Εστειλαν εξώδικο στο Mega για τις επιλεκτικές πληρωμές

Πανικό προκάλεσε στο Mega και συγκεκριμένα σε όσους διαχειρίζονται το ταμείο του καναλιού το εξώδικο που έφτασε στα χέρια τους μετά το δημοσίευμα του «SECRET» την περασμένη εβδομάδα περί επιλεκτικών πληρωμών που φέρεται να γίνονται, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι διανύουν τον έκτο μήνα απλήρωτοι.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους, Γ. Καρούζος, στο εξώδικο επεσήμανε ότι η εταιρεία έχει παραβιάσει την εκδοθείσα δικαστική απόφαση, γεγονός που επισύρει «ποινικές και διοικητικές κυρώσεις στους κατά νόμο υπεύθυνους της επιχείρησης. Οι εντολείς μου πληροφορούνται ότι αντί της καταβολής της μισθοδοσίας τους, διακινούνται από μέρους σας ποσά στην εξόφληση υποχρεώσεων του καναλιού προς τρίτους, όχι όμως και στους εργαζομένους».

Υπενθυμίζεται πως το «SECRET» αναφέρθηκε σε πληροφορίες ότι καταβλήθηκαν χρήματα στην εταιρεία που παρέχει διαδικτυακές υπηρεσίες στο κανάλι και πως ανάλογη κίνηση επρόκειτο να γίνει προς την Digea. «Ποιος και με ποια κριτήρια αποφασίζει τη μη καταβολή μισθών στους εντολείς μου, αλλά και των δεδουλευμένων αποδοχών τους, παραβιάζοντας την κείμενη εργατική νομοθεσία και τη σχετικώς εκδοθείσα δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρούζος, προκαλώντας ακόμα έναν γύρο εμφυλίου.

ΦΟΒΟΣ. Οπως πληροφορείται το «S», ο φόβος που υπάρχει σε όσους εμπλέκονται στα διοικητικά του καναλιού είναι ότι το επόμενο στάδιο μπορεί να είναι η υποβολή μηνυτήριων αναφορών εφόσον δεν εκτελούνται δικαστικές αποφάσεις. Υψηλόβαθμη διοικητική υπάλληλος επικοινώνησε με δημοσιογράφους και σε αυστηρό ύφος τους επέπληξε για την κίνησή τους, ενώ και ο ίδιος ο Μανώλης Καψής –σαν να μην έχει συναίσθηση της κατάστασης– έσπευσε να τους μεταφέρει το εξής: «Το έχετε παρατραβήξει. Πώς θα είμαστε μαζί την… επόμενη μέρα του καναλιού αν συμπεριφέρεστε με αυτό τον τρόπο;» ήταν το μήνυμα που έστειλε σε δημοσιογράφους και τεχνικούς που έχουν κάνει επίσχεση εργασίας.

Την ίδια ώρα, πόλεμος έχει ξεσπάσει στην «κλειστή» ομάδα του facebook που έχουν δημιουργήσει οι εργαζόμενοι, καθώς δέχτηκε συντονισμένη επίθεση ο υπεύθυνος επικοινωνίας του καναλιού, Χάρης Γούλιος, που με τη σειρά του αντεπιτέθηκε σε όσους έχουν κάνει επίσχεση εργασίας. Μάλιστα στο επίμονο ερώτημα που δέχτηκε από αρκετούς δημοσιογράφους για το ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις στο MEGA εκείνος απάντησε ότι τις παίρνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του καναλιού, που πάντως έχει καιρό να συνεδριάσει.

Ορισμένοι από τους εργαζόμενους, συνειδητοποιώντας ότι η φημολογία περί καταβολής ενός μισθού (που έλεγε ότι τα χρήματα θα έμπαιναν την περασμένη Παρασκευή, κατόπιν μετατέθηκε η καταβολή για την Τετάρτη, αλλά ούτε τότε έγινε) δεν έχει κάποια σοβαρή βάση, ήδη συζητούν με άλλα κανάλια, από όσα έχουν αδειοδοτηθεί, αλλά και τα νέα, καθώς συνειδητοποιούν πως πολύ δύσκολα θα πάρουν μισθούς ή αποζημίωση.

Μάλιστα, όταν παρακολούθησαν ένα από τα τελευταία τρέιλερ του σταθμού που απευθύνεται στους νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών αδειών για να προχωρήσουν στην εξαγορά του MEGA, οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους χαμογέλασαν πικρά.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: AΓΓΕΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΑΔΗΣ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: