Ο Μάριος Ιορδάνου μιλάει για τις παραστάσεις που κάνει για τον Διονύσιο Σολωμό στο εξωτερικό

Ένα από τα μνημειώδη έργα του Διονύσιου Σολωμού «ανεβάζει» στο εξωτερικό γνωστός Έλληνας ηθοποιός, που, όπως αποκάλυψε, θα βρεθεί σύντομα και στην Μόσχα! 

«Όλο το έργο του Διονύσιου Σολωμού έχει μεταφραστεί από τον μεγάλο ποιητή της Ρωσίας, Ασέι Ταρκόφσκι, πατέρα του σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι», επισημαίνει, στο περιοδικό «Λοιπόν», ο Μάριος Ιορδάνου και συνεχίζει: «έχω επίσημη πρόσκληση για την Μόσχα, το 2017, να κάνω τον Διονύσιο Σολωμό, τον εθνικό ποιητή της Ελλάδας. Το 2017 είναι τα 160 χρόνια από τον θάνατό του». 

Ο ηθοποιός, που βρέθηκε πρόσφατα στην ρωσική πρωτεύουσα με αφορμή το έργο «Δεν φοβάμαι, δεν ελπίζω…» για τον Νίκο Καζαντζάκη, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο Κρητικός», σε διασκευή της συντρόφου του, Σοφίας Καζαντζιάν. Μάλιστα, εκτός από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, το έργο έχει παρουσιαστεί ανά την Ευρώπη, όπως στο Μόναχο, στο Παρίσι και στην Ζυρίχη. 

«Στην Ελλάδα της κρίσης θέλουμε να βάλουμε ένα δικό μας λιθαράκι, να δείξουμε μια άλλη εικόνα προς τα έξω, εκείνη της ποίησης, του πολιτισμού, της φιλοσοφίας, του θεάτρου», επισημαίνει ο ίδιος.


ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΑχιλλεαςΧ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: