Βάσω Λασκαράκη: Πίσω από τα κανάλια παίζεται ένα παιχνίδι λίγο πιο περίπλοκο από όσο μπορούμε να καταλάβουμε…

0
Καμία έπαρση για την Βάσω Λασκαράκη. Αυτό καταλαβαίνει κανείς στο πρώτο τέταρτο μαζί της, αφού η ίδια φαίνεται να έχει απομυθοποιήσει το παιχνίδι της showbiz και κάνει απλά την δουλειά της. Έχει εργαστεί εξάλλου από σερβιτόρα μέχρι υπάλληλος σε συνεργείο καθαρισμού, το οποίο διατηρούν οι γονείς της στην Θεσσαλονίκη, και θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να επιστρέψει στον δίσκο και την σφουγγαρίστρα. Φέτος θα την ξαναδούμε στην πολύ πετυχημένη σειρά του Alpha, δεν θα την δούμε στο θέατρο από επιλογή της και μπορεί να την δούμε στις σελίδες των περιοδικών μαζί με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και την 3χρονη κόρη τους, Εύα. Δεν τους είναι ευχάριστο, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά όμως.

-Τρίτη σεζόν φέτος με το «Το Σόι Σου» στον Alpha. Το περίμενες ότι θα είχε τόση επιτυχία αυτή η δουλειά;
Όταν ξεκινούσα αυτή η δουλειά κάναμε πλάκα με τον τηλεοπτικό μου άνδρα, Ηλία Μελέτη, και λέγαμε ότι αυτή η σειρά θα πάει για 3 χρονιές. Και τελικά πήγε! Πόσο πιο χαρούμενη μπορεί να είμαι; Τα καταφέραμε.
-Η φετινή σεζόν ξεκινάει με πολύ απρόβλεπτες εξελίξεις για τα κανάλια και πόσο μάλλον για όσα δεν έχουν πάρει εν τέλει την άδεια. Εσύ πως το βιώνεις αυτό;
Για να σου πω την αλήθεια, δεν περίμενα να γίνει όλο αυτό γιατί περίμενα ότι θα βρεθεί μια άλλη λύση κι άλλο πλάνο για τα κανάλια. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να εισπράττει φόρους από τα ήδη ισχύοντα κανάλια κι όσα δεν μπορούσαν να είναι τυπικά στις υποχρεώσεις τους, θα έκλειναν .Τελικά αποδείχθηκε ότι το κριτήριο για να αποκτήσει κάποιος την άδεια ήταν απλά να έχει πάρα πολλά λεφτά, ασχέτως του επαγγέλματος του. Τα ποσά ήταν εξωφρενικά και πολύ προκλητικά για την εποχή μας. Απλά αναρωτιέμαι γιατί η κυβέρνηση διοργανώνει έναν διαγωνισμό με τέτοια ποσά για τα κανάλια και δεν κάνει κάτι αντίστοιχο για τα δημόσια έργα και τα νοσοκομεία; Μάλλον πίσω από τα κανάλια παίζεται ένα παιχνίδι λίγο πιο περίπλοκο από όσο μπορούμε να καταλάβουμε…
-Το μεγάλο σου «μπαμ» το έκανες μέσα από το Mega και την «Πολυκατοικία». Πως νιώθεις τώρα που το κανάλι βυθίζεται;
Με θλίβει πολύ αυτό που συνέβη τώρα, γιατί θυμάμαι ακόμη την πρώτη ημέρα που βγήκε το Mega στον «αέρα» το ’89.Ουσιαστικά εγώ γνωστή στον κόσμο έγινα μέσα από την «Πολυκατοικία» και με στεναχωρεί πολύ αυτή η κατάσταση στο κανάλι. Ως ηθοποιός έχω περισσότερες πιθανότητες να βρω στα σήριαλ ενός νέου καναλιού, το μεγάλο πρόβλημα το έχει το τεχνικό επιτελείο των καναλιών που πολύ δύσκολα θα απορροφηθεί κάπου αλλού.
-Με όλα αυτά που συμβαίνουν πια στη δουλειά σου και την δουλειά μας σκέφτηκες να τα παρατήσεις;
Ευτυχώς από το 2008 μέχρι σήμερα δεν έχω σταματήσει να δουλεύω, με εξαίρεση βέβαια την χρονιά που γέννησα την κόρη μου. Ναι μεν υπήρχαν δυσκολίες, αλλά δεν έφτασα στο σημείο να σκεφτώ ένα Plab B.
-Υπήρξαν στιγμές της ζωής σου που έμεινες εντελώς χωρίς λεφτά;
Εννοείται, την πρώτη εποχή που κατέβηκα στην Αθήνα και ήμουν τελείως μόνη μου. Μόλις είχα ξεκινήσει γυρίσματα στην «Πολυκατοικία» και περίμενα με μεγάλη αγωνία πότε θα πληρωθώ. Τους είχα παρακαλέσει λοιπόν να μου δώσουν μια προκαταβολή, γιατί δεν θα μπορούσα αλλιώς να καλύψω τα έξοδα μου για να έρθω στο γύρισμα. Με λυπήθηκαν οι άνθρωποι και κάτι μου έδωσαν!
-Για ποιο λόγο τις τελευταίες σεζόν απέχεις από το θέατρο ενώ έχεις προτάσεις;
Την πρώτη χρονιά μετά τον ερχομό του παιδιού έκανα την σειρά και παράλληλα έπαιξα στην θεατρική παράσταση «Πριν το Χάραμα», γεγονός που τότε με ζόρισε πάρα πολύ. Ήταν μια παράσταση πολύωρη, είχα μαζί και τα 10ωρα γυρίσματα καθημερινά και δεν άντεχα άλλο. Η αλήθεια πάντως είναι πως δεν μου έχει έρθει από τότε μια πρόταση που να με δελεάσει τόσο πολύ… Αν μου πρότειναν κάτι πολύ δυνατό, σίγουρα θα ερχόμουν σε δίλλημα.
-Με το διαζύγιο Jolie-Pitt το Hollywood έχασε το δικό του happy end. Εσύ πιστεύεις σε αυτά;
Δεν ζω σε παραμύθια, δεν πιστεύω σε happy end και ξέρω ότι καμιά φορά τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως τα περιμένουμε, δεν μεγάλωσα με το μότο «αυτοί πέρασαν καλά κι εμείς καλύτερα». Η ζωή είναι απρόβλεπτη, επίσης δεν ξέρεις πως μπορεί να σου φερθεί μελλοντικά ο άνθρωπος με τον οποίο μοιράζεσαι τη ζωή σου ή τι εσωτερικό έργο μπορεί να δεις εσύ. Δεν υπολογίζεις και τον εξωτερικό παράγοντα, για παράδειγμα μπορεί να αύριο να μας πατήσει μια νταλίκα. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι (γέλια).
-Πάντως είναι αμέτρητα τα διαζύγια στα ζευγάρια των ηθοποιών. Τι συνταγή χρειάζεται για να μείνουν μαζί δύο άνθρωποι στη δική σας την δουλειά;
Για μένα είναι ξεκάθαρα θέμα χαρακτήρα, δεν είναι όλοι οι ηθοποιοί νάρκισσοι κι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους. Ξέρω πολλά ζευγάρια ηθοποιών που τα καταφέρνουν μια χαρά και παραμένουν μέχρι και σήμερα μαζί. Δεν είχα ποτέ την επιθυμία να βγω πιο πάνω από τον Γιάννη ή να τον ξεπεράσω. Τον θαυμάζω για αυτό που είναι και για αυτά που έχει κάνει τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό επίπεδο. Δεν έχει να κάνει μόνο με το επάγγελμα του, θα τον θαύμαζα δηλαδή εξίσου αν ήταν τραπεζικός υπάλληλος ή σερβιτόρος. Είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος που σε κάνει να τον θαυμάζεις.
-Ποιος είναι το πρώτο όνομα στην μαρκίζα;
Αντικειμενικά ο Γιάννης είναι μεγαλύτερο όνομα από εμένα. Δεν έχω και κανένα πρόβλημα για αυτό. Είναι και περισσότερα χρόνια στο χώρο από εμένα.
-Λένε ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα και υπάρχουν πολλοί δικηγόροι εκεί έξω που το επιβεβαιώνουν. Εσύ με τον Γιάννη πως διατηρείτε ζωντανό το ερωτικό κομμάτι;
Όταν και οι δύο δουλεύουν περισσότερες από 10 ώρες την ημέρα τα πράγματα αυτά είναι ουτοπικά και τα βλέπεις σε αμερικάνικες ταινίες. Απλά προσπαθείς να ξεκλέβεις λίγο χρόνο από τον ύπνο σου και την δουλειά σου για να τον αφιερώσεις στον άλλον. Το προσπαθούμε όσο μπορούμε και είναι κάτι που επιβάλλεται. Έχει αλλάξει η σχέση του ζευγαριού μετά την άφιξη του μωρού, γιατί πολύ απλά πριν δεν υπήρχε οικογένεια.
-Ρεαλιστικά μιλώντας, χωράει αυτή τη στιγμή στη ζωή σας ένα δεύτερο μωρό;
Ιδανικά θα ήθελα η Εύα να έχει κι ένα αδερφάκι, γιατί εγώ είμαι μοναχοπαίδι και δεν θα ήθελα να είναι κι αυτή. Δεν έχω πάρει όμως κάποια απόφαση, ούτε κάνω πλάνα. Ακόμη υπάρχει χρόνος από γυναικολογικής άποψης.
-Το 2014 στείλατε στα Μέσα μια επιστολή για να μην παίζουν καμία φωτογραφία της κόρης σας, Εύας. Εμμένετε στην απόφαση σας αυτή; Πόσο μπορείς να την προστατεύσεις από την έκθεση των γονιών της;

Προσπαθούμε με τον Γιάννη να επιστρατεύσουμε όλη την λογική μας και να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν έγινε και κάτι που ο κόσμος θέλει να φωτογραφηθεί στο δρόμο με τον μπαμπά και την μαμά. Της φαίνεται κάπως παράξενο αυτό και με ρωτάει γιατί μας το ζητάει αυτό ο κόσμος. Με εκνευρίζει όμως πολύ να φωτογραφίζουν το παιδί μου όταν είμαστε έξω, το καταλαβαίνω βέβαια ότι αυτό δεν μπορώ να το αποφύγω σε έναν δημόσιο χώρο. Εξού κι έχουμε ζητήσει από τα μίντια μέχρι να γίνει 18 ετών να μην εμφανιστεί το πρόσωπο της σε φωτογραφίες. Επειδή ζούμε στην Ευρώπη δικαιούμαστε να το ζητήσουμε αυτό, στην Αμερική δεν έχουν την ίδια νομοθεσία για την προστασία των παιδιών.

Στον Οδυσσέα Μητσόπουλο ΑΓΟΡΑ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !