Η ξεχωριστή αφίσα του 57ου φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Unknown
0

Απολύτως «κινηματογραφική» αλλά σαφώς εικαστικά «μεταφρασμένη», η αφίσα της 57ης διοργάνωσης του Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε σήμερα ως η «νέα οπτική ταυτότητα του ΦΚΘ».
Σχεδιασμένη από τον Θεσσαλονικιό σχεδιαστή, Δημήτρη Παπάζογλου, η αφίσα παρουσιάστηκε σήμερα από την γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ, την Γαλλίδα Ελίζ Ζαλαντό, σε άψογα, αν και «δύσκολα» ελληνικά!

«Είναι ένα οπτικά ισχυρό, ευέλικτο, παιχνιδιάρικο, κινηματογραφικό σχέδιο, το οποίο θα μας επιτρέψει να εξερευνήσουμε νέες δυνατότητες στο πεδίο της οπτικής ταυτότητας. Παίζει με καινοτόμο τρόπο με όλους τους κώδικες του σινεμά: τα καρέ, το μοντάζ, την ελλειπτικότητα, το φως, τη σύνθεση του πλάνου και την προοπτική» είπε η κ. Ζαλαντό, ενώ στο σημείωμα του, ο δημιουργός της αφίσας, Δημήτρης Παπάζογλου, υπογραμμίζει πως η οπτική γλώσσα που υιοθετήθηκε, τόσο για τον σχεδιασμό της αφίσας, όσο και για το σύνολο των εφαρμογών που αποτελούν την οπτική ταυτότητα του φετινού 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εμπνέονται μέσα από μία σειρά βασικών χαρακτηριστικών του κινηματογράφου, όπως το πανί-οθόνη προβολής, η επανάληψη, η διαφορετικότητα των κινηματογραφικών καρέ, η έννοια της προβολής (projection), η έννοια της κίνησης, αλλά και η προοπτική του ίδιου του χώρου της αίθουσας κατά την είσοδο του θεατή μέσα σε αυτή (σειρά καθισμάτων από το τελευταίο προς το πρώτο).

Τα παραπάνω στοιχεία δεν αποτυπώνονται αυτούσια, όπως αναφέρονται πιο πάνω. Μεταφράζονται, συνδιαμορφώνονται και αναδομούνται, μέσα από τη χρήση της τυπογραφίας, δημιουργώντας ένα νέο, πολυεπίπεδο σε αναγνώσεις έργο, επιτρέποντας στον θεατή να δώσει την δική του ερμηνεία, ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα την ευρύτερη εμπειρία της τέχνης του κινηματογράφου.


To φετινό, 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 3 έως και 13 Νοεμβρίου.

altsantiri.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !