Τον Φεβρουάριο η παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Unknown
0

Τον Φεβρουάριο του 2017 αναμένεται η παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής 66ης συνεδρίασης της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Κέντρο Πολιτισμού.


Στην παρούσα φάση η κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή του έργου προχωρά σε αποκατάσταση κατασκευαστικών ζητημάτων που εκκρεμούν. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνει η πρόσκληση για την πιστοποίηση ολοκλήρωσης του έργου από το Ελληνικό Δημόσιο. Μετά την πιστοποίηση, που υπολογίζεται τον Δεκέμβριο, θα οριστεί επιτροπή για την παραλαβή της μετοχής της Α.Ε. προκειμένου να ολοκληρωθεί η παράδοση του έργου. Η παράδοση του έργου θα αποτελέσει και το ορόσημο για να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις νέες εγκαταστάσεις (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017).

Σχετικά με τη φάση μετεγκατάστασης και λειτουργίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, επισήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα κατατεθεί στην Βουλή ο νόμος για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης, τον οποίο επεξεργάζεται ομάδα εργασίας στο υπουργείο. Επίσης, το υπουργείο επεξεργάζεται τις οικονομικές ανάγκες της Βιβλιοθήκης για την περίοδο 2018 - 2020.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης, υπογράμμισε ότι ο οργανισμός θα επιχειρήσει την ώρα που θα μετακομίζει να παράγει και καλλιτεχνικό έργο, ώστε να μην πάψει η δραστηριότητά του.

Την σημερινή συνεδρίαση απασχόλησε ευρέως το θέμα της προσβασιμότητας στο Κέντρο Πολιτισμού και αποφασίστηκε να γίνει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την οποία θα οργανώσει το γραφείο πρωθυπουργού για να γίνει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας μόνιμης λύσης, όπως επισημάνθηκε. Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Ιωάννης Σκουμπούρης, παρουσίασε τρεις εναλλακτικές λύσεις τροποποίησης υπαρχουσών γραμμών για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό το επόμενο διάστημα.

Εξάλλου, μέσα στον Οκτώβριο θα αρχίσουν και πάλι οι εγγραφές μελών στο πρόγραμμα φίλων και υποστηρικτών του Κέντρου Πολιτισμού, που από εδώ και στο εξής θα πληρώνουν συνδρομή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !