Σχολή σεμιναρίων για την παραγωγή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους!


Σεμινάρια και εργαστήρια παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους διοργανώνει ο δήμος Λέσβου, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ AegeanDocs και το StoryDoc, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs, το οποίο διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον δήμο Λέσβου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Προβολές θα γίνουν και σε τέσσερις άλλες χώρες, στις οποίες οργανώνονται παράλληλα σεμινάρια, στο πλαίσιο του Διεθνούς Ιδρύματος Anna Lindh Foundation. 

Το πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ θα διεξαχθεί στη Μυτιλήνη, είναι δωρεάν και απευθύνεται σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ και του κινηματογράφου ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας στο αντικείμενο. 

Ιδιαίτερα τμήματα θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο των σεμιναρίων για νέους (16 - 24 ετών). 

Το πρόγραμμα με τίτλο «Home - New Home» θα ολοκληρωθεί σε τρία τριήμερα σεμινάρια, τον Δεκέμβριο 2016, τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2017. 

Προτεραιότητα θα δοθεί σε προτάσεις με θέμα το προσφυγικό. Επίσης, θα επιλεγούν θέματα καταγραφής προφορικών μαρτυριών για την ιστορία του τόπου, την καθημερινή ζωή, την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης, της ιστορίας της οικονομικής ζωής, της λαϊκής, αστικής και βιομηχανικής αρχιτεκτονικής. Και τέλος θέματα ανάδειξης κοινωνικών προβλημάτων. 

Οι αιτήσεις είναι ατομικές ή και ομαδικές και υποβάλλονται έως 21/11/ με αποστολή email στην διεύθυνση info@storydoc.gr. 

Στο email οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, την ιδέα τους σε σύντομη περίληψη και πως σκέφτονται να πραγματοποιήσουν την ταινία (με κινηματογράφηση σκηνών, με συνεντεύξεις κλπ. 

Στους συμμετέχοντες θα χορηγείται προς χρήση πλήρης ψηφιακός αλλά και τεχνικός εξοπλισμός κινηματογράφησης για τις συγκεκριμένες παραγωγές. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΑχιλλεαςΧ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: