Σία Αναγνωστοπούλου: Θεωρώ τύχη να γερνάει ένας άνθρωπος.

Στην εφημερίδα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη έδωσε συνέντευξη η αναπληρώτρια υπουργός παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην ηλικία της και στο αν είναι υπερ η κατά των αισθητικών επεμβάσεων.
Κατά καιρούς έχετε ακούσει αρνητικά σχόλια για τα μαλλιά σας. Σας επηρεάζουν; Ποια είναι η θέση σας; 
Όσα λένε για τα μαλλιά μου τα αντιμετωπίζω με πάρα πολύ χιούμορ. Τα μαλλιά μου είναι έτσι και έχω αποφασίσει ότι μετά από τόσα χρόνια στη ζωή μου δεν κέρδισα πράγματα ούτε χάρη στα μαλλιά μου ούτε χάρη στο πρόσωπό μου ούτε χάρη στο σώμα μου. Το κέρδισα ως ένα σύνολο και μέσα σε αυτό το σύνολο είναι και τα μαλλιά μου και τα διεκδικώ έτσι όπως είναι. Αλλωστε πρέπει να μαθαίνουν και τα μικρά παιδιά ότι οι άνθρωποι είναι ίσοι αλλά όχι ίδιοι. Αλλοι έχουν ωραία μαλλιά και λιγότερο ωραία μύτη, άλλοι ωραία μάτια και λιγότερο ωραίο σώμα. Πρέπει να μάθουν επίσης μεγαλώνοντας ότι μετά από 150 χρόνια γυναικείου κινήματος οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να διεκδικούν όχι να είναι απλώς ωραίες, αλλά κυρίως ωφέλιμοι και ωραίοι άνθρωποι. 

Εχετε σκεφτεί να τα αλλάξετε;
Όχι, γιατί δεν έχω καμία διάθεση να δω την εικόνα μου να αλλάζει. Αυτή την εικόνα μπορώ να υποστηρίξω εγώ. Δεν είναι η καλύτερη δυνατή, δεν ταιριάζει σε αυτό που θα ήθελε ο μιντιακός κόσμος. Αυτή όμως μπορώ να υποστηρίξω. Την εικόνα της ωραίας, έτσι όπως την επιβάλλουν τα περιοδικά μόδας, δεν μπορώ να την υποστηρίξω. Προτιμώ να είμαι ο εαυτός μου παρά να με δω ξαφνικά ως μια άλλη.

Να υποθέσω σύμφωνα με τα παραπάνω ότι είστε κατά των επεμβάσεων για βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης;
Εννοείται. Θεωρώ ότι είναι τύχη να γερνάει ένας άνθρωπος. Μου αρέσουν τα γερασμένα πρόσωπα, όπως μου αρέσουν και τα νέα, όμορφα πρόσωπα. Μου αρέσουν τα πρόσωπα που «μιλάνε» κι αυτά είναι πάντα όμορφα, σε οποιαδήποτε ηλικία.

Την ηλικία σας τη λέτε;
Βεβαίως τη λέω. Είμαι 57 ετών, γεννημένη το 1959. Την λέω με υπερηφάνεια. Πρόπερσι έχασα έναν πολύ δικό μου φίλο, ο οποίος ήταν έναν χρόνο μεγαλύτερος από εμένα. Δυστυχώς, ενώ ήταν έναν χρόνο μεγαλύτερός μου, έμεινε για πάντα μικρότερος. Επαναλαμβάνω ότι είναι τύχη να γερνάει ο άνθρωπος.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ρούχο στην γκαρνταρόμπα σας;
Μου αρέσουν τα τζιν. Ολη μου τη ζωή φορούσα τζιν. Δεν μπορώ όμως πλέον να τα φοράω όσο συχνά θα ήθελα και αυτό είναι η μόνη ενδυματολογική υποχώρηση που έχω κάνει. Είναι το μόνο ρούχο που μου αρέσει.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Μιχάλης Κουφογιαννάκης

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: