Διάκριση στο Σαν Φρανσίσκο για το «Ουζερί Τσιτσάνης»


Με το Βραβείο Κοινού «έφυγε» από το 13o Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο η ταινία του Μανούσου Μανουσάκη «Ουζερί Τσιτσάνης», που συνεχίζει το φεστιβαλικό ταξίδι της σε χώρες της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής. 

Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο (SanFrancisco Greek Film Festival) αποτελεί το παλαιότερο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στην Αμερική (παρόμοια πραγματοποιούνται σε Λος Άντζελες, Σικάγο, και Νέα Υόρκη) και φέτος πραγματοποιήθηκε για 13η συνεχόμενη χρονιά, από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου. 

Στις επτά ημέρες του προγράμματός του προβλήθηκαν οκτώ ταινίες μεγάλου μήκους, που υπογράφουν Έλληνες και Κύπριοι δημιουργοί, όπως ο «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη, το «Smac» του Ηλία Δημητρίου, το «Τετάρτη 4:45» του Αλέξη Αλεξίου, το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη, το «Invisible» του Δημήτρη Αθανίτη, το «Exotica-Erotica» της Ευαγγελίας Κρανιώτη κ.ά. 

Το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, προβλήθηκε με αγγλικούς υπότιτλους στο κινηματογράφο του Σαν Φρανσίσκο το φιλμ «Ουζερί Τσιτσάνης» και ύστερα από ψηφοφορία, οι θεατές απένειμαν το Βραβείο Κοινού, που είναι και το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης. 

Ο Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος ήταν παρών στην προβολή, παρέλαβε το βραβείο και το αφιέρωσε σε όλους όσους συμμετείχαν στην ταινία 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΑχιλλεαςΧ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: