ΜΟΝΤΕΡ #5 - Τα πάνω.... κάτω (Συμμαθητές, Daddy Cool, 2 night show, Μουρμούρα, ΣουΚου, Μαμά)

4



Καλησπέρα, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες του tvnea.com. Σήμερα Τρίτη και εμείς πιστοί στο καθιερωμένο μας ραντεβού, εδώ στον «Μοντέρ», για να «μοντάρουμε» παρέα όλα τα τηλεοπτικά νέα της εβδομάδας, που μας πέρασε.

Σήμερα η στήλη για ακόμη μία φορά αλλάζει εμφάνιση. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχολιάσει τηλεοπτικά προγράμματα, τα οποία έχουν μία σταθερή θέση τα τελευταία χρόνια στον τηλεοπτικό αέρα και φέτος παρουσίασαν κάποιου είδους κόπωση. 

Στον σημερινό πέμπτο «Μοντέρ» θα επιδιώξουμε να σχολιάσουμε και πάλι τηλεοπτικά προγράμματα αξιολογώντας τα μεταξύ τους και κατατάσσοντάς τα σε μία σειρά προτίμησης. Έτσι δημιουργείται για τις ανάγκες της σημερινής στήλης το Top 3 και το Bottom 3 έξι τηλεοπτικών προγραμμάτων, στην προσπάθειά μας να σχολιάσουμε την τηλεοπτική επικαιρότητα της εβδομάδας, που πέρασε, με μια πιο παιχνιδιάρικη και ευέλικτη μορφή.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με τα πάνω.... κάτω!

Αλλά ας μην καθυστερούμε....

Στο σημερινό ΜΟΝΤΕΡ σχολιάζουμε: 
1. Τους "Συμμαθητές". 
2. Το "Daddy Cool". 
3. Το "The 2 night show". 
4. Tην "Μουρμούρα". 
5. Το "μεσημεριανό -πια- Σου-Κου".
6. Τη "Μαμά" του Αρναούτογλου.























#3: The 2 night show











Η βραδινή εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ίσως βρίσκεται στην καλύτερή της φάση. Ο Αρναούτογλου πιο ώριμος τηλεοπτικά αντιμετωπίζει τις συνεντεύξεις με μία εξαιρετική μαεστρία. Η επιλογή των προσώπων άκρως επιτυχής, η συνέντευξη "γεμάτη" και "δεμένη", χωρίς χάσματα και άσκοπες ερωτήσεις. Αυτό που θέλει να πετύχει ο Αρναούτογλου και ευρύτερα η εκπομπή δεν είναι να προσελκύσουν το κοινό με βάση τους καλεσμένους, αλλά με βάση τον ίδιο τον παρουσιαστή και τον τρόπο που διαχειρίζεται αυτούς. Δεν είναι αμελητέο να αναφερθεί, ότι ο ίδιος καταφέρνει ακόμη και με καλεσμένους όχι τόσο δημοφιλείς να πετυχαίνει αξιόλογα ποσοστά τηλεθέασης. Η παρουσία τού Σταρόβα νομίζω είναι το κερασάκι στην τούρτα. Στα αρνητικά της εκπομπής κατατάσσουμε τα εξής: Αφενός, ότι ο Αρναούτογλου πολλές φορές είτε θα "γλείφει" του καλεσμένους του, είτε θα τους "στήνει στον τοίχο" για να βγάλει την είδηση. Αφετέρου, τα παιχνίδια της εκπομπής τα οποία είναι ανούσια, βαρετά και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.


#2: Daddy Cool





Η σειρά, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το τηλεοπτικό κοινό, επέστρεψε δριμύτερη. Κατ΄ εμέ τα δυνατότερα όπλα τής σειράς είναι δύο. Από τη μία ο εξαιρετικός Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο οποίος απέδειξε εμπράκτως ότι αποτελεί έναν από τους πιο δυνατά εξελισσόμενους ηθοποιούς της γενιάς του. Ο ρόλος του ισορροπεί ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό στοιχείο και ο ίδιος τον τεκμηριώνει εξαιρετικά. Από την άλλη μεριά το δίδυμο, Καμπίτση - Ζαπατίνας. Η Τίνα Καμπίτση καταφέρνει με τη γραφή της να δημιουργήσει μία ρεαλιστική ιστορία, με πολλά, ωστόσο, στοιχεία τα οποία της προσδίδουν μία παραμυθική διάσταση. Οι ρόλοι της αριστοτεχνικά δομημένοι και με ισχυρό background αποπνέουν μία αυτάρκεια και συνοχή. Συνάμα, ο Νίκος Ζαπατίνας προσεγγίζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο σκηνοθετικά την ιστορία, προσφέροντας ένα υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα. Στα συν και η εξαιρετική εικόνα και φωτογραφία.


#1: Συμμαθητές







Η σειρά θεωρώ πως έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για έναν κύκλο, με βάση το πρωτότυπο αργεντίνικο σενάριο, συνέχισε για δεύτερη σεζόν και φέτος συνεχίζει για τρίτη σεζόν, με -καθαρόαιμο- ελληνικό σενάριο. Η ιστορία αν και κωμική παρουσιάζει συνεχείς ανατροπές και ανακατατάξεις. Οι αλλαγές στο cast και οι προσθήκες αναμένεται να προσδώσουν έναν δυνατό αέρα φρεσκάδας στην ήδη δυνατή ιστορία. Όμως ,η επιτυχία δεν είναι τυχαία. Οι συμμετέχοντες έχουν αναπτύξει μεταξύ τους έχουν πολύ δυνατή χημεία και δείχνουν πόσο το απολαμβάνουν. Για μένα τις εντυπώσεις κλέβει η Μαριάννα Τουμασάτου, η οποία με τους Συμμαθητές έχει κάνει ένα δυναμικό comeback σε έναν κωμικό αυτή τη φορά ρόλο, αποδεικνύοντας ότι έχει τσαγανό και δεν φοβάται να δοκιμαστεί σε διαφορετικά -τηλεοπτικά- πράγματα, αλλά και η Νίκη Λάμη, η δυναμική Σεσίλια, η οποία δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. 

































#3: Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα


  
Κι όμως θα την αρχίσω.... Η σειρά στην 4η σεζόν της προέβη σε μεγάλες αλλαγές και ανανεώσεις. Προστέθηκαν δύο νέα ζευγάρια, των Κοντογιώργη - Χρυσοστόμου και των Αθερίδου - Πλεμμένου, ενώ έμειναν οι σταθερές αξίες των Κυριακίδη - Λαμπρόγιαννη και Αντωνίου - Κοκκίδου. Η ανανέωση είναι άξιας αναφοράς και καλώς έγινε. Από εκεί και πέρα, όμως ,η Μουρμούρα πάσχει σεναριακά. Οι ιστορίες των ζευγαριών ναι μεν ορισμένες φορές δημιουργούν κωμικές καταστάσεις, όμως, δύσκολα βγάζουν γέλιο. Από τους πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν ο Κυριακίδης (Ηλίας), η Κοκκίδου (Βούλα) και η Κοντογιώργη (Νικολέτα). Στα πλην το πιο νεαρό ζευγάρι, το οποίο ενώ περιμέναμε να δώσει ένα πιο νεανικό και ανάλαφρο αέρα, μάλλον έδωσε έναν ακόμη πιο κουρασμένο και πληκτικό.... Προσωπική συμβουλή πέρα από την ενίσχυση του σεναρίου είναι και η συμμετοχή ακόμη περισσοτέρων guest. Τέλος, η προσθήκη ορισμένων εξωτερικών σκηνών θα μπορούσε να την ανανεώσει αισθητικά.


#2: Μεσημεριανό ΣουΚου





Λανθασμένη η μετακίνηση, ακόμη πιο λανθασμένη η δομή της εκπομπής. Η εκπομπή μεταφέρθηκε σχεδόν όπως ακριβώς ήταν το πρωί. Αφού φοβήθηκα ότι στην αρχή της εκπομπής η Μαρία Μπεκατώρου, αντί για "καλό μεσημέρι" θα έλεγε "καλημέρα". Η ίδια, μία τόσο γλυκειά και θετική παρουσία, μοιάζει να περιορίζεται μέσα στη συγκεκριμένη εκπομπή και να χάνει ή έστω να ελαττώνει σημαντικά τον αυθορμητισμό και το χιούμορ της. Πολλές φορές μάλιστα, θέλοντας να γίνει λίγο πιο καυστική, "πετάει" ανούσιες ατάκες. Οι συμμετέχοντες του πάνελ, Κωνσταντάρας και Νέζος, δεν έκαναν την έκπληξη. Αξιόλογη παρουσία έχει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ο οποίος έχει "ατάκα" και "έξυπνο" σχόλιο, όταν δεν επιδίδεται σε ανούσια αστεία και υπερβολές.  Η εκπομπή για να πάρει τα πάνω της πρέπει αφενός να αυξήσει το κομμάτι του "gossip" και του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, καθώς και να ενισχύσει  τις συνεντεύξεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν βγάζουν ειδήσεις.


#1: Η μαμά μου μαγειρεύει (για πόσο ακόμη;;;;) καλύτερα από τη δική σου





Για τρίτη σεζόν ήρθε η τηλεοπτική εκπομπή του Αντ1 για να μαγειρέψει και να διασκεδάσει τους τηλεθεατές. Και ενώ η εκπομπή ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα με εξωτερικά γυρίσματα και "άνοιξε" λίγο το μάτι μας, τη δεύτερη ξαναγύρισε στο studio. Η εκπομπή πιο βαρετή από ποτέ, είναι σα να βλέπεις το ίδιο ακριβώς πράγμα με άλλα πρόσωπα κάθε μέρα. Οι πλάκες και τα πειράγματα πλέον ξεπερασμένα και παρωχημένα, ο Αρναούτογλου πιο κουρασμένος από ποτέ (δικαίως ήθελε να απαλλαγεί), η συνολική εικόνα της εκπομπής κατώτερη των προηγούμενων δύο ετών, αποτελεί το πιο προφανές παράδειγμα, ότι κάτι καλό πρέπει να τελειώνει στο πικ του και όχι να "τραβιέται" από τα μαλλιά. Θετικό πρόσημο στο ριάλιτι η παρουσία του Έκτορα Μποτρίνι του οποίου η -επιτηδευμένη πολλές φορές- ατάκα μονοπωλεί το ενδιαφέρον...





Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ!

Προτού κλείσω τη σημερινή στήλη θα ήθελα να αναφέρω κάτι. Ο στόχος αυτής της στήλης, αλλά και των άλλων στηλών των συντακτών του tvnea, δεν είναι, ούτε να θίξουν, ούτε να προσβάλουν κάποιον. Προσπαθούμε ,και για να το προσωποποιήσω, προσπαθώ, κάθε εβδομάδα, με επιχειρήματα να εκφράσω τη γνώμη μου για ορισμένα τηλεοπτικά προγράμματα. Η οπτική γωνία εννοείται πως τις περισσότερες φορές είναι υποκειμενική, καθώς ο καθένας κρίνει με βάση το γούστο του και τις προτιμήσεις του. Γι' αυτό και σας προτρέπω κάθε εβδομάδα να σχολιάζουμε παρέα την τηλεοπτική επικαιρότητα. Ωστόσο, νομίζω είναι θεμιτό οι απόψεις να εκφράζονται με ευγένεια και να είναι καλοπροαίρετες

Για οποιαδήποτε ένσταση σε όσα αναφέρω, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου και στο mail μου: georgebastounas@hotmail.gr. 

Ραντεβού εδώ την επόμενη Τρίτη, με τον 6ο "Μοντέρ" ,για να "μοντάρουμε" παρέα όλα τα τηλεοπτικά δρώμενα....

Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα!

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Συγχαρητήρια!!!! Καταπληκτική δουλειά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κορίτσι μου! Φανατική μου αναγνώστρια σε υπερευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. "Κάτι καλό πρέπει να τελειώνει στο πικ του και όχι να "τραβιέται" από τα μαλλιά" νομίζω μια ατάκα που πρέπει να ακολουθήσει κάποτε η ελληνική τηλεόραση. Αυτή τη φορά έπεσα πάλι σε εκπομπές που παρακολουθώ και ειλικρινά, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Η "Μουρμούρα" όντως έχει χαλάσει τόσο; Είχα μείνει στην εποχή που το έβλεπα και είχε το αρχικό του καστ. Και εννοείται, σαν τη "Βούλα" κανένας. Την αγαπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς ναι! Έχει πέσει αρκετά στο αποτέλεσμα!
    Η Βούλα και ο Μηνάς σταθερή αξία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !