Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο της Άννυ.

Από παθολογικά αίτια - ίσως και από ηρωίνη- πέθανε η μικρή Άννυ υποστήριξε ο ιατροδικαστής, κ. Δημήτρης Γαλεντέρης, καταθέτοντας σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου συνεχίζεται η δίκη για την αποτρόπαια δολοφονία της 4χρονης.

Σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ο συνάδελφος του, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νίκος Καρακούκης, ο μάρτυρας εκτίμησε ότι το μικρό κορίτσι δεν βρισκόταν στη ζωή όταν τεμαχίστηκε.

Η κατάθεση του μάρτυρα, που κλήθηκε στο δικαστήριο από την υπεράσπιση του πατέρα της μικρής Άννυ, Στανισλάβ Μπακατζίεφ, αμφισβητήθηκε έντονα τόσο από την εισαγγελέα της έδρας όσο και από την υπεράσπιση.

Ο κ. Γαλεντέρης υποστήριξε πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα από εμετό που εντοπίστηκε σε κουβέρτα, ένα εύρημα που, όπως είπε, δεν αξιοποιήθηκε μέχρι τώρα.
Ακόμη, ανέφερε ότι βρέθηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα και όχι - σύμφωνα πάντα με τον ίδιο - πολύ ψηλά στον τοίχο του σπιτιού, όπως αντίθετα υποστήριξαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες που προηγήθηκαν.

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά...δεν έχω να σας ρωτήσω κάτι άλλο...» είπε η εισαγγελέας της έδρας, αντιδρώντας στους ισχυρισμούς του μάρτυρα ότι οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στους τοίχους του διαμερίσματος - σφαγείου επί της Μιχαήλ Βόδα, ήταν σε ύψος κάτω του ενός μέτρου. «Οι άλλοι μάρτυρες εδώ μας είπαν ότι οι κηλίδες ήταν άνω του ενός μέτρου», συμπλήρωσε η εισαγγελέας.

Ο κ. Γαλεντέρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η 4χρονη να πήρε ναρκωτικά που υπήρχαν στο σπίτι - ο κατηγορούμενος πατέρας της ήταν χρήστης- και εξ' αυτού του λόγου να έκανε εμετό πάνω στην κουβέρτα. «Στις πρώτες φορές οι χρήστες ηρωίνης κάνουν εμετό», είπε συμπληρωματικά ο μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Ποια ευρήματα σας οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα; Κάνετε άλματα, κάνετε υπερβάσεις. Έχετε βγάλει την απόφασή σας, εμείς να πάμε σπίτι μας δηλαδή....

Μάρτυρας: Έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία.

Εισαγγελέας: Ότι λέει ο κατηγορούμενος (σ.σ. ο πατέρας της Άννυ) το λαμβάνετε ως δεδομένο για να καταλήξει σε επιστημονικό συμπέρασμα; Ποια είναι τα αντικειμενικά στοιχεία που είχατε; 

Μάρτυρας: Βρήκα στοιχεία που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Αννυ δεν πέθανε με βίαιο τρόπο, υπάρχει η κουβέρτα, βρέθηκε εμετός…

«Δεν υπήρξε εμπορία οργάνων»

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοχεύσεων (ΕΟΜ) κ. Ανδρέας Καραμπίνης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά το θάνατο της μικρής να έγινε εμπορία των οργάνων της.
«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικογραφία για εμπορία οργάνων» είπε ο μάρτυρας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε επίσης σήμερα η κ. Αλεξάνδρα Λόλη, πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ. η οποία επισκέφθηκε το διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα για να συλλέξει στοιχεία, στο πλαίσιο της προανάκρισης που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Πρόεδρος: Η επιλογή των σημείων από το διαμέρισμα πως έγινε;
Μάρτυρας: Το διαμέρισμα ψάχθηκε σπιθαμή προς σπιθαμή πρώτα με γυμνό οφθαλμό... Υπήρχαν αρκετές κηλίδες αίματος σε πλακάκια δαπέδου, κ.ά.
Πρόεδρος: Σε τοίχο δια γυμνού οφθαλμού είδατε κάτι;
Μάρτυρας: Νομίζω πως όχι. Η κ. Λόλη ανέφερε επίσης στην κατάθεσή της ότι στην τρίτη φάση της έρευνας εντοπίστηκε «μη ορατό λανθάνων αίμα». Οι πιο πολλές κηλίδες ήταν σε ραφιέρες που βρίσκονταν αντικριστά μέσα στο διαμέρισμα, είπε η ίδια.
Πρόεδρος: Αν είχε καθαριστεί ένας τοίχος με χλωρίνη, τι ποσοστό επιτυχίας θα είχατε να εντοπίσετε υλικό;
Μάρτυρας: Το μέσο που χρησιμοποιούμε είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να αποκαλύψει πολύ μικρές κηλίδες αίματος...Υπήρχαν σημεία που φαίνονταν καθαρισμός και σημεία που δεν υπήρχε καθαρισμός. Αν γίνει προσπάθεια καθαρισμού μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς μας. Εξαρτάται πόσο επιμελής είναι αυτός που καθαρίζει, πάντα όμως κάτι μένει.
Πρόεδρος: Θυμάστε ποια σημεία φαίνονταν να έχουν καθαριστεί;
Μάρτυρας: Η κουζίνα ήταν πολύ καλά καθαρισμένη, στο χολ υπήρχαν προσπάθειες καθαρισμού. Δεν μπορώ να πω, ωστόσο, με βεβαιότητα ποια σημεία έχουν καθαριστεί.

Η κ. Λόλη ανέφερε στην κατάθεσή της πως οι κηλίδες αίματος εντοπίστηκαν σε ύψος άνω του ενός μέτρου στον τοίχο του διαμερίσματος ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της έδρας, τόνισε ότι δεν αποτελεί κομμάτι της δουλειάς να εκτιμήσει αν ο τεμαχισμός του κοριτσιού έγινε εν ζωή.

Η δίκη συνεχίζεται.

newsbomb.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Μιχάλης Κουφογιαννάκης

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: