Ποια Ελληνίδα πρωταγωνίστρια πήρε το πτυχίο της στη θεολογία;

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες η εν λόγω Ελληνίδα πρωταγωνίστρια έχει προσθέσει στο βιογραφικό της άπειρες τηλεοπτικές επιτυχίες και άλλες τόσες στο θέατρο. Κανείς δεν γνώριζε όμως ότι παράλληλα είχε μία μεγάλη εκκρεμότητα στη ζωή της που τελικά κατάφερε να... διευθετήσει! Μόλις πήρε το πτυχίο της στη Θεολογία και είναι πολύ περήφανη γι’ αυτό. Και όχι μόνο είναι περήφανη αλλά η ίδια αποφασίζει να γίνει το παράδειγμα για όλους εκείνους που θέλουν να διώξουν από τη ζωή τους και την καθημερινότητά τους την... αδράνεια του νου, προτρέποντάς τους να εκπληρώσουν τους στόχους τους σε ό,τι αφορά τις σπουδές τους! 


Δεν είναι άλλη από την Κωνσταντίνα Μιχαήλ είναι πλέον μία περήφανη πτυχιούχος της θεολογικής σχολής. Τόσο περήφανη δε που ανέβασε και φωτογραφίες από την ημέρα της τελετής της αποφοίτησής της. 

Η ίδια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook τη διαδρομή της από τα φοιτητικά της χρόνια μέχρι σήμερα και σίγουρα αποτελεί παράδειγμα για εκείνους που δεν πιστεύουν στο «ποτέ δεν είναι αργά». Διαβάστε τι έγραψε: «Ήμουν πάντα των βιβλίων . Της περιέργειας, της φαντασίας και της εξερεύνησης. Έκανα προσωπικά ταξίδια με το μυαλό μου , βοηθούμενη από τα βιβλία και τη μελέτη. Από το σχολείο - που δε συμπαθούσα την πειθαρχία και την κοινοτοπία του- ήμουνα έξυπνη, γρήγορη και καλούτσικη μαθήτρια χωρίς πολύ προσπάθεια. Φυσική συνέχεια του λυκείου ήταν οι εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και πέρασα θεολογική σχολή Αθηνών χωρίς πολύ σκέψη και πάθος. Δεν πέρασα αρχαιολογικό Αθηνών κι η δεύτερη επιλογή ήταν η θεολογία. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, αναζήτησης, αμφισβήτησης και στο ενδιάμεσο χρόνο άναψε το φώς της υποκριτικής τέχνης που με λαμπάδιασε. Το Ισλάμ, η φιλοσοφία της θρησκείας, η ιστορία του κόσμου μέσα από τα μάτια ενός πνευματικού υπερβατικού μυστικιστικού - κι όχι εκκλησιαστικού -κόσμου έσβησε μάλλον... σιγόκαιγε! Κυρίως η αγάπη για τα βιβλία και το κόσμο τους. Η δουλειά του ηθοποιού πήγε καλά, ώσπου σκάλωσε κάποια χρόνια πριν. Τότε αναζωπυρώθηκε η ανάγκη μου να ξεφύγω από την πεζή καθημερινότητα και ξανάρχισα να δίνω μαθήματα και να διαβάζω - πράγμα πολύ πολύ δύσκολο- αλλά το τίμημα άξιο της προσπάθειας. Σήμερα λοιπόν μετά από χρόνια έκλεισα ένα κύκλο σπουδών παίρνοντας το πτυχίο θεολογίας! Έχω τέτοια περηφάνια και χαρά που τα κατάφερα και νίκησα την αδράνεια του νου -που συμβαίνει με τα χρόνια που περνούν - που μπορώ και θέλω να συνεχίσω και σ' άλλες σπουδές και σ' άλλα ταξίδια του μυαλού. Μην παρατάτε τίποτα και μην ακούτε κανέναν. Σπουδάστε κι ας μη βγείτε στο επάγγελμα της σπουδής! Να είστε έτοιμοι κι άξιοι αγωνιστές της αρετής. Αυτό δε θα σας το στερήσει καμιά κοινωνία και καμιά κρίση του χρήματος και των αξιών. Κι ο θεός ( σας) βοηθός εν τω βίω τούτο . Άνω θρώσκω». ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΑχιλλεαςΧ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: