Ο Παναγιώτης Στάθης εξομολογείται για τη στιγμή που έπρεπε να ανακοινώσει εκείνος ότι το STAR δεν πήρε άδεια!


Ο Παναγιώτης Στάθης είναι δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Star,και βρίσκεται πολλά χρόνια στο δυναμικό του καναλιού,ενώ ήταν εκείνος που εκφώνησε την είδηση ότι το Star δεν πήρε άδεια.

Ο ίδιος ,μιλώντας στην εφημερίδα,''Real'',αναφέρθηκε τόσο στην κρίσιμη αυτή στιγμή της εκφώνησης όσο και στον νόμο των αδειών γενικότερα...

Πώς είδατε τη διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες; 

''Ήμουν σίγουρος ότι η κυβέρνηση ήταν αποφασισμένη, αλλά αδυνατούσα να πιστέψω ότι θα εμμείνει στον αριθμό «4». Εξαρχής φάνηκε ότι δεν την ενδιέφερε κανένα ποιοτικό χαρακτηριστικό, ούτε η ιστορία των Μέσων, ούτε αν είναι υγιής μια επιχείρηση. Όποιος είχε τα περισσότερα χρήματα, αυτός θα έπαιρνε και άδεια''.

Αυτό είναι καλό για την ελληνική τηλεόραση;

''Η γνώμη μου είναι πως όχι. Κυρίως γιατί το μεγάλο ποσό που θα μπει (αν μπει) στα δημόσια ταμεία δεν συνεπάγεται και καλύτερη τηλεόραση. Επίσης, υπάρχει άλλο ένα δεδομένο: οι εργαζόμενοι που θα μείνουν στον δρόμο. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στα τέσσερα κανάλια. Θα ξεκινήσω από το εξής: κανένας επαγγελματίας του χώρου δεν θα σου πει ότι δεν θέλει και δεν πρέπει να υπάρχουν κανόνες στον χώρο. Όλοι πιστεύουν ότι έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Όμως, χωρίς αποκλεισμούς. Όποιος διαθέτει τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να μπορεί να ανοίξει κανάλι. Έτσι όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Ο εργασιακός χώρος στα ΜΜΕ, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα μετά το μνημόνιο, είναι ζούγκλα. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κλείνει τα μοναδικά Μέσα Ενημέρωσης που πληρώνουν στην ώρα τους. Κατά συνέπεια, δεν ισχύει ο εργασιακός μεσαίωνας; Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1.887 εργαζόμενοι, αν βάλω μέσα και τους ανθρώπους του Mega. Τα δύο νέα κανάλια στην καλύτερη περίπτωση θα προσφέρουν 800 θέσεις. Άρα, τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι θα μείνουν στον δρόμο. Επίσης θέλω να διευκρινίσω ότι από αυτούς τους εργαζόμενους μόνο το 1/4 είναι δημοσιογράφοι, οι υπόλοιποι έχουν άλλες ειδικότητες. Οι αριθμοί τους οποίους δίνει η κυβέρνηση διαψεύδουν και τον ισχυρισμό της ότι θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Θα είναι μία τηλεόραση με λίγους εργαζομένους, με πολύ μικρές αμοιβές, γιατί δεν θεωρώ ότι ο νέος εργοδότης που θα έχει ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα προσφέρει καλές αμοιβές στους εργαζομένους''.

Πώς νιώσατε όταν μάθατε ότι το Star δεν πήρε άδεια; 

''Είχα την ατυχία να το ανακοινώσω εγώ. Η αλήθεια είναι ότι τη στιγμή που το άκουγα και το έλεγα δεν σκεφτόμουν τον εαυτό μου. Σκεφτόμουν τους συναδέλφους μου, το κοντρόλ, τους τεχνικούς, όλα τα παιδιά που είμαστε όλα αυτά χρόνια μαζί. Ένιωθα την παγωμάρα τους και αισθανόμουν παράξενα. Αισθάνθηκα την ευθύνη να είμαι ψύχραιμος απέναντί τους. Γενικά είμαι ψύχραιμος. Θα ήθελα πολύ ο κόσμος να καταλάβει ότι είμαστε κανονικοί άνθρωποι και δουλεύουμε πολύ σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο που έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας λόγω του άγχους και της πίεσης. Επίσης οι αμοιβές μας δεν είναι εξωπραγματικές, είναι κανονικές και πολλές φορές είναι και κακές''.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: