορές ανεπιτυχή και εύπεπτα, περισσότερο κουράζουν παρά δίνουν μια ευχάριστη νότα στην εκπομπή. Ίσως θα πρέπει να μειώσει τις καθημερινές εμφανίσεις της, ώστε όσες φορές εμφανίζεται να ετοιμάζει καλύτερα τα κείμενά της και να αποφύγει τη φθορά που συνεπάγεται μια καθημερινή εμφάνιση...

Συνοψίζοντας, η επιτυχία σίγουρα δεν είναι τυχαία και αυτό η Τατιάνα το αποδεικνύει. Η σκληρή δουλειά και η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας της, που αποτυπώνεται καθημερινά στις μετρήσεις της τηλεθέασης.




Στροφή 180º για τον Λευτέρη Παπαπέτρου



Πρεμιέρα έκανε την προηγούμενη εβδομάδα η νέα σειρά του Λευτέρη Παπαπέτρου, του συγγραφέα των τεράστιων επιτυχιών (Ντόλτσε Βίτα, Εγκλήματα, Είσαι το Ταίρι μου, Κάτω Παρτάλι),από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1. Η σειρά, η οποία δημιούργησε τις μεγαλύτερες προσδοκίες με ένα αρκετά δυνατό καστ, απογοήτευσε από την πρώτη στιγμή. Και ενώ όλοι περιμέναμε την κωμωδία της χρονιάς, μάλλον πέσαμε γρήγορα από τα σύννεφα...

Αρχικά, το σενάριο είναι πολύ αλλόκοτο. Το σουρεαλιστικό στοιχείο δίνεται σε υπερβολικές δόσεις. Τόσο υπερβολικές, που νομίζω ότι χάνει τον σκοπό και τη σημασία του. Οι χαρακτήρες δεν φάνηκαν να είναι πολυεπίπεδοι, με ένα ισχυρό και δομημένο background, αλλά αντίθετα αρκετά μονοσήμαντοι. Από το σενάριο λείπουν και οι βιτριολικές ατάκες οι οποίες αφθονούσαν στα προηγούμενα έργα του Παπαπέτρου, ακόμη και στο πιο πρόσφατο –αδικοχαμένο- Παρτάλι. Παρόλο που η ιστορία τίθεται στο πρόσφατο πολιτικό σκηνικό της Χώρας,  δεν το διακωμωδεί επάξια, αφού φαίνεται να προσπαθεί ακόμα να προσδιορίσει την ταυτότητα και το περιεχόμενό της χρονικά και χωρικά.





Όσον αφορά τώρα το cast, ξεχώρισα την Μαρία Καβογιάννη (Μάγδα Ρεντούμη), η οποία αποδεικνύει συνεχώς ότι αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της Ελλάδας, τον ικανότατο Θόδωρο Κατσαφάδο (Σπύρος Καψαμπέλης), ο οποίος δοκιμάζεται τηλεοπτικά σε κάτι διαφορετικό πέρα από τις εξαιρετικές δραματικές του ερμηνείες (βλ. 10η εντολή & Νησί), τον ευρηματικό Παντελή Καναράκη (Κινέζος), καθώς και τον ανερχόμενο Αυγουστίνο Κούμουλο (Φάνης), που κατ' εμέ αποτελεί έκπληξη. Ελπίζω το όλο στήσιμο της σειράς να μην «χαντακώσει» τους πρωταγωνιστές.

Το γενικότερο αποτέλεσμα αισθητικά, επίσης, δεν με εντυπωσίασε, ούτε από άποψη σκηνοθετικής προσέγγισης, ούτε από άποψη φωτογραφίας

Η σειρά περισσότερο δημιούργησε μία ασύνταχτη μεταξύ της πλοκή, παρά μια δομημένη και συνεκτική ιστορία. Ελπίζω σε βελτίωση σύντομα, γιατί είναι κρίμα τόσο σημαντικοί συντελεστές να πάνε «στράφι». 

Τέτοια στροφή 180º δεν τη θέλουμε...


Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ!

Χαίρομαι ειλικρινά, που κάθε εβδομάδα μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη ανταλλάσσουμε τόσο γόνιμα τις απόψεις μας!


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να αγκαλιάζετε με τόση αγάπη τον "ΜΟΝΤΕΡ".


Σας ευχαριστώ και ανταποδίδω!


Η σημερινή μας τηλεοπτική "διαδρομή" έφτασε στο τέλος της!



Ραντεβού εδώ την επόμενη Τρίτη, με τον 11ο "Μοντέρ", για να "μοντάρουμε" παρέα όλα τα τηλεοπτικά δρώμενα, όπως μόνο εμείς ξέρουμε...


Γιατί, όπως είπε και ο αγαπημένος Νίκος Καζαντζάκης ,
"ο σωστός δρόμος είναι... ο ανήφορος"!


Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ένσταση, συμφωνία και διαφωνία, θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας κάτω από την ανάρτηση, αλλά και τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου mail: georgebastounas@hotmail.gr.


Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, 

με παρέα σας το tvnea.com!


Και επ' ευκαιρίας ,να υπογραμμίσω ακόμη ότι, το Tvnea.com την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, κλείνει 8 χρόνια λειτουργίας




8 χρόνια τόσο δημιουργικά και τόσο επιτυχημένα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, αντικειμενικότητα και ειλικρινή σεβασμό στους αναγνώστες του!

Γιατί δικαίως... το σερφάρισμα σταματάει εδώ!

Δημοσίευση σχολίου

9Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. to dolce vita den einai tou papapetrou anidee. thelete na mou ginete kai tilekritikoi, enw den exete kleisei oute ta 30 oloi sas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια!!!! Καταπληκτική στήλη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sorry που θα στο χαλάσω άσχετε ανώνυμε 10:38 π.μ., αλλά είναι και του Παπαπετρου. Η σειρά ήταν απο κοινού με τον Ρήγα.
    Υπάρχει επάγγελμα τηλεκριτικός; Έχει δίκαιο δεν είμαστε 30, ωστόσο μπαίνεις και μας διαβάζεις, αυτό μετράει περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ @Ανώνυμε!
    Χαίρομαι, που όχι μόνο διαβάζεις την στήλη τη δική μου, αλλά και των άλλων συντελεστών του tvnea, αλλά και που μάλλον μας παρακολουθείς προσωπικά για να γνωρίζεις τις ηλικίες μας!
    Και χαίρομαι επίσης, που αυτή την στιγμή, όπως και στην στήλη πιο πάνω υπογράφω με το ονοματεπώνυμό μου, ενώ εσύ ως "Ανώνυμος".
    Αυτό τα λέει όλα!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @xanthippi bitsakaki
    Φανατική μου αναγνώστρια σε ευχαριστωωωώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Congrats!!👏🏻👏🏻 Συνέχισε ετσιι Γιώργο!! 💪🏻 Λένε «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…» 😇 Είσαι 🔝🔝🔝 στην εγκυρότητα‼️💯‼️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Eleftheria Antonaki Ευχαριστώ για την στήριξη!!!!!
    Πολύτιμο το σχόλιό σου, όπως και η γνώμη σου....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργο, γράφεις πολύ ωραία, με ουσία και δυνατό περιεχόμενο και, φυσικά, με σωστή στίξη. Όμως, σχετικά με το σχόλιό σου σε κάποιον αναγνώστη παραπάνω, ότι γράφει ανώνυμα, θα ήθελα να σου επισημάνω και διόρθωσέ με, αν κάνω λάθος, ότι κι εσύ μέχρι πολύ πρόσφατα ως ΜΟΝΤΕΡ υπέγραφες (χωρίς το όνομά σου). Και πάλι συγγνώμη, αν κάνω λάθος. Φιλικά, Έφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή @Έφη, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιό σου.
    Στα #10 μέρη του ΜΟΝΤΕΡ, που μέχρι τώρα έχω αναλάβει, αλλά και γενικότερα στο σύνολο των συνεντεύξεων (6 συνολικά στο Face2Face) και των καθημερινών μου δημοσιεύσεων πάντα υπογράφω και εγώ, όπως και η υπόλοιπη ομάδα, με το ονοματεπώνυμό μου (το οποίο υπάρχει στο λογότυπο του ΜΟΝΤΕΡ, όσο και στο τέλος της κάθε ανάρτησής μου).
    Και ειλικρινά αυτό που επιζητώ μέσα από αυτήν την στήλη δεν είναι αποκλειστικά να εκφράζω εγώ τις απόψεις μου, αλλά και οι αναγνώστες του site να προβάλουν τα σημεία, που είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν!
    Ο λόγος, που λίγο πιο πάνω ξεσπάω είναι γιατί, πολλοί μπαίνουν και σχολιάζουν όχι γιατί έχουν κάποιον εμπεριστατωμένο αντίλογο, αλλά προκειμένου να κράξουν και να προσβάλουν!
    Και πάλι σε ευχαριστώ για τα ωραία σου λόγια!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !