Ο Μάριος Ιορδάνου μιλάει για τις παραστάσεις που κάνει για τον Διονύσιο Σολωμό στο εξωτερικό

0
Ένα από τα μνημειώδη έργα του Διονύσιου Σολωμού «ανεβάζει» στο εξωτερικό γνωστός Έλληνας ηθοποιός, που, όπως αποκάλυψε, θα βρεθεί σύντομα και στην Μόσχα! 

«Όλο το έργο του Διονύσιου Σολωμού έχει μεταφραστεί από τον μεγάλο ποιητή της Ρωσίας, Ασέι Ταρκόφσκι, πατέρα του σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι», επισημαίνει, στο περιοδικό «Λοιπόν», ο Μάριος Ιορδάνου και συνεχίζει: «έχω επίσημη πρόσκληση για την Μόσχα, το 2017, να κάνω τον Διονύσιο Σολωμό, τον εθνικό ποιητή της Ελλάδας. Το 2017 είναι τα 160 χρόνια από τον θάνατό του». 

Ο ηθοποιός, που βρέθηκε πρόσφατα στην ρωσική πρωτεύουσα με αφορμή το έργο «Δεν φοβάμαι, δεν ελπίζω…» για τον Νίκο Καζαντζάκη, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο Κρητικός», σε διασκευή της συντρόφου του, Σοφίας Καζαντζιάν. Μάλιστα, εκτός από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, το έργο έχει παρουσιαστεί ανά την Ευρώπη, όπως στο Μόναχο, στο Παρίσι και στην Ζυρίχη. 

«Στην Ελλάδα της κρίσης θέλουμε να βάλουμε ένα δικό μας λιθαράκι, να δείξουμε μια άλλη εικόνα προς τα έξω, εκείνη της ποίησης, του πολιτισμού, της φιλοσοφίας, του θεάτρου», επισημαίνει ο ίδιος.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !