Ρένα Ρίγγα για 5 ΚΛΕΙΔΙΑ:«Δεν θέλω κανείς να δει τη συγκεκριμένη δουλειά και να απογοητευτεί»


Aπό τη Δευτέρα προβάλλεται στον ΑΝΤ1 το νέο σίριαλ,''Τα 5 κλειδιά'',που βασίζεται στο βιβλίο της Λένας Μαντά. Το σενάριο επιμελούνται οι Ρένα Ρίγγα -Κώστας Βαζάκας. Η σεναριογράφος,μίλησε στο tv Έθνος για τη σειρά αυτή...

Για έναν σεναριογράφο είναι πιο εύκολο να πατά πάνω σε ένα λογοτεχνικό έργο και να στήνει μια δουλειά ή το να υπάρχει ένα βιβλίο πίσω από μια σειρά λειτουργεί δεσμευτικά; 

«Σαφέστατα και το να υπάρχει ένα βιβλίο πάνω στο οποίο θα κινηθείς είναι ωφέλιμο, γιατί έχεις ένα συγκεκριμένο, δυνατό στόρι με αρχή, μέση και τέλος, όμως, κι από την άλλη εννοείται πως λειτουργεί και δεσμευτικά. Με την έννοια πως δεν πρέπει να ξεχνάς ούτε στιγμή πως έχεις να σεβαστείς το έργο ενός ανθρώπου. Γιατί το να μεταφέρεις ένα βιβλίο στην τηλεόραση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ένα βιβλίο είναι 250 σελίδες και εγώ πρέπει να γράψω 10.000 σελίδες. Και σε αυτές τις σελίδες εκτός από τον βασικό κορμό της ιστορίας, πρέπει γύρω γύρω να αναπτύξεις κι άλλες ιστορίες που να είναι αρμονικά δεμένες μεταξύ τους, που να είναι εξίσου ενδιαφέρουσες, για να μπορέσεις να κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου».

Όσο για το αν έχει άγχος για το πώς θα υποδεχτεί ο κόσμος τη σειρά; 
«Φυσικά και έχω άγχος γιατί δεν θέλω κανείς να δει τη συγκεκριμένη δουλειά και να απογοητευτεί. Σίγουρα μια σειρά δεν είναι βιβλίο, όμως, θέλω να καταφέρουμε να συμπαρασύρουμε τους τηλεθεατές σε ένα όμορφο, συναρπαστικό ταξίδι».

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: