Επόμενο ζήτημα στην τηλεόραση το «must carry»

Unknown
0
Σε όλη την Ευρώπη οι συνδρομητικές πλατφόρμες είναι υποχρεωμένες να μεταφέρουν το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών που νομίμως εκπέμπουν και διαθέτουν άδεια, άνευ ανταλλάγματος. Στην Ελλάδα το σύστημα αυτό δεν εφαρμόζεται για ειδικούς λόγους, καθώς έως σήμερα οι ιδιοκτήτες των καναλιών αλλού εμφανίζουν τις εταιρείες τους ως παρόχους περιεχομένου και αλλού ως παρόχους δικτύου, ζητώντας λεφτά για το πρόγραμμά τους και διεκδικώντας χρήματα από όλους τους άλλους ανταγωνιστές ή τα μικρά κανάλια.
Αυτή τη στιγμή η κατάσταση δείχνει να έχει ως εξής. Τα κανάλια που λειτουργούσαν έως σήμερα με το καθεστώς των παρατάσεων στη λειτουργία τους, χωρίς να έχουν νόμιμη άδεια, εισπράττουν χρήματα από τον OTE TV, ενώ στη Νova υπήρχε ένα καθεστώς ανταλλαγών για τη φιλοξενία του περιεχομένου της, παρέχοντας το σήμα μέσω δορυφόρου σε όλη την Ελλάδα.
Με το άλλο τους «καπέλο», την Digea, η οποία επίσης συνιστά πλατφόρμα, συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο: Να πληρώνεται η εταιρεία τους για τη μετάδοση του σήματος των ανταγωνιστών, όπως συμβαίνει με το Epsilon και τα υπόλοιπα περιφερειακά κανάλια στη χώρα. Μάλιστα, τώρα προχωράει σε αυξήσεις 20% στους μικρούς σταθμούς της επαρχίας, κάτι που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.
Η λύση που συζητείται είναι να αλλάξει το μοντέλο και στην περίπτωση των σταθμών εθνικής εμβέλειας να καταστεί υποχρεωτική η μεταφορά τους από τις συνδρομητικές πλατφόρμες, με κόστος για τις εταιρείες, όπως συμβαίνει με τα κανάλια της ΕΡΤ, και να μειωθούν οι τιμές στην Digea, καθώς ο σχεδιασμός της ΕΙΤΗΣΕΕ ήταν «φαραωνικός». 



parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !