Πέθανε το μεγαλύτερο σε ηλικία πάντα του κόσμου

0
Η Τζιά Τζιά, το μεγαλύτερο σε ηλικία γιγάντιο πάντα σε αιχμαλωσία, πέθανε χθες σε ηλικία 38 ετών σε πάρκο του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν οι αρχές του πάρκου.
Οι υπεύθυνοι του πάρκου κατέφυγαν στην ευθανασία χθες, αφού η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν μπορούσε πια να βαδίσει.

Η Τζιά Τζιά γεννήθηκε ελεύθερη το 1978 στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας και δόθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 1999, με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου από την επιστροφή της πρώην βρετανικής αποικίας στην κινεζική κυριαρχία.

Σύμφωνα με το Ocean Park όπου ζούσε, το πάντα δεν τρεφόταν τις τελευταίες ημέρες και είχε χάσει πολύ βάρος.

«Είχε αδυνατίσει τόσο που για ηθικούς λόγους και για να μην υποφέρει, οι κτηνίατροι του υπουργείου Γεωργίας, Αλιείας και Διατήρησης και του Ocean Park δέχθηκαν να προχωρήσουν σε ευθανασία.

Γνωρίζαμε ότι αυτό θα συνέβαινε μια μέρα, αλλά σήμερα είναι μία ημέρα θλίψης για όλους εμάς στο πάρκο, ιδιαίτερα για εκείνους που την φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Τζιά Τζιά, το όνομά της σημαίνει «Υπεροχή», γιόρτασε τα 37 της χρόνια τον Ιούλιο 2015. Το δώρο της ήταν μία σύνθεση από πάγο και χυμούς φρούτων με το νούμερο 37.

Σύμφωνα με την οργάνωση WWF, λιγότερα από 2.000 πάντα απομένουν σε συνθήκες ελευθερίας. Απειλούνται με εξαφάνιση έχοντας χάσει το ήμισυ του φυσικού, δασικού, ζωτικού τους χώρου ανάμεσα στο 1974 και το 1989.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !