Αφροδίτη Γραμμέλη:Το ξέσπασμα για το χάσμα της αξίας της ταινιοθήκης σε Ant1 και Mega...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
1
Γράφει η Αφροδίτη Γραμμέλη στο ¨Βήμα της Κυριακής¨:

Κάθε μέρα ένα νέο στοιχείο έρχεται να προκαλέσει την απώλεια ενός ακόμη τμήματος της πολύτιμης ψυχραιμίας μας. Κάθε μέρα μια είδηση από τον τηλεοπτικό χώρο έρχεται όχι μόνο να καταργήσει όσα ξέραμε εδώ και χρόνια αλλά και να εξολοθρεύσει τα ελάχιστα ψήγματα λογικής που έμειναν να αιωρούνται σε αυτόν τον καταταλαιπωρημένο μιντιακό χώρο. Την περασμένη Πέμπτη πληροφορηθήκαμε παρακολουθώντας την κατάθεση του γενικού διευθυντή του ΑΝΤ1 κ. Στρατή Λιαρέλλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ότι η ταινιοθήκη του ΑΝΤ1 έχει αποτιμηθεί στα 444 εκατ. ευρώ. Με γεια της, με χαρά της και μπράβο στο κανάλι που τη δημιούργησε. Και ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι η αντίστοιχη και κατά 30% μεγαλύτερη ταινιοθήκη του Mega έχει αποτιμηθεί στα 90 εκατ. ευρώ. Μάλιστα.

Η πρώτη εκτίμηση έγινε από λογιστική εταιρεία και η δεύτερη αφορά την εκτίμηση εν όψει χρήσης στην κεφαλαιαγορά. Σημαντική διαφορά αλλά όχι τόσο σημαντική όσο η απόσταση που χωρίζει τη μία ταινιοθήκη από την άλλη και αγγίζει τα 354 εκατ. ευρώ δηλαδή. Αναρωτιέμαι λοιπόν στη χώρα που το παράλογο βαφτίζεται λογικό εσχάτως με ποια κριτήρια η μεγαλύτερη ταινιοθήκη της ιδιωτικής τηλεόρασης αποτιμάται 90 εκατομμύρια και μία άλλη αρκετά μικρότερη 444 εκατομμύρια. Το ερώτημα τίθεται πάνω στα στοιχεία και όχι σε ποιοτικά κριτήρια, τα οποία ποικίλλουν. Ωστόσο ακόμη και η τηλεθέαση της τρέχουσας σεζόν, η οποία θεωρείται και η πλέον ταραχώδης, αποδεικνύει πως το Mega, στη δύσκολη αυτή περίοδο όπου δεν παράγονται νέα προγράμματα και απλώς προβάλλει σειρές και ταινίες σε επανάληψη, φλερτάρει με τη δεύτερη και την τρίτη θέση ενώ συχνά-πυκνά κατακτά και την πρώτη. Ενα κανάλι που βρίσκεται σχεδόν στον αυτόματο καταφέρνει και τα βάζει με τα μεγαθήρια τα οποία καθημερινά εντάσσουν νέες εκπομπές στο πρόγραμμά τους.

Τελικά, αναρωτιέται κάποιος που βασίζεται στη λογική, με ποια κριτήρια τιμολογείται το αρχείο; Ποιος αποφασίζει, για παράδειγμα, ότι οι «Τρεις Χάριτες» αξίζουν 1 εκατομμύριο και τα «Εγκλήματα» 2 εκατομμύρια; Το κανάλι με την ισχυρότερη σε αριθμούς και όχι μόνο μυθοπλασία πώς αξίζει το 1/4 της αξίας του ανταγωνιστή του;

Πολύ καλά κάνει ο ΑΝΤ1 και εκτιμά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προϊόν του. Και πολύ καλά θα κάνει να το προστατεύσει με κάθε τρόπο. Κάποιος όμως πρέπει να δώσει επιτέλους απαντήσεις για τον πόλεμο που δέχεται ένα κανάλι όπως το Mega. Κι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με ιδιοκτησίες ούτε με δάνεια ούτε με μετοχικά κεφάλαια. Εχουμε να κάνουμε με μια ανεκτίμητη πνευματική περιουσία η οποία δημιουργήθηκε μέσα σε τρεις δεκαετίες από τους ικανότερους δημιουργούς του χώρου και άφησε τόσο ισχυρό αποτύπωμα στην τηλεοπτική ιστορία που ακόμη μπορεί και «απειλεί». Κυρίως όμως ενοχλεί.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Υπερασπιστείς του MEGA η κυρία; Άντε πάνε κανε καμία ρίζα κοπελιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !