Ο γιος του Νίκου Ευαγγελάτου βρήκε πατέντα για να μην πέσει «μαύρο» στα κανάλια


Μία εφαρμογή που θα επιτρέψει στα κανάλια τα οποία δεν εξασφάλισαν άδεια να συνεχίσουν να εκπέμπουν νόμιμα, δημιούργησαν ο γιος του Νίκου Ευαγγελάτου και ένας φίλος του! 

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος, γιος του παρουσιαστή και της δημοσιογράφου Ζέτας Θεοδωρακοπούλου και ο Λεωνίδας Παπαναστασίου, αμφότεροι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, δημιούργησαν την εφαρμογή Vision TV. 

Σύμφωνα με τους δύο φοιτητές, όπως αναφέρει η Espresso, το επερχόμενο «μαύρο» μπορεί να παρακαμφθεί μέσω ενός αποκωδικοποιητή, η αξία του οποίου δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ και της τηλεόρασης μέσω διαδικτύου (το γνωστό web TV). Μέσα σε περίπου τριάντα μέρες, οι δύο συμφοιτητές και φίλοι σχεδίασαν το ηλεκτρικό κύκλωμα του Vision TV, το οποίο μοιάζει με τηλεκοντρόλ, πετυχαίνοντας να κατασκευάσουν έναν πρωτότυπο «πιλότο» και να δοκιμάσουν στην πράξη την συσκευή. 

 Για τη μαζική παραγωγή της πλατφόρμας, οι δύο νεαροί προσβλέπουν στη στήριξη των καναλιών που έμειναν εκτός του τοπίου που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση. Μάλιστα, έχουν κοινοποιήσει την ιδέα τους στα social media, τονίζοντας πως η λειτουργία του Vision TV είναι απόλυτα νόμιμη και μπορεί να εξασφαλίσει τη διατήρηση όλων των τηλεοπτικών σταθμών, αρκεί αυτοί να βελτιστοποιήσουν την εκπομπή του προγράμματός τους μέσω διαδικτύου.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΑχιλλεαςΧ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

2 Τα Σχόλια σας:

Ανώνυμος είπε...

Αυτη ειναι η λογικη των ΟΤΤ υπηρεσιων που υπάρχουν σε όλο τον κοσμο αρκετα χρονια...
Δεν προκειται περι πατεντας!

Ανώνυμος είπε...

Το Vodafone TV κάπως έτσι λειτουργεί (με ίντερνετ και αποκωδικοποιητή!)