Έλντα Πανοπούλου: «Ο Έλληνας πολλές φορές μπερδεύει το χιούμορ με την πλάκα»

Unknown
0
Για το χιούμορ των Ελλήνων κι αν το έχουν χάσει εξαιτίας των καταστάσεων που βιώνουμε, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Έλντα Πανοπούλου.

«Ο Έλληνας πολλές φορές μπερδεύει το χιούμορ με την πλάκα. Δυστυχώς, τελευταία, το λεπτό χιούμορ, που υπηρετήθηκε σωστά από τον Αλέκο Σακελάριο, τον Ασημάκη Παλαμά, τον Νίκο Τσιφόρο κ.ά, έχει αρχίσει και γίνεται, μέσα από τη διαδικασία των σίριαλ και των τηλεοπτικών εκπομπών, πιο ευτελές, του τύπου σπάω πλάκα, λέω ένα ανέκδοτο με τους φίλους μου. Αυτό έχει αρχίσει λιγάκι και λειαίνει τις οξείες επιφάνειες του χιούμορ. Είναι άλλο το χιούμορ και άλλο η πλάκα. Ο Έλληνας έχει ένα μεγάλο προσόν: με την τραγωδία του και το πρόβλημα του να το διασκεδάζει. Μπορεί να το εξωραΐζει, να το κάνει μικρό, να το σατιρίζει και να γελάει με τον πόνο του.

Αυτό είναι ένα μεγάλο προτέρημα που έχει. Υπάρχει όμως ένας κίνδυνος: εκπίπτουν οι αξίες μας. Και αυτό ξεκινά από την εκπαίδευση μας, η οποία, δυστυχώς, είναι σε τραγική κατάσταση και πρέπει κάποτε να το πούμε. Τα παιδιά έχουν σταματήσει να εκπαιδεύονται, έχουν σταματήσει να διδάσκονται Όμηρο, έχουν σταματήσει να ασχολούνται με τους Έλληνες συγγραφείς. Και δίνονται εντολές για να σταματήσει η εξωσχολική ενασχόληση με οτιδήποτε έχει σχέση με το θέατρο, τα θεάματα, με την άλλη τύπου διαπαιδαγώγηση προς τα παιδιά μας. θα πρέπει να λάβεις υπ' όψιν ότι το χιούμορ, με όλες αυτές τις ενέργειες, θα ευτελιστεί. Θα γίνει πλακίτσα ή χοντράδα!», λέει η ηθοποιός στο Full Life.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !