Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ για το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην κρατική τηλεόραση...


Με αφορμή όσα συμβαίνουν τελευταία στην ΕΡΤ – σύγκρουση μεταξύ διοίκησης και ΠΟΣΠΕΡΤ (δικαστική, δι’ανακοινώσεων και συγκεντρώσεων), ανταλλαγή επιθετικών επιστολών μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου, Λάμπη Ταγματάρχη, και του απομακρυνθέντος Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων, Σταύρου Καπάκου, - και το σχετικό κλίμα απαξίωσης που τροφοδοτείται και εντείνεται, θεωρούμε απαραίτητο να καταθέσουμε την αγωνία των εργαζομένων στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (και πολυμέσα) για το μέλλον της.

Το “μαύρο” στην ΕΡΤ ελπίζαμε ότι έχει καταστήσει όλες τις πλευρές σοφότερες. Δυστυχώς, όμως, η εμπειρία αποδεικνύει πως η ελπίδα μας αυτή πόρρω απέχει από την πραγματικότητα. Ως εκ τούτου θέλουμε να επαναλάβουμε πως πιστεύουμε και εργαζόμαστε για :

Mία ΕΡΤ ανεξάρτητη, απαλλαγμένη από τον “ομφάλιο λώρο” πρόσδεσής της στην εκάστοτε εξουσία ή και σε αντιμαχόμενες μερίδες της.

Μία ΕΡΤ αξιοκρατική, απαλλαγμένη -επιτέλους- από την πελατειακή λογική αξιοποίησης αποκλειστικά των "δικών μας” και απαξίωσης των -θεωρούμενων ως- "δικών τους” παιδιών.

Μία ΕΡΤ διάφανη, ανοιχτή στην κοινωνία, στη διαρκή κριτική και στον έλεγχό της.

Η ΕΡΤ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από το πολιτικό σύστημα ή από μερίδες της διοίκησης ή και κάποιων εργαζομένων σαν "οικόπεδο με θέα". Καλούμε τη διοίκηση, την κυβέρνηση και τα κόμματα στο σύνολό τους να δεσμευθούν και εμπράκτως για μια πραγματικά Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, για μια ΕΡΤ ανεξάρτητη και ποιοτική και γι' αυτό ισχυρή και δημοφιλή.

Υ.Γ.1:  Δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί το ότι η ΕΡΤ γίνεται αντικείμενο χλευασμού από κακόπιστους αλλά και καλόπιστους κριτές, καθώς τελικά εκτιθέμεθα όλοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον τρόπο κάλυψης της έκτακτης επικαιρότητας για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτές οι πρακτικές πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, με συνευθύνη των ιδίων των εργαζομένων. Όσα αναφέρουμε προηγουμένως, άλλωστε, πρέπει να είναι οδηγός στην καθημερινή δημοσιογραφική μας δουλειά, όπως επιτάσσουν και οι Κώδικες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Υ.Γ.2: Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρόσφατη απομάκρυνση 2 εργαζομένων από τη γραμματεία της γενικής διεύθυνσης ενημέρωσης (η οποία είναι στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης) έγινε για λόγους εύρυθμης εσωτερικής λειτουργίας της εταιρείας και μόνο.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Μαρία Γεωργίου - Χρύσα Παπασταύρου

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: