Σενάρια για επαναφορά της τροπολογίας Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

0
Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εξελίσσεται σε γόρδιο δεσμό για την κυβέρνηση και την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μία κρίσιμη διάσκεψη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η κυβέρνηση φαίνεται πως ετοιμάζει τις νέες κινήσεις της.

Με αφορμή όλο αυτό το θολό τοπίο, φουντώνει η φημολογία πως την Τετάρτη θα εμφανιστεί στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα όχι μία τυχαία ώρα, αλλά το απόγευμα και αφού έχει τελειώσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι.

Αυτή η Διάσκεψη θα είναι άλλη μία προσπάθεια να συγκροτηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, κάτι που δεν φαίνεται εφικτό, καθώς η Νέα Δημοκρατία αρνείται να συναινέσει εάν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Με δεδομένο λοιπόν το ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η εμφάνιση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή το απόγευμα πριν φύγει για τις Βρυξέλλες, έχει φουντώσει τα σενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό επιτελείο σκοπεύει μετά το ναυάγιο συγκρότησης του ΕΣΡ να επαναφέρει την τροπολογία του Παππά η οποία είχε κατατεθεί και αποσυρθεί με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για τον τρόπο επαναφοράς της τροπολογίας και πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν αποκλείεται να το ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Στη συγκεκριμένη τροπολογία Παππά προβλέπεται πως σε πέντε εργάσιμες ημέρες από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των ονομάτων των νέων τηλεοπτικών σταθμών, τα υπόλοιπα μη αδειοδοτημένα κανάλια θα πρέπει να σταματήσουν να εκπέμπουν.

Σύμφωνα με την τροπολογία που είχε κατατεθεί την προηγούμενη εβδομάδα, επιβάλλονται κυρώσεις στις περιπτώσεις παροχής και διανομής περιεχομένου σε ελεύθερη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από μη αδειοδοτημένους παρόχους και αυτό αφορά και τη διανομή, κωδικοποίηση, και μετάδοση προγραμμάτων.

Οι κυρώσεις για τις ανωτέρω παραβάσεις αυστηροποιούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 ευρώ (σήμερα επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή ύψους από τρεις χιλιάδες ευρώ).

Με φυλάκιση ενός έτους και με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 ευρώ έως 1.500.000 ευρώ θα τιμωρείται η παράβαση σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, καθώς και η παράνομη εμπορία ή χρήση τερματικού εξοπλισμού.

ΠΗΓΗ: Πραξιτέλης Σαραντόπουλος-NEWSIT

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !