Τραϊάνα Ανανία :Από χορεύτρια στο Villa Mercedes και το Dybbuk στους Συμμαθητές του ΑΝΤ1


Το πρώτο σπίτι που νοίκιασε η Τραϊάνα Ανανία όταν ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει ήταν στο Γκάζι, μια περιοχή που φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή. «Πάντα μου άρεσε η νύχτα και η διασκέδαση. Από μικρή διεκδικούσα να βγαίνω και να γυρίζω τα ξημερώματα. Οι γονείς μου σπάνια μου έλεγαν “όχι”, γιατί ήμουν ιδιαίτερα αντιδραστική και γινόταν χαμός στο σπίτι!» λέει γελώντας. «Παρόλο που εμφανισιακά ήμουν κάπως εξτρίμ, εκείνοι γνώριζαν πολύ καλά πως είμαι έξυπνη κι έχω τα μυαλά στο κεφάλι μου. Εξάλλου ποτέ δεν με εκμεταλλεύτηκε κάποιος χωρίς να το θέλω». 

Μια φοιτήτρια δίπλα στον Κιμούλη και τον Μαρκουλάκη 

Παράλληλα με το πανεπιστήμιο, γράφεται στη δραματική σχολή Ίασμος, όπoυ φοιτά για τρία χρόνια. Καθηγητές της, εκείνη την εποχή, είναι η Μαρία Γεωργιάδου και η Ναταλία Τσαλίκη. Στο δεύτερο έτος, κάνει σεμινάρια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, με καθηγητή τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. «Είχε απίστευτη αμεσότητα με τους φοιτητές, χωρίς την παραμικρή έπαρση» λέει για τον καθηγητή της, με τον οποίο, στο δεύτερο κιόλας έτος, συνεργάστηκε στη θεατρική παράσταση Αμαντέους. Λίγους μήνες αργότερα, φεύγει για περιοδεία με το θίασο των Γιώργου Κιμούλη και Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στην παράσταση Οθέλλος, όπου υποδύεται την Μπιάνκα. Ουσιαστικά, η πρώτη επαφή με την υποκριτική για την Τραϊάνα –με το ξεχωριστό όνομα– έγινε στο θέατρο, και μάλιστα δίπλα σε εξαιρετικά αξιόλογους ηθοποιούς. «Τους συγκεκριμένους ανθρώπους τούς είχα δει μόνο στην τηλεόραση και ομολογώ πως στην αρχή αυτό με δυσκόλεψε λίγο, με την έννοια πως σαν Θεσσαλονικιά έχω οικειότητα με τους ανθρώπους και στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να είμαι τυπική. Καμιά φορά μού ξέφευγε και τους μιλούσα στον ενικό, αλλά ευτυχώς κανείς δεν παρεξηγήθηκε, μάλλον επειδή το εκλάβανε ως αφέλεια» λέει γελώντας. 

Από το 2011, όταν αποφοίτησε από τη σχολή υποκριτικής, μέχρι και το φθινόπωρο του 2015, που βρέθηκε στο καστ των Συμμαθητών στον ΑΝΤ1, η Τραϊάνα Ανανία δεν συμμετείχε σε κάποια παραγωγή. «Όταν τελείωσα τη σχολή, το έριξα στη βραδινή διασκέδαση. Μάλιστα, εργάστηκα ως χορεύτρια σε διάφορα κλαμπ, όπως το Venue, το Villa Mercedes, το Dybbuk και το Güzel».Το 2012 συνεργάζεται επί σκηνής με τον Γιώργο Τσαλίκη στο Central, ενώ τo 2014 θα εμφανιστεί στο Cabaret με τους Onirama. «Το τραγούδι είναι κάτι που δουλεύω με την ίδια ακριβώς μεθοδικότητα και αγάπη που θα δουλέψω και την υποκριτική. Τα χρόνια που δεν εργάστηκα ως ηθοποιός μελέτησα μουσική και ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής», λέει. People

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΑχιλλεαςΧ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: